ЗемааСити мора и голман да земи.
Да беше ЛВГ на чело уште ќе имаше сето тоа смисла зошто тој го доведе и тој го планираше, а вака со нов менаџер на клупа не мора да значи дека под дифолт мора да го планира Швајни за следна сезона или мора да биде во прв тим. Мурињо да бил тој што го довел и да му се случува тоа што му се случува сега ќе разберам. Ете кај Челзи кога се врати Моу, Мата 2 години по ред беше избран за најдобар играч на Челзи па по нецели 6 месеци леташе од Челзи.Rummenigge told Bild:
'I could hardly believe it. One or two players are going to think long and hard in future about whether they want to go to such a club. It's a lack of respect for a worthy player. It's a method which is strange to me. Schweinsteiger is a key player, a world champion, a personality, while at the same time he has an exceptional attitude.'
Незнам од која причина е пратен да тренира со малдинци ама ако не ја спукале со Мурињо тогаш е типичен селски потег од Мурињо. Не верувам дека Румениге би коментирал на овај начин ако не е информиран за ситуацијата.Да беше ЛВГ на чело уште ќе имаше сето тоа смисла зошто тој го доведе и тој го планираше, а вака со нов менаџер на клупа не мора да значи дека под дифолт мора да го планира Швајни за следна сезона или мора да биде во прв тим. Мурињо да бил тој што го довел и да му се случува тоа што му се случува сега ќе разберам. Ете кај Челзи кога се врати Моу, Мата 2 години по ред беше избран за најдобар играч на Челзи па по нецели 6 месеци леташе од Челзи.
Друга работа, Швајни не се врати на тренинг дента кога се вратија останатите кои настапуваа на ЕП (Ибра, Марсијал, Шнајдерлин...), тоа беше среда/четврток ми се чини, туку прв тренинг по враќање од одмор му бил во неделата (кога тимот имаше слободен ден) така да не можеме да шпекулираме што е работата. Можеби и е казнет ради тоа што не се појавил на првиот тренинг или пак воопшто не е во плановите на Мурињо.
И за крај, Швајни покажа неколку меча дека е класа минатата сезона, но со повредите и неколку други слаби изданија не го задолжил Јунајтед за да има некој подобар третман од минатата сезона. Знае и Румениге добро дека ниту еден играч не е поголем од клубот макар дали се работи за Швајни или некој итн. Кај нас во ера на САФ долгогодишен капитен (Рој Кин) беше сред сезона ногиран од клубот.
Баш ме радува вака што навивачите на други тимови во Анлија се грижат за состојбата во Манчестер.
Срциња тие.
ти не би купил?
Јас не би му дал толкави пари на играчи кои немаат ни еден настап за сериозен тим.ти не би купил?