- Член од
- 13 мај 2016
- Мислења
- 83
- Поени од реакции
- 39
Незнам колку и што си бил во тие редови,но надалеку е позната агресивната строгост на старешините токму во специјалните водови.Тука нема милост за понатамошен почит кон него.А јас незанм кој ку р фактор си ти што фалиш и се гордееш со наслиници, пред се треба да бидеш човек, ако си човек сите ке те почитуваат, јас не зборам на памет, сум бил во негово присуство каде ни тие нај тазе полицајци што се со една плава звезда не му стојат мирно, а ниту го поздравуваат, од кур никој не го мава зш знаат какво гомно е, поминува, никој него гледа,не го ебе ни 2 посто, тој здиве и почна да им држи предавања како треба да почитуваат старешини бла бла, пак никој не гледаше во него и му дојде како сам со себе да збори, кажими ти мене како ке се чуствуваше ти да беше на негово место, ја свитка опашката чоекот и си замина ко посран. Да споредиш со старешина кој ти е како татко, брат, другар, те почитува и го почитуваш, да не се плашиш ни живот да даваш кога си со него, е тој ти е старешина а не некој самобендисан селјак.
Тој секогаш го бара скоро невозможното од регрутите.
Ниту малку,ниту повеќе,и тој како регрут,се наоѓал во истата,дури и во полоша состојба..е сега нема кај него зал.Или те бива или налево круг,дома.
Во различните теми за обука,неприкоснована е и токму таа психичка издрзливост.Да не кажам,секогаш е на одмет,психичката истрајност и се разбира физичката издрзливост.Заправо тие се двата главни фактори во функционирањето на специјалните единици.