Реле се става таму каде струите се големи, и прекидачите на воланот да не прекинуваат големи струи туку мали. А малите струи го вклучуваат калемот кој прави контакт и пушта голема струја(номинална) до потрошувачот.Не менува ништо дали ќе влече помалку или повеќе струја не е тоа како по домаќинства со саатница и да гледаш колку КВ/Ч троши струја . Колата е друг начин си регулира колку толку ќе троши .
Sent from my iPhone 5s using Tapatalk
Имаш линк од оглас?[DOUBLEPOST=1469818587][/DOUBLEPOST]Продавам Опел Астра ГТЦ 2005 1.9, ако е некој заинтересиран нека ме исконтактира по ПП, итно.
Не е законски тоа, инаку прават во овие фирмиве за реклами[DOUBLEPOST=1469818635][/DOUBLEPOST]Знае некој кај можам да направам мала регистрска таблица ????
Отвори на реклама5 стави година над 2009 и цена до која ти одговара види што има на понуда, па што ќе ти фати око пиши тука ...[DOUBLEPOST=1469818841][/DOUBLEPOST]A drugo so bi preporacal nastaro 2009+ za istite pari?
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
Да, заборави плин на тој мотор, вака градска би трошел околу 9-10 литри бензинИмате некој совет за купување на Фиат Линеа 1.4 тџет на старо?
Ете видиш ,дали ќе влече многу струја или помалку струја тоа не менува ништо оти тоа си регулира колку толку инаку сликиве се релеј ,а стабилизаторот е друго тоа е за радио и звучници посебно за модификации да вградиш јаки звучки и квалитетно радио или слични гаџети во колата.Реле се става таму каде струите се големи, и прекидачите на воланот да не прекинуваат големи струи туку мали. А малите струи го вклучуваат калемот кој прави контакт и пушта голема струја(номинална) до потрошувачот.
Затоа пишав дека за ЛЕД не би требало да се поставува дополнително реле. Тоа на сликата е можеби стабилизатор
За тие пари имаш многу избори побрзај дури што ги имаат на лагери со еко 3 и кога ќе се потрошат и ќе остане со еко 4 е тоа малку поскапички плус 2000 еура горе-доле.A drugo so bi preporacal nastaro 2009+ za istite pari?
BMW 530d M Pack 2006-7 год, поубава кола здравје[DOUBLEPOST=1469825891][/DOUBLEPOST]A drugo so bi preporacal nastaro 2009+ za istite pari?
зашо бе не опел?За тие пари имаш многу избори побрзај дури што ги имаат на лагери со еко 3 и кога ќе се потрошат и ќе остане со еко 4 е тоа малку поскапички плус 2000 еура горе-доле.
Е сега зависи по твој вкус дали сакаш бензинец или турбо дизел и дали сакаш задна влеча или на предна влеча што според мене во МК патишта има доста многу кривини тогаш најубаво со предна влеча и дали сакаш јапонец,германец,французин или италијанец .
Јас би бирал златна средина а тоа е Ауди А4 или А3 од 2008/10 со ТДИ и одржувањето е малку поефтини од мерцедес и БМВ горе/доле. Второ после ФВ пасат CC Cupe или голф 5 или 6 и трето Рено dci или Пежо HDi ,а ако сакаш бензинец тогаш оди Хонда,Ауди,Мазда,Тојота,мерцедес,Опел и Рено. И на крај ако сакаш да држи цена да не губи вредност за понатака ако го продадеш тогаш само германски коли освен опел и форд.
И патем да не заборавиме и тука е Шкода кои се сериозни коли и добри се особено Октавија и Суперб.
Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Па не е баш така Опел губи вредност побрзо од ФВ дури и од Шкода иако Опел ми се допаѓа по дизајн,ергономија,возна прилагодливост и ентериер и бензинец кое е подобар од дизел и да беше така како што мислиш тогаш и Шевролет Круз или Каптива немаше да губи вредност бидејќи се слични и лиценциран од Опел како Шкодата од ФВ. За жал Опел и Форд губи вредност тоа е реалност и во ЕУ Опел и Форд за нив е како фиќо и пегличка. И патем Опел и Форд е американска кола всушност Опел е Шевролет отсекогаш уште од почетокот.BMW 530d M Pack 2006-7 год, поубава кола здравје[DOUBLEPOST=1469825891][/DOUBLEPOST]
зашо бе не опел?со опел си најмалце у загуба, за разлика од оние премиум брендови, кои од астрономски цени доаѓаат до 3к евра, плус најефтини се за одржување.
Не е на Шевролет него на Џенерал Моторс, иначе опелите у глобала се дизајнирани од германци исто и бензинските мотори екотек кои се вградуваат во нив се германски, е сеа за дизел знам дека не ги бива толку но бензинците им се топ, плус дизајнот е бомбонаПа не е баш така Опел губи вредност побрзо од ФВ дури и од Шкода иако Опел ми се допаѓа по дизајн,ергономија,возна прилагодливост и ентериер и бензинец кое е подобар од дизел и да беше така како што мислиш тогаш и Шевролет Круз или Каптива немаше да губи вредност бидејќи се слични и лиценциран од Опел како Шкодата од ФВ. За жал Опел и Форд губи вредност тоа е реалност и во ЕУ Опел и Форд за нив е како фиќо и пегличка. И патем Опел и Форд е американска кола всушност Опел е Шевролет отсекогаш уште од почетокот.
Секоја кола на старо губи вредност, е сеа колку поскапо ќе ја платиш толку повеќе ќе и падне цената.Па не е баш така Опел губи вредност побрзо од ФВ дури и од Шкода иако Опел ми се допаѓа по дизајн,ергономија,возна прилагодливост и ентериер и бензинец кое е подобар од дизел и да беше така како што мислиш тогаш и Шевролет Круз или Каптива немаше да губи вредност бидејќи се слични и лиценциран од Опел како Шкодата од ФВ. За жал Опел и Форд губи вредност тоа е реалност и во ЕУ Опел и Форд за нив е како фиќо и пегличка. И патем Опел и Форд е американска кола всушност Опел е Шевролет отсекогаш уште од почетокот.
Нема да згрешиш.Некој да сподели искуство за Ристе Бошистот од Кавадарци,како е човекот,работи ли,добар ли мајстор ли е?Сакам бошот да го правам кај него,па ми треба некој совет..
И дали имал некој искуство со чистење на хладњак,ама да го извадил надвор,и да се пере со Арис,со солна киселина,или слично..
Торте у плимонт ми кажаа 630 плин, ама не е моторот за плин да му ставам? Фала ти за советИмаш линк од оглас?[DOUBLEPOST=1469818587][/DOUBLEPOST]
Не е законски тоа, инаку прават во овие фирмиве за реклами[DOUBLEPOST=1469818635][/DOUBLEPOST]
Отвори на реклама5 стави година над 2009 и цена до која ти одговара види што има на понуда, па што ќе ти фати око пиши тука ...[DOUBLEPOST=1469818841][/DOUBLEPOST]
Да, заборави плин на тој мотор, вака градска би трошел околу 9-10 литри бензин
знам дека има убава година, мала мк и добра цена
Паднале цените и на тие уреди. ќе троши и бензин и плин исто времено, во сооднос 20-80 отприкика бензин-плинТорте у плимонт ми кажаа 630 плин, ама не е моторот за плин да му ставам? Фала ти за совет![]()