- Член од
- 11 ноември 2009
- Мислења
- 2.810
- Поени од реакции
- 2.635
Аделина не е само наша наша, таа е наша ѕвезда.[DOUBLEPOST=1423261258][/DOUBLEPOST]
Ако оди со шпон, значи е курва?
многу јасно ,таа оде за пари не за лепота,Шпон само за пари може да ебе
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Аделина не е само наша наша, таа е наша ѕвезда.[DOUBLEPOST=1423261258][/DOUBLEPOST]
Ако оди со шпон, значи е курва?
И двете ќе да е.
Башка,сите пејачки се и модели истовремено.
Има во Тетово еден куп такви Македонки кои излагаат на кафе со нив во Македонски кафичи,се лапаат,за рака се држат итн.. и што е најтрагично,сите се скоро под 22 а некои од нив семејствата им се богати,сакам да кажам не се дупат со нив само за пари туку и од Љубов,има такви што и поради закани неможат да фатат дечко Македонец,и ги растураат..
А има и во Скопје многу такви..
ми се пушташе германија еден нига од замбија ама и ко ми кажа уште и дека е муслиман плус ко џаол од крст избегав...абе ајде да не нема други мажи..не сакам да осудувам и не сакам да имам предрасуди, ама на муслиманите кожата не му ја поднесувам....
Би била само со католик или будиста шо е поразличен од мене по вера и нација.....
Мој совет :ми се пушташе германија еден нига од замбија ама и ко ми кажа уште и дека е муслиман плус ко џаол од крст избегав...абе ајде да не нема други мажи..не сакам да осудувам и не сакам да имам предрасуди, ама на муслиманите кожата не му ја поднесувам....
Би била само со католик или будиста шо е поразличен од мене по вера и нација.....
Како ли ќе успееме да се опоравиме како нација после такво загрозување на нашиот идентитет?Мој совет :
Гледај тоа да биде Македонец. Ние како Македонци (декларирани) во светот не сме многу пр. како Кинезите, затоа и проблем е доколку наша Македонка се омажи за странец. Со тој брак жената би живеела во земјата на странецот, а и детето би ја примило таа култура и менталитет што значи ќе знае само дека ( по мајка е Македонец ) и ништо повеќе, така и тотално ќе го загрозиме нашиот идентитет.
Дали можеш да дадеш една објективна причина зошто не почитуваш Македонец кој е во врска со еманципирана Албанка или Македонка која е во врска со еманципиран Албанец?Можам да кажам дека имам либерален став и не ги делам луѓето по вера/нација/боја на кожа. Растен сум во поприлично либерално семејство. Имам пријатели/познаници муслимани(Босанци, Турци, Албанци, Торбеши), исто и моите.
Немам ништо против врски/брак со личност од муслиманска вероисповед(Босанци, Турци, Торбеши, Арапи, Сомалијци итн. итн. you got my point).
Но, ако е во прашање албанец, тука ми е црвената линија и не можам да преминам преку тоа. Каква сака нека е личност, еманципирана, образувана, либерална. Не. Без разлика што никогаш, директно, лично, не ми наштетил ниеден албанец.
Македонките кои биле со албанец ја губат сета почит од моја страна, ги множам со 0 и ништо не би имал со нив. Истиот став го имам и за Македонците, не правам полова разлика.
Никогаш не би бил со Албанка, ма колку сака нека е убава. Можеме да бидеме пријатели, да се зезаме, дружиме, ама ништо повеќе од тоа.
Па и фактот што албанци ми ја спасиле фамилијата од покољ во турско, кога се ништело се христијанско, рескирајќи ја сопствената глава и нивната фамилија. И ете истото и до ден денес не е заборавено од наша страна , се пренесува од поколение на поколение и имаат вечна благодарност за тој чин. Сепак не! Не би можел да преминам преку тоа па и да бидам наречен прост, затуцан, со став од 16век...
Толку.
Паметно си направила таа, остај ти.Не сум муслиман, но стварно треба да почниш да сваќаш дека веќе ова е 21 век а не 19ти. Е заради вакви како тебе македонија пропаѓа, затуцана една.
Паметно си направила таа, остај ти.
![]()
Како размислуваат на балканот пример на однос Србија - Косово или Албанија, Хрватска - Србија, Македонија - Грција...Македончињата се феномен! Јас кога им зборувам на странци за тоа како размислува еден просечен Македонец, не ми веруваат, мислат дека таквото размислување е изумрено одамна. Интересно е што и останатите народи од Балканот одамна не размислуваат овака, а толку сме блиски со културата... Патетики!
Како размислуваат на балканот пример на однос Србија - Косово или Албанија, Хрватска - Србија, Македонија - Грција...
Можам да кажам дека имам либерален став и не ги делам луѓето по вера/нација/боја на кожа. Растен сум во поприлично либерално семејство. Имам пријатели/познаници муслимани(Босанци, Турци, Албанци, Торбеши), исто и моите.
Немам ништо против врски/брак со личност од муслиманска вероисповед(Босанци, Турци, Торбеши, Арапи, Сомалијци итн. итн. you got my point).
Но, ако е во прашање албанец, тука ми е црвената линија и не можам да преминам преку тоа. Каква сака нека е личност, еманципирана, образувана, либерална. Не. Без разлика што никогаш, директно, лично, не ми наштетил ниеден албанец.
Македонките кои биле со албанец ја губат сета почит од моја страна, ги множам со 0 и ништо не би имал со нив. Истиот став го имам и за Македонците, не правам полова разлика.
Никогаш не би бил со Албанка, ма колку сака нека е убава. Можеме да бидеме пријатели, да се зезаме, дружиме, ама ништо повеќе од тоа.
Па и фактот што албанци ми ја спасиле фамилијата од покољ во турско, кога се ништело се христијанско, рескирајќи ја сопствената глава и нивната фамилија. И ете истото и до ден денес не е заборавено од наша страна , се пренесува од поколение на поколение и имаат вечна благодарност за тој чин. Сепак не! Не би можел да преминам преку тоа па и да бидам наречен прост, затуцан, со став од 16век...
Толку.