Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Аделина не е само наша наша, таа е наша ѕвезда.[DOUBLEPOST=1423261258][/DOUBLEPOST]
Ако оди со шпон, значи е курва?
многу јасно ,таа оде за пари не за лепота,Шпон само за пари може да ебе

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
ми се пушташе германија еден нига од замбија ама и ко ми кажа уште и дека е муслиман плус ко џаол од крст избегав...абе ајде да не нема други мажи..не сакам да осудувам и не сакам да имам предрасуди, ама на муслиманите кожата не му ја поднесувам....
Би била само со католик или будиста шо е поразличен од мене по вера и нација.....

Последно уредено:
A

Antigona

Гостин
Има во Тетово еден куп такви Македонки кои излагаат на кафе со нив во Македонски кафичи,се лапаат,за рака се држат итн.. и што е најтрагично,сите се скоро под 22 а некои од нив семејствата им се богати,сакам да кажам не се дупат со нив само за пари туку и од Љубов,има такви што и поради закани неможат да фатат дечко Македонец,и ги растураат..
А има и во Скопје многу такви..

Најинтересни се тие таквите као демек " јас не сум таква" , а уствари тие се фукаат. Сигурно нема ко мене на форум отворено да се глупираат туку си траат и си се ебат со други националности.
Тука кај што сум секоја втора - трета македонка е во врска со спонзор- арап и тоа се знае , не им е срам да си кажат тука, а во Македонија мора да ќутат за да не ги бие лош глас.

Е сега јас оти не сум по ноќен живот , вака на интернет се глупирам и си седам на страна па само од работа - дома ко некој робот сум станала.

Веќе и не ме чуди кога ке видам слики на фејсбук македонка и албанец , се почесто низ Македонија ќе да е во мода тоа.

Искрено , ако пцујам ништо нема да сменам, пак тие ќе се ебат со кој стигнат така да, кој што сака нека прави.

Што се однесува до мене, си терам моја шема на дружење со било која националност, бидејки ми здосадуваат сите некако монотоно ми е , па едино може да подпрашам некој другар албанец брат легна уште некоја македонка а, браво брат , хахахах , трач шема и тоа е тоа.

Кога ќе осетам дека навистина имам чувства кон некој (било која националност ) тогаш ке се пуштам во врска, а се до тогаш може да се зафркавам вака онлајн без крај.

Член од
9 мај 2013
Мислења
74
Поени од реакции
14
ми се пушташе германија еден нига од замбија ама и ко ми кажа уште и дека е муслиман плус ко џаол од крст избегав...абе ајде да не нема други мажи..не сакам да осудувам и не сакам да имам предрасуди, ама на муслиманите кожата не му ја поднесувам....
Би била само со католик или будиста шо е поразличен од мене по вера и нација.....
Не сум муслиман, но стварно треба да почниш да сваќаш дека веќе ова е 21 век а не 19ти. Е заради вакви како тебе македонија пропаѓа, затуцана една.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.759
Поени од реакции
1.155
Мој совет :
Гледај тоа да биде Македонец. Ние како Македонци (декларирани) во светот не сме многу пр. како Кинезите, затоа и проблем е доколку наша Македонка се омажи за странец. Со тој брак жената би живеела во земјата на странецот, а и детето би ја примило таа култура и менталитет што значи ќе знае само дека ( по мајка е Македонец ) и ништо повеќе, така и тотално ќе го загрозиме нашиот идентитет.

D

Daedalus

Гостин
Мој совет :
Гледај тоа да биде Македонец. Ние како Македонци (декларирани) во светот не сме многу пр. како Кинезите, затоа и проблем е доколку наша Македонка се омажи за странец. Со тој брак жената би живеела во земјата на странецот, а и детето би ја примило таа култура и менталитет што значи ќе знае само дека ( по мајка е Македонец ) и ништо повеќе, така и тотално ќе го загрозиме нашиот идентитет.
Како ли ќе успееме да се опоравиме како нација после такво загрозување на нашиот идентитет?

Јас би идел и еден чекор подалеку. Не само што треба да одбере Македонец, туку треба да се обиде да не прифати ништо од културата на странците. Со тоа, најдобро е да живеат изолирано од општеството (добро набрзина до продавница ако тркнат да купат за јадење не е страшно) и да слушаат по дома само стари македонски песни и детето никако да не се праќа во странски училишта. Сум слушал од другари дека таму ги тераат да поддржуваат педери и да се дрогираат со марихуана.

Со напорна работа и правење на минимум три деца, верувам дека брзо ќе ги стигнеме Кинезите во секој поглед и ќе им ги земеме работните места низ цел свет бидејќи ќе работиме поевтино од нив. Потоа тие пари можеме да ги пратиме тука и да ја подобриме нашата татковина.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.894
Поени од реакции
6.170
Можам да кажам дека имам либерален став и не ги делам луѓето по вера/нација/боја на кожа. Растен сум во поприлично либерално семејство. Имам пријатели/познаници муслимани(Босанци, Турци, Албанци, Торбеши), исто и моите.
Немам ништо против врски/брак со личност од муслиманска вероисповед(Босанци, Турци, Торбеши, Арапи, Сомалијци итн. итн. you got my point).
Но, ако е во прашање албанец, тука ми е црвената линија и не можам да преминам преку тоа. Каква сака нека е личност, еманципирана, образувана, либерална. Не. Без разлика што никогаш, директно, лично, не ми наштетил ниеден албанец.
Македонките кои биле со албанец ја губат сета почит од моја страна, ги множам со 0 и ништо не би имал со нив. Истиот став го имам и за Македонците, не правам полова разлика.
Никогаш не би бил со Албанка, ма колку сака нека е убава. Можеме да бидеме пријатели, да се зезаме, дружиме, ама ништо повеќе од тоа.
Па и фактот што албанци ми ја спасиле фамилијата од покољ во турско, кога се ништело се христијанско, рескирајќи ја сопствената глава и нивната фамилија. И ете истото и до ден денес не е заборавено од наша страна , се пренесува од поколение на поколение и имаат вечна благодарност за тој чин. Сепак не! Не би можел да преминам преку тоа па и да бидам наречен прост, затуцан, со став од 16век...
Толку.

Последно уредено:
D

Daedalus

Гостин
Можам да кажам дека имам либерален став и не ги делам луѓето по вера/нација/боја на кожа. Растен сум во поприлично либерално семејство. Имам пријатели/познаници муслимани(Босанци, Турци, Албанци, Торбеши), исто и моите.
Немам ништо против врски/брак со личност од муслиманска вероисповед(Босанци, Турци, Торбеши, Арапи, Сомалијци итн. итн. you got my point).
Но, ако е во прашање албанец, тука ми е црвената линија и не можам да преминам преку тоа. Каква сака нека е личност, еманципирана, образувана, либерална. Не. Без разлика што никогаш, директно, лично, не ми наштетил ниеден албанец.
Македонките кои биле со албанец ја губат сета почит од моја страна, ги множам со 0 и ништо не би имал со нив. Истиот став го имам и за Македонците, не правам полова разлика.
Никогаш не би бил со Албанка, ма колку сака нека е убава. Можеме да бидеме пријатели, да се зезаме, дружиме, ама ништо повеќе од тоа.
Па и фактот што албанци ми ја спасиле фамилијата од покољ во турско, кога се ништело се христијанско, рескирајќи ја сопствената глава и нивната фамилија. И ете истото и до ден денес не е заборавено од наша страна , се пренесува од поколение на поколение и имаат вечна благодарност за тој чин. Сепак не! Не би можел да преминам преку тоа па и да бидам наречен прост, затуцан, со став од 16век...
Толку.
Дали можеш да дадеш една објективна причина зошто не почитуваш Македонец кој е во врска со еманципирана Албанка или Македонка која е во врска со еманципиран Албанец?
Ако немаш ниту една објективна причина, тогаш како си различен по тоа прашање од луѓето кои мрзат црнци, хомосексуалци и други групи без да имаат објективна причина за тоа?

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Не сум муслиман, но стварно треба да почниш да сваќаш дека веќе ова е 21 век а не 19ти. Е заради вакви како тебе македонија пропаѓа, затуцана една.
Паметно си направила таа, остај ти.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.450
Паметно си направила таа, остај ти.

Македончињата се феномен! Јас кога им зборувам на странци за тоа како размислува еден просечен Македонец, не ми веруваат, мислат дека таквото размислување е изумрено одамна. Интересно е што и останатите народи од Балканот одамна не размислуваат овака, а толку сме блиски со културата... Патетики!

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Македончињата се феномен! Јас кога им зборувам на странци за тоа како размислува еден просечен Македонец, не ми веруваат, мислат дека таквото размислување е изумрено одамна. Интересно е што и останатите народи од Балканот одамна не размислуваат овака, а толку сме блиски со културата... Патетики!
Како размислуваат на балканот пример на однос Србија - Косово или Албанија, Хрватска - Србија, Македонија - Грција...

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.450
Како размислуваат на балканот пример на однос Србија - Косово или Албанија, Хрватска - Србија, Македонија - Грција...
Јасно ти е кои ликови ги прават поделбиве, нели? И замисли истите пак се мешаат. :icon_lol:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.450
Толку.
И замисли ситуација... Излегуваш една вечер, сретнуваш топ девојка. Се запознавате, разговарате, пиете, се смеете, чувствуваш огромна хемија и некоја конекција како никогаш досега. Сфаќаш дека имате слични размислувања, очекувања во животот и многу заеднички работи воопшто. Никогаш досега не си сретнал таква девојка... На крајот од вечерта се договарате да се видите повторно затоа што си заинтересиран за неа многу. Во целиот тој занес сфаќаш дека не си ја ни прашал како се вика. Таа ти го подава ливчето со телефонскиот број и на него пишува „Теута“. Што ќе правиш?

П.С. Еманципирана, образована, нерелигиозна и нејзините од дома не прават никаква разлика дали си Македонец или не.[DOUBLEPOST=1470047563][/DOUBLEPOST]И за волја на вистината, признајте колку од вас го измававте на Фатиме Фетаи. :icon_lol:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Топло би им препорачал на македонкиве наши да го прелистаат Куранот пред да стапат во брак со муслиман. Не разводенетине верзии по трафики што ги продаваат, легитимна верзија директ превод од оние во Мека и Медина на Арапскиот Полуостров.

That would be all.

Kajgana Shop

На врв Bottom