Fantasy Premier League 2016/17

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Update:

Прегледај го приврзокот 154091

Не ви препорачувам на останатите да го земете Греј, тоа е играч кој е наменет само за искусни фантази натпреварувачи кои знаат како да го искористат и кој ќе биде една од главните причини зашто ќе бидам меѓу првите на крај на сезона. Единствено скептик сум за Негредо, мислам дека ќе биде дупе бетер од Солдадо и сметам дека е лош пик кој веројатно ќе го сменам по првото коло со првиот напаѓач што ќе даде повеќе од два гола, а нема да кошта повеќе од него.

Искусен фантази натпреварувач не купува волку скапа одбрана. :)

ao8h9e.jpg

Прашање до фановите на Јунајтед, Валенсиа ќе стартува така?
Да, да, засега прв избор е десен бек.

Го сменив Кејхил со Стоунс :D

Си заштедил 1 милион. Плус 1 на Алдервајрелд <-> Вокер, плус 1 на Дан <-> Соаре, плус 0.5 на Досон <-> Еванс, ете ти 3.5 милиони за Негредо <-> Варди. Или ако неќеш Дан <-> Соаре, можеш Ибе <-> Капу.

Зашто му е играч кој лани во цела сезона имаше само една асистенција?

За да ја топли клупата. :D Капуе има малку поофанзивна улога сега, имаше и 2 гола и 1 асистенција на припремните. Плус јас секогаш одбегнувам да имам 5 јаки везњаци во тим затоа што често се случува тој што ќе го оставам на клупа да има повеќе поени од некој од првотимците. А и Ибе не е сигурен првотимец во Борнмут, па вака заштедува милион плус за подобар шпиц. Негредно може и да не биде првотимец во дефанзивниот Мидлзборо.

еееј заборавив јас на Фантази, до кога можам да пријавам тим за да го фатам првото коло и да влезам во Х2Х лигата?

За да ја топли клупата. :D Капуе има малку поофанзивна улога сега, имаше и 2 гола и 1 асистенција на припремните. Плус јас секогаш одбегнувам да имам 5 јаки везњаци во тим затоа што често се случува тој што ќе го оставам на клупа да има повеќе поени од некој од првотимците. А и Ибе не е сигурен првотимец во Борнмут, па вака заштедува милион плус за подобар шпиц. Негредно може и да не биде првотимец во дефанзивниот Мидлзборо.

Напротив, јас Ајб го гледам како замена за Ричи (кој беше стандарден играч) на крилната позиција. Скапо беше платен Ајб, затоа верувам дека ќе има убава минутажа. За 5.5 милиони на Фантази добра опција е за на клупа.
Негредо и мене ми е ризичен.[DOUBLEPOST=1471034276][/DOUBLEPOST]
еееј заборавив јас на Фантази, до кога можам да пријавам тим за да го фатам првото коло и да влезам во Х2Х лигата?

Утре до 12:45

Напротив, јас Ајб го гледам како замена за Ричи (кој беше стандарден играч) на крилната позиција. Скапо беше платен Ајб, затоа верувам дека ќе има убава минутажа. За 5.5 милиони на Фантази добра опција е за на клупа.
Негредо и мене ми е ризичен.

Градел беше повреден лани, а им беше ланско засилување. Мислам дека ќе му биде солидна конкуренција на Ајб.

Како и да е, јас не сакам петти везњак во тим што ќе ми прави конкуренција за во игра. Сменив малку сезонава, па како петти го земав Таунсенд и кога видов дека пак се мислам кој од петте да го изоставам, го шитнав.

Си заштедил 1 милион. Плус 1 на Алдервајрелд <-> Вокер, плус 1 на Дан <-> Соаре, плус 0.5 на Досон <-> Еванс, ете ти 3.5 милиони за Негредо <-> Варди. Или ако неќеш Дан <-> Соаре, можеш Ибе <-> Капу.
Центар бекови поише сакам пошто знаат да фукнат голче од корнер. Бек знае само асистенција да праи, а со бек ко Вокер и тоа ретко се дешава. Башка еве:

Алдервајрелд лани 166 поени, Вокер 121.
Скот Ден 130, Соаре 78.
Досон 124, Еванс 96.

Истиве тројца ги имав лани, ги земав и сезонава. Значи да сум те слушал тебе лани, ќе сум имал 125 поени помалце.

У случај со Варди, не верувам да ја повтори сезоната. Гледам да земам напаѓачи кои се единствениот извор на голови за тимот и кои сигурно ќе дадат највише голови за својот тим. Негредо е тука единствениот исклучок пошто за тие пари нема поарен, освен можеби Лонг, али тој отсекад ми бил шантран играч.

Цела поента на тимот ми е да не земам рандом играчи колку да попунам. Сите се внимателно одбрани пошто сметам дека ќе ми носат поени и не планирам да дадам двајца што сигурно носат солидни поени, за еден што носи многу, а друг што носи малку.

Центар бекови поише сакам пошто знаат да фукнат голче од корнер. Бек знае само асистенција да праи, а со бек ко Вокер и тоа ретко се дешава. Башка еве:

Алдервајрелд лани 166 поени, Вокер 121.
Скот Ден 130, Соаре 78.
Досон 124, Еванс 96.

Истиве тројца ги имав лани, ги земав и сезонава. Значи да сум те слушал тебе лани, ќе сум имал 125 поени помалце.

У случај со Варди, не верувам да ја повтори сезоната. Гледам да земам напаѓачи кои се единствениот извор на голови за тимот и кои сигурно ќе дадат највише голови за својот тим. Негредо е тука единствениот исклучок пошто за тие пари нема поарен, освен можеби Лонг, али тој отсекад ми бил шантран играч.

Цела поента на тимот ми е да не земам рандом играчи колку да попунам. Сите се внимателно одбрани пошто сметам дека ќе ми носат поени и не планирам да дадам двајца што сигурно носат солидни поени, за еден што носи многу, а друг што носи малку.

Да си ме слушал мене ќе си бил прв на Кајгана. :D

Лоша ти е математиката, затоа што не зимаш две работи во предвид. Првата е дека Вокер и Еванс имаат речиси исто поени по натпревар како и Алдервајрелд и Досон (во останатите натпревари каде што немале да ти играат Вокер и Досон ќе ти играле други што ќе ти донеле поени плус на тие бројки што си ги пишал), а втората е што, не ти го знам нападот каков ти бил, ама тие милиони што ќе си ги заштедел, ќе си ги вложел во подобар напад или средина што ќе ти донеле повеќе поени.

Иначе ако сакаш голгетер дефанзивец, како Дан, Коне од Сандерленд е одличен за 4.5.

Да си ме слушал мене ќе си бил прв на Кајгана. :D

Лоша ти е математиката, затоа што не зимаш две работи во предвид. Првата е дека Вокер и Еванс имаат речиси исто поени по натпревар како и Алдервајрелд и Досон (во останатите натпревари каде што немале да ти играат Вокер и Досон ќе ти играле други што ќе ти донеле поени плус на тие бројки што си ги пишал), а втората е што, не ти го знам нападот каков ти бил, ама тие милиони што ќе си ги заштедел, ќе си ги вложел во подобар напад или средина што ќе ти донеле повеќе поени.

Иначе ако сакаш голгетер дефанзивец, како Дан, Коне од Сандерленд е одличен за 4.5.
Варди, Кејн и Игало ми беа напаѓачи, тројца од петте најдобри :D

Средина Махрез, Озил, Ериксен, Паје и некој рандом го мењав секое коло, пак у топ 5 :D

Не сум ја видел темата, утре почнува лига а неам напраено тим бешмисве.
Ома идам дпраам, мојот човек Флечер и годинава стандарден у тим бемучер.[DOUBLEPOST=1471044546][/DOUBLEPOST]Срединава мора да ја мењам, у план ми е Гундоган, за 5.5 е топ трансфер.
Најверојатно ќе го сменам со Вард-Праус или со Џака.
Не ми е познат овој вториов што играч е, знам само дека игра централен везен играч, ама дали е креативец, дали дава голови поима неам.
@Uli Hoeneß ?
Вард-Праус ми е познат, добар играч, креативец, пуца слободни, дава голови од истите, изведува корни. Само тие Саутемптон не ми се јасни, кој им е тренер, што ќе праат како ќе праат што мислат да праат. Дајте ум.

Де Геа, најдобар голман у лига.
Робинсон сува класа и легенда на англиски фудбал.

Алдервајрелд лани изигра многу јако а и доста јако се покажа на фантазиво, еве го у состав сезонава.
Фунес Мори би требало да е стандарден сеа, лани го седна на клупа Стоунс годинава не би требало да има `проблеми` со Јагиелка и Вилијамс. Башка висок момак, снажен, ќе урла у шеснаесетник.
Клајн и Фукс класика бекови.
Ѕунига ќе ровари напред назад кај Џиги Мацари у 3-5-2.

Флечер сува класа од играч и мој комрад на фантазиво.
Погба ќе ти ебам све преценето, прва глупост и одма леташ од тим.
Али ти ако не поновиш ланска сезона има да ти ебам све по список.
За шпонот и Вард-Праус се изјаснив погоре.

Носоња фудбалска институција има да ти ебам све самобендисано ако не заковаш 70 гола сезонава.
Кун фудбалска величина има да искине кај Пеп, тебе копиле кељаво ќе ти ебам све ако го повредиш уште прво коло, шчуо?
Негредо имаш добра екипа, прв шпиц у екипа, ако не даваш голови секундарно те мењам за Љоренте, 5 минути се мислев кого додберам од вас двајца.

bebd159e25264943aaf8f36128fd3bee.png

Утре ќе почнам 3-4-3 а најверојатно така и ќе продужам до крај. Ќе видиме.

Де Геа
Клајн-Алдервајрелд-Фукс
Вард-Праус-Флечер-Џака-Али
Кун-Носоња-Негредо

Последно уредено од модератор:
@Џонтра Волта Да, знае да дава голови, има добар шут. Во Менхенгладбах и слободните удари некогаш ги изведуваше. Но, такви играчи не ти препорачувам за фантази игрите. Играчи како Канте, Џака, Шнајдерлин, Керик, Даер, Дринквотер, Матиќ итн...па и Погба. По би го земал Боласи отколку Погба. Сигурно повеќе поени од Погба ќе ми донесе, а и поевтин е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom