Counter-Strike: Global Offensive

Член од
16 јуни 2013
Мислења
418
Поени од реакции
344
Ужасна конфигурација, ама вреди да си пробаш
  1. Go to your console.
  2. Enter this command cl_ragdoll_physics_enable "0"
Таа cmd веќе не работи, подобро пробај со mat_queue_mode "2" и можеш да пробаш да внесеш launch options (-high -novid -threads 4 -tickrate 128 -nod3d9ex1), ти препорачувам да намалиш резолуција и да играш на 4:3 (black bars), пак нема кузнае колку фпс боост да имаш ама ќе добиеш visibility повеќе.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Ако не може преку конзола би требало да може преку launch options со додавка -lv

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.394
Поени од реакции
2.795
U Launch options staev -high -threads 4 -freq 60 -nod3d9ex -nojoy -novid -tickrate 128, namestiv color mode Television, procitav na net deka dava malku na fps i tocno mi dade, Rezolucija 16:9 1280x600 i drugo sve low. FPS ingame 28-35. Mnoguu pozadovolen :D Ne mi e jasno kako ova so nastavka -lv?

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
28-35 фпс на цсго и си презадоволен? :cautious::cautious::cautious::cautious::cautious::cautious::cautious::cautious::cautious::cautious::cautious::cautious::cautious::cautious::cautious::cautious::cautious::cautious:

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
U Launch options staev -high -threads 4 -freq 60 -nod3d9ex -nojoy -novid -tickrate 128, namestiv color mode Television, procitav na net deka dava malku na fps i tocno mi dade, Rezolucija 16:9 1280x600 i drugo sve low. FPS ingame 28-35. Mnoguu pozadovolen :D Ne mi e jasno kako ova so nastavka -lv?
Па исто ко што ги додаде сите тие во launch options додади и -lv, тоа е low violence mode, т.е. кога ќе убиеш некој наместо да му падне телото по физиката на играта (што одзема процесирачка моќ) ќе клекне само и ќе се предаде. Колку и да звучи смешно може да ќариш FPS

Член од
3 мај 2015
Мислења
81
Поени од реакции
17
а зашто не стаиш буквално се у видео опшнс на low и да имаш едно 50 фпс барем? другар така направи и му се подобрија фпс за мноооогу, сеа незнам како било кај тебе.

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
е ајде де ... а ние со 300 се буниме дропало фпс мпс .... абе отиде младинава ...
Неам толку ја, на пола сум мада да можам да замислам како е на 20-30. :|
Ама разбирам го, игра си ја играта од забава така да кур го боле за фпс. Ништо не му мене.

H

HoT IcE

Гостин
13663423_1705314069734086_1926161295_o.jpg
Од 12-3 за нив на халф, камбек 4v5!
Тој Кикед се искурчи јако као сурендер и трајхардав како на ЛАН да играм :D

Член од
16 јуни 2013
Мислења
418
Поени од реакции
344
How I halved my ping without paying a cent

Hi there, Combine rural living with poor internet to begin with gave me a nice 90-100ms ping in the Australian Servers (as New Zealand does not have their own Valve servers) and about 60ms in the custom New Zealand server community maps.

doing abit of research i stumbled across Interleaving on some forum (would give credit but forgotten) Now since im on ADSL, with hopes of fibre pretty slim for the very near future, i was ready to try anything. so I emailed my ISP (Actrix) asking whether turning Interleaving Off was an option, the very next day i had a reply and today (2 days later) my request was granted.

Pleasantly surprised to see ping now around 45-55ms in valve DM, a massive improvement over what i used to have. I know its still insanely high for some lucky people!.

Results obviously will vary as my original ping was quite high but heres an option for people in my situation to take a big chunk out of their ping. A brief description of Interleaving from a big ISP in NZ

TL;DR Email/Ring your ISP to turn Interleaving Off for some potential major ping improvements

edit 1: might only apply to you if you are on ADSL internet, if you are on other forms please try it out and see if it works for you too

edit 2: only works for all the peasants on ADSL like myself, fibre and VDSL have no change

Edit 3: might work for both ADSL and VDSL

Дали некој кај нас пробал ова? Вреди ли да се заангажирам со телеком да ми го исклучи ова Interleaving? Некој да појасни што е форава. Не се трпи ова веќе... 90-100 пинг смрт ми е.

Извор

Член од
3 мај 2015
Мислења
81
Поени од реакции
17
Дали некој кај нас пробал ова? Вреди ли да се заангажирам со телеком да ми го исклучи ова Interleaving? Некој да појасни што е форава. Не се трпи ова веќе... 90-100 пинг смрт ми е.

Извор
сеа колку што разбрав од пребарување на интернет... веројатно е нешто како пуштање интернет од две различни места, ако ти го изгасат тоа би било како да ти пуштаат само од едно и би бил појак интернетот, незнам дали добро го сфатив тоа...[DOUBLEPOST=1470058470][/DOUBLEPOST]пс. истиот проблем го имам и јас, 90-100 пинг ми е класика, ЕПТЕН СРЕЌА имам некогаш да се паднам со 60 пинг и се да ми е изгасено, или пак е до самите сервери..

Член од
16 јуни 2013
Мислења
418
Поени од реакции
344
сеа колку што разбрав од пребарување на интернет... веројатно е нешто како пуштање интернет од две различни места, ако ти го изгасат тоа би било како да ти пуштаат само од едно и би бил појак интернетот, незнам дали добро го сфатив тоа...[DOUBLEPOST=1470058470][/DOUBLEPOST]пс. истиот проблем го имам и јас, 90-100 пинг ми е класика, ЕПТЕН СРЕЌА имам некогаш да се паднам со 60 пинг и се да ми е изгасено, или пак е до самите сервери..
И јас барав по нет за ова ама неможам да го сконтам пошто не сум стручњак и не се разбирам мнг мнг со ова... а и незнам што да им кажам на телеком, ќе ме одјебат моментално.. Го имав најдено на редит од поодамна ама сега му дошло ред да го прочитам.

Kajgana Shop

На врв Bottom