Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Aj malce pomos, se ubiv od citanje, strakanje i so li ne ama dzaba.

Instalirav Win 10, se fino pomina instalacija. Pri podiganje na windows, mi izleguva plav ekran.

Recovery, Error code: 0xc0000001. Citav po forumi i drugo, mi vika ke stavis usb, ke ides u repair ke probas prvo so automatic (startup repair) ili CMD si pisuvas nekoj /bootrec neznam tocno. Probav se od nova, i automatic repair i preku kod u cmd.. nisto, PC nesaka da mi podigne za ziva glava. So da mu pravam?
Проба ли со фул формат со целосно бришење на партициите на хард дискот?

staviv CD WIn10 i ako pocnam da go instaliram se plasam deka sve ke izbrisam, a ne go posakuvam toa :)...INaku repair ne dozvoluva....
Епа ако repair не дозволува, тогаш нема спас. Па зависи, ако ставаш понова верзија од таа што ја имаш, ќе можеш Upgrade да избереш и ќе ги зачуваш фајловите. Ако не, ќе мора Format...

EDIT: http://m.wikihow.com/Copy-Files-in-Command-Prompt Некои фајлови што ти требаат, можеш на овој начин да ги извадиш, ќе мора само да имаш пристап до цмд но тоа можеш преку бутабилно цд

imam win 8.1 pro, sega mu staviv win 10 i ako pocnam instal da ne izbrisam sve...

Одбери ја опцијата Upgrade (не Custom Install), тоа не ги брише фајловите.
Но зависи, се надевам тој сегмент со личните фајлови дека не е "оштетен". Види во претходниот пост, пишав како може да направиш бекап, но е комплицирано малце, и мора "path-от" да го знаеш.

Одбери ја опцијата Upgrade (не Custom Install), тоа не ги брише фајловите.
a hiren ke mi zavrsi rabota da prezemam podatoci?[DOUBLEPOST=1469047089][/DOUBLEPOST]
Но зависи, се надевам тој сегмент со личните фајлови дека не е "оштетен". Види во претходниот пост, пишав како може да направиш бекап, но е комплицирано малце, и мора "path-от" да го знаеш.
so ova pogore tesko da se snajdam, ne sum informaticar :)[DOUBLEPOST=1469048731][/DOUBLEPOST]JB00F fala za odvoenoto vreme...mu staviv HIREN go podignav so mini win XP i momentalno si gi prezemam podatocite....:brlav:

Последно уредено:
Дечки ја неам поим што се дешава кај мене ништо бре да не сака..
симнав kmspico тоа коа кликам run as administrator нејќе и нејќе
ова toolkit се утепа од реклами пуштање и други ствари да симнам ми бара
едино едно што ми се симна(toolkit) почна па после ми покажа нешо you don't have an office support :facepalm:
или неам поим што кликам или пц во ме ебе нешо друг му фали :mad:

ај порфавор дајте линк од некој активатор што се пробале вие и некоја идеа шо е проблемов

Дечки некој активатор што работи за да активирам Вин 8,1 за после да апгрејднам на Вин 10.

Дечки некој активатор што работи за да активирам Вин 8,1 за после да апгрејднам на Вин 10.
А зошто така, некој те има прелажано дека така ќе ти биде легален?
Тоа само за Windows 7 важеше затоа што можеше да се активира со loader-ot од DAZ кој е/беше најдобриот лоудер некогаш направен.
Апгрејдирај си на win10 слободно и после активирај го со Microsoft Toolkit.
Ако не ти е активиран осмицава, активирај го пак со Microsoft Toolkit.
Microsoft Toolkit ќе го најдеш со следниов гугл срч:
forums my digital life toolkit
Ќе најдеш торент за симињање на 2.6 beta 5 верзија.

А зошто така, некој те има прелажано дека така ќе ти биде легален?
Тоа само за Windows 7 важеше затоа што можеше да се активира со loader-ot од DAZ кој е/беше најдобриот лоудер некогаш направен.
Апгрејдирај си на win10 слободно и после активирај го со Microsoft Toolkit.
Ако не ти е активиран осмицава, активирај го пак со Microsoft Toolkit.
Microsoft Toolkit ќе го најдеш со следниов гугл срч:
forums my digital life toolkit
Ќе најдеш торент за симињање на 2.6 beta 5 верзија.
Или да си инсталира pre-activated win10?

Здраво дечки, имам Windows 8.1 Enterprise и сакам да инсталирам Windows 10 ама нешто не сака.
Ми го пишува ова:
CPU:OK
Memory:OK
Disk Space:OK
! Operating system: Contact your system administrator to upgrade windows server or enterprise editions.
Решение за ова ако може?

Здраво дечки, имам Windows 8.1 Enterprise и сакам да инсталирам Windows 10 ама нешто не сака.
Ми го пишува ова:
CPU:OK
Memory:OK
Disk Space:OK
! Operating system: Contact your system administrator to upgrade windows server or enterprise editions.
Решение за ова ако може?
а зошто имаш enterprise windows?
најверојатно немаш администраторски акаунт, немаш привилегии за да правиш update/upgrade.
стави си „нормален“ windows 8.1 pro и направи upgrade

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom