Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Одбраната на Динамо е доста слаба, се виде и со Локомотива сеа кога играа у Неделата. Штета што што се влезе превише пичкарски во утакмицата, Седло генијалицот мислеше да не прими гол. Каков само страшен напад има динамо, Соудани играчиште. Вардар може да даде гол/голови у Загреб, а бога ми и да ги прими. Ја би уште од сам старт отворен фудбал без калкулации, свеедно дали ќе изгубат 5-1 или тепаат 0-1.

Секако шанси скоро и да нема, нека ги пушти Глишиќ, Даре у средина, Балотели напред, да видиме што сме и до кај сме, нека пробаат да изиграат максимум што можат, шансите ги испуштивме веројатно во Скопје. Иако, нормално постои некоја надеж, сигурно и играчите се охрабрени после второто полувреме, 2 гола негатива да бркаш кај Динамо кој е класа појак малце потешко.. Ако тргнат ол-ин напред, ќе не решат уште у прво со контри, имаат многу опасен напад, не смее да се залетаме, а од друга страна мора да нападнеме затоа што потребни ни се 2 гола. И нека не не залажува толку второто полувреме, Динамо скроз се повлече, Вардар тргна на се или ништо, во прво иако не бевме лош противник и имавме свои шанси, далеку дека бевме толку доминантни како во второ полувреме. Мораше да се деси тој автогол, затоа што такви малери сме, и тоа е тоа ..
Еден брз гол ќе смени многу...
Тоа што се повлече Динамо во Скопје ја направи уште потешка работата за Вардар, али пак напраивме неколку шанси и дадовме гол. Да продолжеа со отворено надигрување може и да го јадеа.
Е сега гол у први 20 мин. у Загреб и паметно држење на топка може да смени многу!
Јас сум песимист по природа, али не би се откажал така лесно.

ПС: Ако игра Љамче прва, ќе си купам дрес и од него и од Обрегон!

Динамо не изигра ни прво ни второ полувреме. Истата игра ја имаа. Не верувам и ја дека 2 пати толку лоша утакмица ќе изиграа ама сепак од друга страна Вардар одигра одлично. Се трудеше ствараше шанси. Само нека изиграат повоторно со срце па другото не е битно.

Тоа е јасно, само поентата е што шансите ги испуштивме, без игра примивме наивни 2 гола, а тоа на домашен терен не смееше да ни се случи, па уште не успеавме да дадеме уште еден па да имавме барем нерешено. Многу е бавна нивната одбрана, тоа се виде во Скопје, Петковски колку само лесно им бегаше, затоа и мислам дека не беше лош избор Седло да почне со него, ама тој автогол не утепа у поим, падна и атмосфера, паднаа и играчите, и одма дојде вториот гол во тие минути. Ми идеше цел стадион да го искршам, не знаев што да правам со себе, а баш осеќав дека такво нешто ќе се деси, исто ко со Апоел, имаш игра, гледаш дека на терен не покажуваат ништо повеќе од тебе, и ќе примиш некој евтин гол и отиде се у неповрат.[DOUBLEPOST=1468934855][/DOUBLEPOST]
Еден брз гол ќе смени многу...
Тоа што се повлече Динамо во Скопје ја направи уште потешка работата за Вардар, али пак напраивме неколку шанси и дадовме гол. Да продолжеа со отворено надигрување може и да го јадеа.
Е сега гол у први 20 мин. у Загреб и паметно држење на топка може да смени многу!
Јас сум песимист по природа, али не би се откажал така лесно.

ПС: Ако игра Љамче прва, ќе си купам дрес и од него и од Обрегон!

Можда ја отежни работата за нападот тоа што се повлекоа, ама ни даде многу повеќе слобода тоа во играта, и немаше толкав притисок врз средниот ред и одбраната. Имаат предобар напад, брзи играчи, секој нивни напад изгледа како опасност по гол.. Единствен спас е да дадеме гол во прво, ако отидеме на пример со 0-1 на полувреме, свашта после може да се деси. Само ја се плашам да не се деси слично ко во Скопје, они да ни стегнат први на некоја контра, па да падне концентрација и да не решат со уште еден брзо после тоа

Тоа е јасно, само поентата е што шансите ги испуштивме, без игра примивме наивни 2 гола, а тоа на домашен терен не смееше да ни се случи, па уште не успеавме да дадеме уште еден па да имавме барем нерешено. Многу е бавна нивната одбрана, тоа се виде во Скопје, Петковски колку само лесно им бегаше, затоа и мислам дека не беше лош избор Седло да почне со него, ама тој автогол не утепа у поим, падна и атмосфера, паднаа и играчите, и одма дојде вториот гол во тие минути. Ми идеше цел стадион да го искршам, не знаев што да правам со себе, а баш осеќав дека такво нешто ќе се деси, исто ко со Апоел, имаш игра, гледаш дека на терен не покажуваат ништо повеќе од тебе, и ќе примиш некој евтин гол и отиде се у неповрат.
Петковски не е лош играч само детето има 0 завршница. Мислам дека ова беше најубавата утакмица на Вардар после долго време. Само знаеш какви малери сме. Колнети ли сме што сме не знам. Секад на глупости губиме. Ако успееме да ја повториме играва имаме шанси. Само треба мушки без страв и респект да се настапи па што биде нека биде. Мислам и дека имаат мотивација дека ретко се случува тим кој губи да биде отпоздравен како они што беа на градски. Белким еднаш и ние среќа ќе иаме. Башка што Динамо имаше натпревар викендов. Може се малку уморени па и тоа да го искористиме.

Ние прво полувреме можда имавме некоја шанса у Скопје за гол али Динамо ни играше висок пресинг и топка едвај да изнесевме со ниски додавање се беше високи топки напред..

Се нешто ми мириса на 2-3 :rolleyes:
Фелипе, Балотели и Грнчаров.
Поведуваме по грешка на одбраната на Загреб, со гол на Балотели. Израмнуваат и прво полувреме завршува 1-1. На почеток на второ Фелипе дава гол од слободен.. израмнуваат 2-2 околу 70та и во 85.. капитенот капитенски со глава од скратен корнер.... ииииии
Вардар во трето коло ЛШ.

П.С. 2017/18 би можело да почне балканска лига. 12 екипи, од Македонија само Вардар. Првиот оди дирекно во групи во ЛШ.

Се нешто ми мириса на 2-3 :rolleyes:
Фелипе, Балотели и Грнчаров.
Поведуваме по грешка на одбраната на Загреб, со гол на Балотели. Израмнуваат и прво полувреме завршува 1-1. На почеток на второ Фелипе дава гол од слободен.. израмнуваат 2-2 околу 70та и во 85.. капитенот капитенски со глава од скратен корнер.... ииииии
Вардар во трето коло ЛШ.
Друже ова ако се деси бирај кафана, имаш јадење и пиење до безсвест од мене :D

Balkanska liga... Konecno.

Ako ova se desi ke ispadne Ilco da ja sredil MK ligata, napravil Balkanska Liga, podsredi stadionite, donese super kup... A ke bide zapamten i po unistuvanje na rangot na reprezentacijata :pos:

Е вака сум сонувал, цитирам
"На наше големо изненадување Вардар води 0-1"

Е сега која минута беше и како заврши незнам, ама ми се има увртено у глава 84-та. :zloo:

Balkanska liga... Konecno.

Ako ova se desi ke ispadne Ilco da ja sredil MK ligata, napravil Balkanska Liga, podsredi stadionite, donese super kup... A ke bide zapamten i po unistuvanje na rangot na reprezentacijata :pos:
Лошото од Балканската Лига е што пак Хрвативе и Србиве ќе се јадат како порано за кој да раководи и за себе и ќе уништат.Повторно барање е они со 100 клуба,помаливе земји по 1 клуб учество. Уште сега има надменост од нивна страна.Јас сум против.Или ќе биде еднакво за сите земји по 2 клуба рамномерно да биде баланс,да потикне фер развој и македонски одбор да биде со Балкан Лига,сепак заслужуваме,за овие децении додека никоја земја не сакаше иницијатива да покрене поради демек ??безбедносни причини??,Македонија имаше храброст да направи напори за идеја за Балкан Лига и заслужуваме високо место во раководство да има луѓе Македонци,а не постојано Срби-Хрвати и тераат свои интереси.

Лошото од Балканската Лига е што пак Хрвативе и Србиве ќе се јадат како порано за кој да раководи и за себе и ќе уништат.Повторно барање е они со 100 клуба,помаливе земји по 1 клуб учество. Уште сега има надменост од нивна страна.Јас сум против.Или ќе биде еднакво за сите земји по 2 клуба рамномерно да биде баланс,да потикне фер развој и македонски одбор да биде со Балкан Лига,сепак заслужуваме,за овие децении додека никоја земја не сакаше иницијатива да покрене поради демек ??безбедносни причини??,Македонија имаше храброст да направи напори за идеја за Балкан Лига и заслужуваме високо место во раководство да има луѓе Македонци,а не постојано Срби-Хрвати и тераат свои интереси.

Како може да биде еднакво, секоја земја по два клуба кога нивните лиги се десет пати посилни од Македонската.

Во поранешна Југославија тага ги одредуваа учесниците во лигата? Колку Мак. Екипи играа во таа лига?

Sto sme zasluzile be? Ne bladej osven vardar nikoj nekam da vidam u taa liga. Neka igraat naj jakite. Od cela liga ko sto e samo cukaricki ne treba da igra, jas bi eden od maribor, borec banjaluka ili velez mesto niv.

Uste eden slovenecki ili bosanski mesto srbski u sekoj slucaj.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom