Работа на брод

Член од
24 април 2008
Мислења
10.984
Поени од реакции
12.433
Zdravo sega vaka. Imam 5 gpdisna viza amerikaska b1/b2, rabotev na brod, toa e veke minato ne se vrakam na brod, Sakam dali da prasam kako odi procesot da vlezam na crno vo amerika da rabotam, nekoj veli treba da se kupi rezervacija vo hotel i povratna karta za da se pokazat na customs. DAli nekoj znae dali mozam da vlezam taka vo amerika ili treba da se pokazat drugi dokumenti mene mi velat moze da vlezes kako turist celo vreme, ISto taka sakam da prasam kako odat rabotite na crno vo amerika znam se plaka minimum wages, inaku rabotev 3 godini na brod i veke ne se vrakam na brod rabotev kelner, Ako moze nekoj da mi odgovori vi blagodaram
Што се замараш со визи ?

Оди во Мексико на Баха Калифорнија, од таму премини нелегално во Калифорнија, САД и во најблискиот град поднеси барање за издавање на возачка дозвола. Најкратка прошетка би ти била од Тихуана на Баха Калифорнија во Мексико, до Сан Диего во Калифорнија, САД.

Од една страна Барак Хусеин Обама и` забрани на граничната полиција да врши проверка на имигрантите кои доаѓаат од Мексико и да не ги депортира доколку нелегално влегуваат во САД, а од друга страна Џери Браун - гувернерот на сојузната држава Калифорнија, дозволи издавање на возачки дозволи за нелегалните имигранти, а бидејќи возачката дозвола е легален документ, се третира како дозвола и за работа, па од тука можеш да поднесеш барање за за неограничен престој во САД.

Се разбира, за возврат ќе треба да гласаш за Хилари Клинтон за претседателка на САД на претстојните редовни претседателски избори во САД кои треба да се одржат на 8 ноември 2016, што не би требало да претставува проблем бидејќи во Калифорнија не се бара никаков документ за идентификација при гласање, поради што не само што и луѓето кои не се граѓани на САД имаат право да гласаат на претседателските избори, туку исто така можат и да гласаат на повеќе гласачки места во истиот ден кога се одржуваат изборите, бидејќи нема избирачки список.

И се разбира, ќе треба да му се молиш на Бога - под претпоставка дека си верник - за Доналд Трамп да не победи на редовните претседателски избори 2016, бидејќи Трамп не е баш обожавател на нелегалните имигранти.

Но дефинитивно веќе не се враќаш на брод. ;)

Член од
17 јули 2016
Мислења
3
Поени од реакции
0
Што се замараш со визи ?

Оди во Мексико на Баха Калифорнија, од таму премини нелегално во Калифорнија, САД и во најблискиот град поднеси барање за издавање на возачка дозвола. Најкратка прошетка би ти била од Тихуана на Баха Калифорнија во Мексико, до Сан Диего во Калифорнија, САД.

Од една страна Барак Хусеин Обама и` забрани на граничната полиција да врши проверка на имигрантите кои доаѓаат од Мексико и да не ги депортира доколку нелегално влегуваат во САД, а од друга страна Џери Браун - гувернерот на сојузната држава Калифорнија, дозволи издавање на возачки дозволи за нелегалните имигранти, а бидејќи возачката дозвола е легален документ, се третира како дозвола и за работа, па од тука можеш да поднесеш барање за за неограничен престој во САД.

Се разбира, за возврат ќе треба да гласаш за Хилари Клинтон за претседателка на САД на претстојните редовни претседателски избори во САД кои треба да се одржат на 8 ноември 2016, што не би требало да претставува проблем бидејќи во Калифорнија не се бара никаков документ за идентификација при гласање, поради што не само што и луѓето кои не се граѓани на САД имаат право да гласаат на претседателските избори, туку исто така можат и да гласаат на повеќе гласачки места во истиот ден кога се одржуваат изборите, бидејќи нема избирачки список.

И се разбира, ќе треба да му се молиш на Бога - под претпоставка дека си верник - за Доналд Трамп да не победи на редовните претседателски избори 2016, бидејќи Трамп не е баш обожавател на нелегалните имигранти.

Но дефинитивно веќе не се враќаш на брод. ;)
zdravo momce jas pplaniram da odam vo majami pos to tamu poznavam luge, da vlezam legalno kako turist vo sad, i posle tamu da mi pomogne nekoj da najdam nekoa rabota za pocetok. VO los andjeles ne poznaavam nikoj. Na brod veke nemozam da odam posto dadov otkaz i veke nemam rabota na brod. moeto prasanje e za da vlezam legalno vo sad dali e dovolna samo vizata i pasosot ili treba i povratna karta za nazad i palten prestoj (rezervacija vo hotel nekade vo majami) za da pokazam deka sum tursit, taka mi velat ovde drugari znaci rezervacija vo hotel i povraten bilet za sekoj slucaj. SEga moeto prasanje e dali so ova se mozam komotno da vlezam vo sad da ne me vratat nazad. Inaku rabotev na carnival i royal, Od carnival se vrativ emergensy pred mn godini a od royal mi dadoa otkaz i nemozam da se vratam. Znaci dali so povraten bilet i i rezervacija mozam komotno da vlezam kako turist. A ako mozam da vlezam jas i plus baram nekoj da mi pomogne tamu za pocetok, parite ne se problem, samo sakam da zaminam od ovde posto nema nikakva idnina, Ako mzoe nekoj da mi pomogne za pocetok vo majami dobro ke go nagradam, Ako znaes nekoa druga varijanta te molam napisi pozz.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.984
Поени од реакции
12.433
zdravo momce jas pplaniram da odam vo majami pos to tamu poznavam luge, da vlezam legalno kako turist vo sad, i posle tamu da mi pomogne nekoj da najdam nekoa rabota za pocetok. VO los andjeles ne poznaavam nikoj. Na brod veke nemozam da odam posto dadov otkaz i veke nemam rabota na brod. moeto prasanje e za da vlezam legalno vo sad dali e dovolna samo vizata i pasosot ili treba i povratna karta za nazad i palten prestoj (rezervacija vo hotel nekade vo majami) za da pokazam deka sum tursit, taka mi velat ovde drugari znaci rezervacija vo hotel i povraten bilet za sekoj slucaj. SEga moeto prasanje e dali so ova se mozam komotno da vlezam vo sad da ne me vratat nazad. Inaku rabotev na carnival i royal, Od carnival se vrativ emergensy pred mn godini a od royal mi dadoa otkaz i nemozam da se vratam. Znaci dali so povraten bilet i i rezervacija mozam komotno da vlezam kako turist. A ako mozam da vlezam jas i plus baram nekoj da mi pomogne tamu za pocetok, parite ne se problem, samo sakam da zaminam od ovde posto nema nikakva idnina, Ako mzoe nekoj da mi pomogne za pocetok vo majami dobro ke go nagradam, Ako znaes nekoa druga varijanta te molam napisi pozz.
Е па провери прво дали сеуште не ти е истечена визата, а потоа провери на Интернет кои слободи на движење ти ги овозможува таа виза - дали ти овозможува неограничена слобода на движење низ САД, или важи само за одреден град или само за одредена сојузна американска држава. Ако пасошот ти е валиден и ако визата сеуште не ти е истечена, тогаш секако дека можеш да фатиш џаде за САД со тој пасош и со таа виза - во зависност од слободите на движење кои истата таа виза ти ги овозможува.

Па и Калифорнија е сончева држава, исто како и Флорида, а меѓу другото е и најнаселена сојузна американска држава во САД со над 39 милиони жители, ако таму не запознаеш некого, тогаш никаде во САД нема да запознаеш некого. Ако повеќе те привлекуваат Холивуд и гламурот, оди за Лос Анџелес, а ако повеќе те привлекуваат кокаинот и момите во бикини, оди за Мајами. Ако те привлекуваат компјутерите и информатичката технологија, тогаш оди за Силиконска Долина во Калифорнија.

Член од
17 јули 2016
Мислења
3
Поени од реакции
0
Edisntven problem e sto mi e istecen pasosot, no znam deka moze da se patuva so noviot(zaedno go nosam so stariot) vizata mi e do 2018 juni. Ke treba da provearm vizata pak za sigurno znam deka ima prestoj odreden period, ttoa da proveram sega da otidam na odmor nedela dve i najanro ke bide da fatam pat ako se e vo red, Neznaev ova za kalifornija dobra opcija. znam chikago i majami ima mn makedonci bugari, sto ostanale od wor and travel, zatoa velam poznavam stari poznanici ama ako kalifornaija e po liberalna ide u obzir, blagodaram za informaciite

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.950

Најдобрата Европска бродска компанија за крстарење , ширум ги отвора вратите за млади и амбициозни лица од Македонија. Се нудат работни позиции за лица од 19-35 години.

Процесот на вработување започнува следната недела на 25 Јули со интервју во Скопје.
MSC Cruises нуди бесплатна обука со врвните менаџери од компанија за сите оние кои ќе учествуваат на интерјуата од 25-27 Јули .

Многу бенефити на едно место – работа, одлична плата , можност за градење на кариера и бесплатни патувања по најдобрите светски туристички дестинации .

За подетални информации можете да не контактирате на info@kouzon.com.mk или на телефонските броеви 078 45 44 38 , 078 258 208 .

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
^ Ќе мора фактура да ти испратам. :D

Член од
24 април 2008
Мислења
10.984
Поени од реакции
12.433
^ Ќе мора фактура да ти испратам. :D
Додај му од мене уште една нула, а од останатите членови на форумов уште две нули од десно на сумата која ќе му ја испратиш на фактурата. ;)

Треба да го одврзи ќесето прилепчанецот Зоран Кочовски - Коузон, кога веќе успеал да им избега на тутунските полиња во Прилеп. :D

Последно уредено:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.950
Една моја бифша викаше "Don't hate, appreciate".

Член од
4 јануари 2010
Мислења
90
Поени од реакции
4
Mene mi rekoja ako nemam 21 godina nemozam na brod da rabotam

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.950
Mene mi rekoja ako nemam 21 godina nemozam na brod da rabotam
Не можеш да работиш на позиции кои се со алкохол поради американскиот закон дека помлади од 21 не смеат да чепкаат алкохол. А добар дел од позициите се поврзани со алкохол.
Можеш да работиш хаускипинг, фото, ентертејнмент....

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249

Најдобрата Европска бродска компанија за крстарење , ширум ги отвора вратите за млади и амбициозни лица од Македонија. Се нудат работни позиции за лица од 19-35 години.

Процесот на вработување започнува следната недела на 25 Јули со интервју во Скопје.
MSC Cruises нуди бесплатна обука со врвните менаџери од компанија за сите оние кои ќе учествуваат на интерјуата од 25-27 Јули .

Многу бенефити на едно место – работа, одлична плата , можност за градење на кариера и бесплатни патувања по најдобрите светски туристички дестинации .

За подетални информации можете да не контактирате на info@kouzon.com.mk или на телефонските броеви 078 45 44 38 , 078 258 208 .
пријател кој си ти??дане си вработен во КОУЗОН???от каде ти се информацииве??мора ли на 25 јули само тогаш има понуди??

Член од
24 април 2008
Мислења
10.984
Поени од реакции
12.433
пријател кој си ти??дане си вработен во КОУЗОН???от каде ти се информацииве??мора ли на 25 јули само тогаш има понуди??
Убаво ти пишува дека интервјуата се од 25 јули до 27 јули, но очигледно ќе има интервјуа и во август, како што пишува на флаерот.

И да, Тони, поточно @Tonchie, работи во Коузон и информациите кои ги објавува на форумов од Коузон се информации од прва рака во фирмата, токму затоа @Branchez спомна дека треба да му испрати фактура за рекламата која им ја прави на Коузон на форумов.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Убаво ти пишува дека интервјуата се од 25 јули до 27 јули, но очигледно ќе има интервјуа и во август, како што пишува на флаерот.

И да, Тони, поточно @Tonchie, работи во Коузон и информациите кои ги објавува на форумов од Коузон се информации од прва рака во фирмата, токму затоа @Branchez спомна дека треба да му испрати фактура за рекламата која им ја прави на Коузон на форумов.
супер фала за објаснувањето,поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom