Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.454
Демократијата е најлош систем, но нема подобар.

@Agda Beata за да не се објаснуваме и вртиме во круг, ако не си го гледала, погледај го Not without my daughter. Само без муабети "не се сите такви", а посебно не "ова е на Исток, овде не е така".
Ќе се објаснуваме! Не ми кажувај приказни и филмови(го знам филмот), кажи ми како јас сама си ја ставам главата во торба, а при тоа сум свесна за последиците од религијата? Јас не би сакала да имам ништо со човек кој верува во било каков Бог. Ова го имам потенцирано милион пати, а ти си донесе некаков заклучок. Капираш каде грешиш? Јасно ти е сега?

И не се сите такви! Доказ за тоа се неколкумина овде, дека не се сите Македончиња закоравени.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Т

Триптико

Гостин
Социјализам во СФРЈ, еден куп мешани бракови и братство и единство. Ме примале на гости и католици и муслимани без да прашат кој сум и шо сум.
Да си некое дете од 12-13 год и да кажуваш братство/единство, па да преќутам. Ама, ти? Видовме што е братство/единство од 90та наваму. Најкрвави судири имаше на Балканот. "Браќа" Срби, Хрвати, Босанци, понекој Македонец и Словенец... Сѐ уште верувате дека СФРЈ се создала затоа што Тито "успеал" да ги "здружи" сите народи и народности? Босна? Што си по националност, Муслиман? Од тоа братство/единство само вицовите за Мујо и Хасо, и мали Џокица останаа. А и тие брзо ќе бидат заборавени.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.696
Поени од реакции
115.417
Кој систем мислиш дека е подобар од демократскиот?
Нема совршен систем, тоа е сигурно, а социјалистичкиот би го навел како подобар од него. Не сум живеел во тој систем за да тврдам со сигурност, ама до сега да речеме што сум зборел со 1000 луѓе, сите 1000 ми рекле дека ова е нула во споредба со времето на социјализмот. Во принцип, јас лично се водам според она дека на човек што повеќе слобода му дадеш толку полошо.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Дискриминатор. Јеби га!
Значи ти несакаш да имаш нешто со човек кој верува во некаков Бог а тука продаваш муда за бубрези дека е ОК ако се мешаат рисјани и муслимани.

ОК.

мала допуна; оржавана вмровка која не е вегетаријанка, може да верува во бог или покемон не ми пречи.

по можност да е Ријана.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Да си некое дете од 12-13 год и да кажуваш братство/единство, па да преќутам. Ама, ти? Видовме што е братство/единство од 90та наваму. Најкрвави судири имаше на Балканот. "Браќа" Срби, Хрвати, Босанци, понекој Македонец и Словенец... Сѐ уште верувате дека СФРЈ се создала затоа што Тито "успеал" да ги "здружи" сите народи и народности? Босна? Што си по националност, Муслиман? Од тоа братство/единство само вицовите за Мујо и Хасо, и мали Џокица останаа. А и тие брзо ќе бидат заборавени.
то дојде кога во СФРЈ се воспостави демократија и повеќе партиски ситем. Клањата масакрите масовни силувања се направија во нивно време и кога на власт беа повеќе партиски демократски власти

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Македончињата се феномен! Јас кога им зборувам на странци за тоа како размислува еден просечен Македонец, не ми веруваат, мислат дека таквото размислување е изумрено одамна. Интересно е што и останатите народи од Балканот одамна не размислуваат овака, а толку сме блиски со културата... Патетики!
Македонец не е доволно паметен за да го направи тоа меме, your argument is invalid. :D

Т

Триптико

Гостин
Јас не би сакала да имам ништо со човек кој верува во било каков Бог. Ова го имам потенцирано милион пати

И не се сите такви! Доказ за тоа се неколкумина овде, дека не се сите Македончиња закоравени.
Ако не сакаш да бидеш со "маж што верува во некаков Бог", кој курац го дрвиш на темава? Што галамиш кога другите кажуваат дека со муслиман/ка никогаш нема ни да помислат да бидат? За националност, знаеме сите зошто не би биле со Албанец/ка! А овие "либераливе" немале партнер/ка од "своите", а не пак од др религии или националности, па само лупаат ко Максим по дивизија.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.454
Значи ти несакаш да имаш нешто со човек кој верува во некаков Бог а тука продаваш муда за бубрези дека е ОК ако се мешаат рисјани и муслимани.

ОК.
Не. Пропагирам дека треба да се ослободиме од оковите на религијата, традицијата и националната имагинарна припадност. Прави разлика!

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.502
Поени од реакции
18.256
И замисли ситуација... Излегуваш една вечер, сретнуваш топ девојка. Се запознавате, разговарате, пиете, се смеете, чувствуваш огромна хемија и некоја конекција како никогаш досега. Сфаќаш дека имате слични размислувања, очекувања во животот и многу заеднички работи воопшто. Никогаш досега не си сретнал таква девојка... На крајот од вечерта се договарате да се видите повторно затоа што си заинтересиран за неа многу. Во целиот тој занес сфаќаш дека не си ја ни прашал како се вика. Таа ти го подава ливчето со телефонскиот број и на него пишува „Теута“. Што ќе правиш?

П.С. Еманципирана, образована, нерелигиозна и нејзините од дома не прават никаква разлика дали си Македонец или не.[DOUBLEPOST=1470047563][/DOUBLEPOST]И за волја на вистината, признајте колку од вас го измававте на Фатиме Фетаи. :icon_lol:
Зошто би било проблем да се стапи во врска или во брак доколку таа Теута е таква каква што ја опишуваш и потекнува од (традиционално ) христијанско семејство, без разлика дали тоа ќе биде католичко или православно? А Теута нека верува или нека не верува воопшто, тоа не е никаков проблем.

И кој ми курац таков проблем у животот да се плеткам со Теута која потекнува од муслиманско семејство?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Не. Пропагирам дека треба да се ослободиме од оковите на религијата, традицијата и националната имагинарна припадност. Прави разлика!
Ја имам таков еден окован во традиции и религиски затуцаности шо му смета мојата врска со неговата жена

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
ЛОЛ

Иста реторика како средновековните рисјани или муслимани (а и некои современици).
Јас (како атеист) никогаш нема да го пропагирам тоа, живеам во слободно, квази демократско општество каде што некои права се загарантирани и личната определба треба да се почитува.

Маме му ебавте на атеизмот, get out.

Kajgana Shop

На врв Bottom