Македонски специјални единици (полициски и воени)

Член од
10 февруари 2010
Мислења
863
Поени од реакции
328
Се ложите на тоа кој колку бил јак, какви мускули имал, какви пушки, пиштоли.
Сите се поврзани како црева.

Еден од нив да ви убие близок (сообраќајка, тепачка и сл.) вие знаете дека ниту саат време нема да лежи во затвор?

Мафија се, исповрзани и целото подземје иде преку нив.
Нема исклучоци. Во вителот се и се знаат како иде и што е.
Читам прикаски на форумов и не ми се верува каде мислите дека живеете

Член од
9 јули 2016
Мислења
84
Поени од реакции
27
Дечки, да прашам нешто:
Зошто имате толкава фасцинираност со полицајциве и колку јаки биле, па старешини и не знам што.

Знам за нив дека добар дел од нив редовно се на кокаин, прават милион нелегални активности, раководат со подземја, проституција и слично.

Тоа ве фасцинира?
Ај да не зборам за тоа колку од нив дошле на функција со куропушење (да извините).
ima isklucoci

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Се ложите на тоа кој колку бил јак, какви мускули имал, какви пушки, пиштоли.
Сите се поврзани како црева.

Еден од нив да ви убие близок (сообраќајка, тепачка и сл.) вие знаете дека ниту саат време нема да лежи во затвор?

Мафија се, исповрзани и целото подземје иде преку нив.
Нема исклучоци. Во вителот се и се знаат како иде и што е.
Читам прикаски на форумов и не ми се верува каде мислите дека живеете
Дечки, да прашам нешто:
Зошто имате толкава фасцинираност со полицајциве и колку јаки биле, па старешини и не знам што.

Знам за нив дека добар дел од нив редовно се на кокаин, прават милион нелегални активности, раководат со подземја, проституција и слично.

Тоа ве фасцинира?
Ај да не зборам за тоа колку од нив дошле на функција со куропушење (да извините).
Мали, ај не досагај, не ја тупи темата без врска, ако имаш да кажеш нешто во врска со темата кажи ако не, гитла.
На кокаин биле, оооо море лигуш еден секој 3 месеци имаат лекарски и физички проверки кои ти не можеш ни четвртина да ги напраиш, кај одат мускули и кокаин заедно бе курле, дали имаш видено наркоман некогаш

Член од
9 јули 2016
Мислења
84
Поени од реакции
27
Мали, ај не досагај, не ја тупи темата без врска, ако имаш да кажеш нешто во врска со темата кажи ако не, гитла.
На кокаин биле, оооо море лигуш еден секој 3 месеци имаат лекарски и физички проверки кои ти не можеш ни четвртина да ги напраиш, кај одат мускули и кокаин заедно бе курле, дали имаш видено наркоман некогаш
imas golema podrska od mene ,na mesto kazano profesionalno u drzi odgovorot

Член од
10 февруари 2010
Мислења
863
Поени од реакции
328

Секако дека имаат. Мхм.
Ај океј, продолжете со бајкава се до моментот кога ќе вриштите.

Член од
9 јули 2016
Мислења
84
Поени од реакции
27
Секако дека имаат. Мхм.
Ај океј, продолжете со бајкава се до моментот кога ќе вриштите.
imas oglas za vrabotuvanje vo Mvr za personal kuvar,zidar,elektricar .Konkuriraj za da bides vo nivna blizina i podobro da gi sogledas rabotite.Zatoa sto pred zgrada mnogu muabeti se vrtat....

Член од
10 февруари 2010
Мислења
863
Поени од реакции
328
imas oglas za vrabotuvanje vo Mvr za personal kuvar,zidar,elektricar .Konkuriraj za da bides vo nivna blizina i podobro da gi sogledas rabotite.Zatoa sto pred zgrada mnogu muabeti se vrtat....

Ги гледам директно, таму сум.
Заборавате некако, тие се луѓе како нас и дека користат прилики. Ги правите богови. А не се.

Член од
14 октомври 2013
Мислења
886
Поени од реакции
3.485
Veterinar Pa i jas go znam zver e covekot star volk ama se drzi mladite ne mozatt so nego :)[DOUBLEPOST=1469802431][/DOUBLEPOST][quote="veterinar,[DOUBLEPOST=1469815472][/DOUBLEPOST]29.07.2016
Заврши квалификациската обука за специјални единици
Денес 29.07.2016 година во касарната „Илинден“ официјално заврши квалификациската обука за специјални единици.
Во изминатите шест месеци кандидатите поминаа интензивни физички, интелектуални и психички препреки. Само најупорните, најспособните и најмотивираните успешно ја завршија обуката и станаа дел од полкот за Специјални Операции. Квалификациската обука се реализираше на повеќе локации низ Република Македонија со цел успешно реализирање на планираните теми. Завршетокот на обуката беше крунисан со свечено доделување на обележјата на единицата, беретка и амблемот.
Обележјата им ги доделија Командантите на баталјоните кои напоменаа дека новопримените кандидати не стануваат само нови припадници на елитна единица туку нови припадници на едно семејство кое дише, живее и работи како еден.
YeYpeYg.jpg

Последно уредено:
Член од
9 јули 2016
Мислења
84
Поени од реакции
27
Veterinar Pa i jas go znam zver e covekot star volk ama se drzi mladite ne mozatt so nego :)[DOUBLEPOST=1469802431][/DOUBLEPOST][quote="veterinar,[DOUBLEPOST=1469815472][/DOUBLEPOST]29.07.2016
Денес 29.07.2016 година во касарната „Илинден“ официјално заврши квалификациската обука за специјални единици.
Во изминатите шест месеци кандидатите поминаа интензивни физички, интелектуални и психички препреки. Само најупорните, најспособните и најмотивираните успешно ја завршија обуката и станаа дел од полкот за Специјални Операции. Квалификациската обука се реализираше на повеќе локации низ Република Македонија со цел успешно реализирање на планираните теми. Завршетокот на обуката беше крунисан со свечено доделување на обележјата на единицата, беретка и амблемот.
Обележјата им ги доделија Командантите на баталјоните кои напоменаа дека новопримените кандидати не стануваат само нови припадници на елитна единица туку нови припадници на едно семејство кое дише, живее и работи како еден.
Прегледај го приврзокот 153193
a da pojde maliov so negovive demagogii kaj covekov malku na vezbi ,pa posle da pisuva za cocain i nekoj drugi rab ,sto vikas

Член од
14 октомври 2013
Мислења
886
Поени од реакции
3.485
Toa e negovo mislenje i ne planiram da mu nametnuvam moe mislenje ili disikutiram koga veke taka gi zamisluva site uste od pocetokov sum na ovaa tema i pominaa mnogu takvi clenovi .... ne vredi da se debatira za toa da se drzime do temava bez karanje:)

Член од
9 јули 2016
Мислења
84
Поени од реакции
27
Еве една слика за која мислам дека е од вежбата на македонскте специјални единици со припадниците на САС.Војников со црвена беретка е припадника на САС (се познава по британската униформата),двајца припадници на Лавовите и мислам дека останативе тројца се од Волци,ако грешам исправете ме.

Прегледај го приврзокот 72364
--- надополнето: 14 септември 2013 во 00:30 ---

Што пушки се овие ЕСЗ што ги носат?
--- надополнето: 14 септември 2013 во 01:11 ---

Тренинг на ЕСЗ со кинескиот кунг фу мајстор William Cheung,стара снимка мислам дека е пред 2000 год. со Тони Мандаровски како командант на ЕСЗ и преведувач :)
stavete go videoto na stranata na esz na fb samo da se potsetime na starive zverovi

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Прегледај го приврзокот 153193

Колку кандидати ја поминале обуката ? и колку конкурирале ? :P :D :D :D

Член од
14 октомври 2013
Мислења
886
Поени од реакции
3.485
Стојанче Ангелов
пред 17 часа ·

НЕКОИ ЗАГИНАА, НЕКОИ БЕА РАНЕТИ, ПОВЕЌЕТО ТРАУМАТИЗИРАНИ
Прв горе лево Горан Стојменовиќ – Србинот (загина лани во кумановско “Диво Насеље“, вечна му слава). Останатите се мои соборци од “Тигрите“ и еден од “Волците“. Скопје, 23 јуни 2005 година, мала прослава по повод одбележување годишнина од моето ранување.

13912817_1072802082807083_7510309443654487494_n.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom