Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Плачипичките пишуваат на Твитер како сакале револуција во Македонија ама без жртви и да дојделе на власт.
Сакаат да се ебат а да не им влезе. Така пацерски од пред комјутер да им падне од небо власта.
Море, Само Истамбул за шареноидиве наши. :icon_lol:

ПС.Нц нц нц...модераторското говно не знае да банира:icon_mrgr:
:bravobe:

„Ако Уставниот суд да донесе одлука дека Специјалното јавно обвинителство или негов дел е неуставен, четирите партии ќе се заложат да ја усогласат легислативата со одлуката на судот и во рок од пет дена повторно да го воспостават обвинителството. Ефективноста, опсегот и целите на Специјалното јавно обвинителство треба да се одржат“

„Ако Уставниот суд да донесе одлука дека Специјалното јавно обвинителство или негов дел е неуставен, четирите партии ќе се заложат да ја усогласат легислативата со одлуката на судот и во рок од пет дена повторно да го воспостават обвинителството. Ефективноста, опсегот и целите на Специјалното јавно обвинителство треба да се одржат“
Да не рече некој дека измислуваш.
Cn0k67XWAAAIqEP.jpg

Јас мислам дека со ова уставноста на СЈО, сегашна и идна, е цврсто гарантирана. Било каков дополнителен муабет во врска со ова прашање би бил излишен.

Не знам како сдс замишља паторот да се самоуапси во ситуација дпмне да победи на изборите, ама ај. Голема е вербата во СЈО.......и во СОРОС нормално!

Шеќеринска ветила и исполнила фер избори. :sick: Фер е кога ќе ги најдете госпоѓо тие 170.000 што "ги немало во ниедна база" затоа што во секоја институција има бази, сите излези и влезови се евидентираат, не сме 80тите мајку му. Ко да ми е битна ѕвездичка ако некој друг гласа место мене. А беа 500.000, а ни пречеа неколку стотици гласачи од Пустец... По оваа лакрдија, мвр ќе го води албанец, како онаа со Џафери, како со сите договорени поделби на секторите по национален или партиски клуч, а не по способност и вештини. Значи се е исто, се се повторува. И на крај, сјо, не видовме ниеден најавен сомнителен процес да го истера до суд. А се најавија едночудо случаи.

Последно уредено:
Како ке иде процедурава според мене.
1.Уставниот суд прибидејки имаат закажано расправа за СЈО ке донесат одлука дека тоа обвинителство не е уставно.
2.Парламентот во рок од пет дена од таквата одлука ке мора да изгласаат промена на делот во уставот за обвинителство.
3.Уставнот суд повторно ке мора да се произнесе и овој пат да ја потврди уставноста на СЈО.
4.СЈО станува уставно признаено обвинителство.

@Ѓорѓи Н.

Специјалното обвинителство треба да се поддржи:

а) Во случај Уставниот суд да донесе одлука дека Специјалното јавно обвинителство или негов дел е неуставен, четирите партии ќе се заложат да ја усогласат легислативата со одлуката на судот и повторно, во рок од пет дена, да го воспостават обвинителството. Ефективноста, опсегот и целите на Специјалното јавно обвинителство треба да се одржат.

б) Четирите партии го повикуваат Уставниот што побрзо да заседава за Законот за СЈО.

:pusigo:

@Ѓорѓи Н.

Специјалното обвинителство треба да се поддржи:
а) Во случај Уставниот суд да донесе одлука дека Специјалното јавно обвинителство или негов дел е неуставен, четирите партии ќе се заложат да ја усогласат легислативата со одлуката на судот и повторно, во рок од пет дена, да го воспостават обвинителството. Ефективноста, опсегот и целите на Специјалното јавно обвинителство треба да се одржат.
б) Четирите партии го повикуваат Уставниот што побрзо да заседава за Законот за СЈО.
:pusigo:
Го имам видено овој договор, не знам зошто мене ми го посочуваш. Јас убаво сугерирав дека Законот за СЈО не е согласно Уставот на РМ (односно, го прекршува) и дека треба или Уставот да се измени и да се дозволи неединство на обвинителството, или ова обвинителство да се вклопи во постојниот обвинителски систем.
(Друго прашање е професионалниот однос на овој орган, начинот на делување, едностраноста...)[DOUBLEPOST=1469104037][/DOUBLEPOST]
Го имам видено овој договор, не знам зошто мене ми го посочуваш. Јас убаво сугерирав дека Законот за СЈО не е согласно Уставот на РМ (односно, го прекршува) и дека треба или Уставот да се измени и да се дозволи неединство на обвинителството, или ова обвинителство да се вклопи во постојниот обвинителски систем. 1000 пати ли треба да се повторат овие работи? Држава се гради врз база на закон и ред. Во САД и ЕУ устав не смее да се прекрши па макар и светот да пропадне. Кај нас се поттикнува тоа.
(Друго прашање е професионалниот однос на овој орган, начинот на делување, едностраноста...)

Куќниот притвор на Талески продолжен уште за 30 дена

Тoдoрoв јa нaдмудри Шеќеринскa, зaмисли кoлку требa дa си зa Тoдoрoв дa успее дa ти ги oспoри, тие ветувaњa зa специјaлни судoви и зaкoни не знaм кaкви зa медиуми

me interesira dali znaete koi obviniteli na koi slucai rabotat? dosega kolku sto znam trajce pelivanov go ima slucajot ,,transporter'', a lile stefanova i fatime fetai ,,titanik''?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom