- Член од
- 24 април 2008
- Мислења
- 10.985
- Поени од реакции
- 12.433
Што се замараш со визи ?Zdravo sega vaka. Imam 5 gpdisna viza amerikaska b1/b2, rabotev na brod, toa e veke minato ne se vrakam na brod, Sakam dali da prasam kako odi procesot da vlezam na crno vo amerika da rabotam, nekoj veli treba da se kupi rezervacija vo hotel i povratna karta za da se pokazat na customs. DAli nekoj znae dali mozam da vlezam taka vo amerika ili treba da se pokazat drugi dokumenti mene mi velat moze da vlezes kako turist celo vreme, ISto taka sakam da prasam kako odat rabotite na crno vo amerika znam se plaka minimum wages, inaku rabotev 3 godini na brod i veke ne se vrakam na brod rabotev kelner, Ako moze nekoj da mi odgovori vi blagodaram
Оди во Мексико на Баха Калифорнија, од таму премини нелегално во Калифорнија, САД и во најблискиот град поднеси барање за издавање на возачка дозвола. Најкратка прошетка би ти била од Тихуана на Баха Калифорнија во Мексико, до Сан Диего во Калифорнија, САД.
Од една страна Барак Хусеин Обама и` забрани на граничната полиција да врши проверка на имигрантите кои доаѓаат од Мексико и да не ги депортира доколку нелегално влегуваат во САД, а од друга страна Џери Браун - гувернерот на сојузната држава Калифорнија, дозволи издавање на возачки дозволи за нелегалните имигранти, а бидејќи возачката дозвола е легален документ, се третира како дозвола и за работа, па од тука можеш да поднесеш барање за за неограничен престој во САД.
Се разбира, за возврат ќе треба да гласаш за Хилари Клинтон за претседателка на САД на претстојните редовни претседателски избори во САД кои треба да се одржат на 8 ноември 2016, што не би требало да претставува проблем бидејќи во Калифорнија не се бара никаков документ за идентификација при гласање, поради што не само што и луѓето кои не се граѓани на САД имаат право да гласаат на претседателските избори, туку исто така можат и да гласаат на повеќе гласачки места во истиот ден кога се одржуваат изборите, бидејќи нема избирачки список.
И се разбира, ќе треба да му се молиш на Бога - под претпоставка дека си верник - за Доналд Трамп да не победи на редовните претседателски избори 2016, бидејќи Трамп не е баш обожавател на нелегалните имигранти.
Но дефинитивно веќе не се враќаш на брод.