Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е тоа, било је лепо док је трајало
[DOUBLEPOST=1468698547][/DOUBLEPOST]Napoli have finally broken their silence on Gonzalo Higuain. “He never said he wants to leave and Juventus never asked for him.”

The striker’s agent – who is also his brother – said he wouldn’t renew his contract in the current conditions.

This sparked a flurry of speculation on interest from Juventus and Arsenal, both prepared to pay his €94m release clause.

The club has been notably silent, but broke that this evening in a Q&A with fans at their Dimaro training retreat.

“Gonzalo never said he wanted to leave,” said head of communication Nicola Lombardo from the stage.

“Juve have never asked for him and (President Aurelio) De Laurentiis doesn’t want to sell him.

“It’s all the fault of the media, who like to pile story upon story. He will be here on July 25.”

Последно уредено од модератор:
Еее времиња :D

546787_623830077638339_244078389_n.jpg

Marko Pjaca
33 mins ·
Veliko hvala svima na ovacijama kod izmjene. Kao zagrebački dečko koji voli Dinamo moram priznati da mi je ovakav pljesak Maksimira kod izmjene jedan od najljepših trenutaka u karijeri.
Ovacije Maksimira kao rođenom Dinamovcu; nema bolje. Veliko hvala svima na ovome što su mi priuštili večeras i bio je to trenutak koji ću pamtiti.

Наводно нареднава недела ќе дојде во Торино на медицински прегледи.

Денес ќе имале состанок Марота и Аурелио... овој од Наполи бил подготвен да се одкаже од "договорениот" Переира (18 милиони) само за да им ја отежни работата на Јувентус, ако сака да го купи Гонзало ќе мора да ја плати целата откупна клаузула... е сега жива среќа е што таа може да се исплати на две рати, дека не верувам Бепе да даде одма 90 милиони за некој играч. Ѕаѕа, Переира, Асамоа, Хернанес, овие играчи ако ги продадеме ете ти одприлика 40 до 50 милиони за првата рата + рачунајте ги тука и платите што ќе се ослободат ако ги шитнеме овие играчи. Жива среќа е и тоа што Јувентус нема некој голем долг како на пример што имаат Реал, Барса, Манчестер итн... па може да испаднеме сезонава мааааалце во минус :)

Али говно е Аурелио, и да дадеме еве да речеме одма 90 милиони, пак ќе се најде тоа шупакот да уценува за нешто...

Денес ќе имале состанок Марота и Аурелио... овој од Наполи бил подготвен да се одкаже од "договорениот" Переира (18 милиони) само за да им ја отежни работата на Јувентус, ако сака да го купи Гонзало ќе мора да ја плати целата откупна клаузула... е сега жива среќа е што таа може да се исплати на две рати, дека не верувам Бепе да даде одма 90 милиони за некој играч. Ѕаѕа, Переира, Асамоа, Хернанес, овие играчи ако ги продадеме ете ти одприлика 40 до 50 милиони за првата рата + рачунајте ги тука и платите што ќе се ослободат ако ги шитнеме овие играчи. Жива среќа е и тоа што Јувентус нема некој голем долг како на пример што имаат Реал, Барса, Манчестер итн... па може да испаднеме сезонава мааааалце во минус :)

Али говно е Аурелио, и да дадеме еве да речеме одма 90 милиони, пак ќе се најде тоа шупакот да уценува за нешто...

Можно сценарио, Марота намерно притиска за Гонзало и Аурелио за инает го продава поефтино во Арсенал. Потоа Марота го купува Алексис Санчез.
g1337895908548611201.jpg

Наводно Ексор и Елкан го побарале Игуаин како засилување за продажба на дресови и реклама на Jeep и Фиат, парите би биле од Ексор како инвестиција ова крижеше низ италија како веат така побитна.

Иначе :kuracc::kuracc: Скиреа и Мондо :D

Attachments

• WP_20160718_10_01_01_Pro.jpg
    WP_20160718_10_01_01_Pro.jpg
    1,5 MB · Прегледи: 65
Има право Деви, рачунај првава рата кошта околу 45 милиони + или -.... продаваш 2-3 играчи од резервниот тим, ете ти 40 милки, потоа со продажбата на дресовите (Игуаин 9 :icon_mrgr: ) пак ќе се наполниме пари, вака-така пак ќе бидеме во плус.

хехехехе:icon_lol:

Види го земал дрес од Хрватска, па се курчи тука демек ни е гајле што земал коцкест дрес. Само црно-бел дрес се рачуна во темава :kuracc:

Има право Деви, рачунај првава рата кошта околу 45 милиони + или -.... продаваш 2-3 играчи од резервниот тим, ете ти 40 милки, потоа со продажбата на дресовите (Игуаин 9 :icon_mrgr: ) пак ќе се наполниме пари, вака-така пак ќе бидеме во плус.

хехехехе:icon_lol:

Види го земал дрес од Хрватска, па се курчи тука демек ни е гајле што земал коцкест дрес. Само црно-бел дрес се рачуна во темава :kuracc:
Не најдов брат се превртив во Задар и Загреб а сакав искрено Хрватски :)

Најново Бепе ќе понудел да платиме на 3 рати ако прпдолжел Де Лаурентис да прицка ќе сме го земеле на 2 рати. Игуаин ги известил дека не планира да оди на подготовките и денес бил забележан со соеаботници на Јуве како одбира куќа, а ако памтите пред месец еден агент рече дека играч Шампипн од Јужно Америчко потекло купил куќа во Торино и дека потпишал со Јуве иии дека ќе е ударна вест.

Reports suggest that Napoli president Aurelio De Laurentiis will take a tough line with Juventus: 'Pay the clause now, or no Gonzalo Higuain'.

The ongoing Lega Serie A meeting will bring together a variety of leading figuresfrom the clubs, and the biggest deal to be discussed is the possible sale of the Argentinian superstar.

According to pundit Ciro Venerato, who says his report is confirmed by directors from within the club, De Laurentiis has no intention of negotiating.

The Old Lady's offer of paying cash plus a number of players will not even be considered. The movie mogul is expected to tell Juventus that their only option to take Higuain is to pay the €94m buy-out clause, in full and immediately.

De Laurentiis is expected to join the Lega meeting shortly, while Marotta is already there. Radio Kiss Kiss confirmed that he will be releasing some statements after the summit is over, which should be some time today between the late afternoon and the early evening.[DOUBLEPOST=1468845635][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1468849082][/DOUBLEPOST]Се надевам нема да се изглупираат и да ја активираат клаузулата.
First face to face discussion about Higuain’s future. Today in the league’s official headquarters, Juventus and Napoli discussed the Argentinian striker, who is wanted by Juventus: there’s already been a contact between the two clubs, with Marotta and Paratici who have officially requested Higuain for the first time.

Napoli was very direct with their response; no will to negotiate, no players can be added in the deal; for Higuain to leave, Juventus will have to pay the entire release clause. Juventus will now have to decide how to move forward: they will evaluate the situation in the next few hours. First approach has been made, Higuain’s future is still in limbo.
Ванда Икарди го заследила профилот на Јувентус на Твитер, али ја не би му дал премногу значење на тоа.

Според некои неофицијални информации Паратичи и Марота решиле да ја платат цела клаузула за Игуаин, и тоа одма... али земете ја со резерва оваа вест

‘Juventus won’t pay Higuain clause’
Napoli’s official radio station reports that Juventus will not pay Gonzalo Higuain’s release clause.

The Bianconeri are looking to bring the striker to Turin this summer, and have reportedly agreed a €7.5m per season contract.

However, the Partenopei are refusing to negotiate for last season’s Capocannoniere, and have made it clear the only way they’ll sell to the Bianconeri is if they pay the €94m release clause.

Now Radio Kiss Kiss Napoli is reporting that, as things stand, the Old Lady have no intention of activating the clause, while President Aurelio De Laurentiis would reject any other offer.

Higuain could therefore remain at San Paolo, although he is refusing to sign a new contract so speculation is likely to continue all summer.
[DOUBLEPOST=1468857027][/DOUBLEPOST]ADL: ‘Juventus won’t buy Higuain’
Napoli President Aurelio De Laurentiis insists Juventus “never had any intention” of activating Gonzalo Higuain’s release clause as “they’re a club with class”.

The Bianconeri have been heavily linked with the striker, and it has been suggested that they have an agreement in place with the player.

However, the Vesuviani are unwilling to negotiate with the Turin side, and their President says the €94m release clause won’t be activated.

“There has never been contact between Juventus and Napoli,” De Laurentiis insisted when leaving the Lega Serie A meeting.

“The Bianconeri never had any intention of paying the release clause, nor have we asked them to.

"I asked Marotta: 'do you really want to pay the clause?' and he told me they never had any intention of doing so. There’s a contract of five years and we've only had three, the ignorance in the world of football is total.

"There's a release clause, according to which if someone says 'we'll pay it', Higuain can accept the offer from any club and Napoli will only accept those offers. No club has offered it so far and Higuain hasn't said anything.

"This whole world of stupid things to sell your newspapers is bad for the fans, you should apologise. There are desperate people, but I'm not selling anything.

“Whoever wants him can pay the clause. Juventus never had any intention of doing so. I don't know if something will change but [Juve general manager Giuseppe] Marotta is smart and knows perfectly well they can't do this great wrong and that it's a losing battle.

"Gonzalo is on holiday, he's due here on July 25 and I haven't heard from him yet. I'm convinced that Juventus are a club with class and won't interfere with that, or they'd become a very unpleasant club."

De Laurentiis was also asked about Napoli's pursuit of Bianconeri man Roberto Pereyra.

"Pereyra is out of play. Simone Zaza? We have a lot of strikers. The transfer window is long."
[DOUBLEPOST=1468857176][/DOUBLEPOST]Потврда и од Марота дека нема да ја активираат клаузулата. Добро е, полесно се дише сеа

Види го бе, полесно се дишело сега... Во нападот ни останаа само Дибала, Манџукиќ и Ѕаѕа кој е со едната нога веќе во Волфсбург, али важно ги задржавме парите и богзнае што напаѓач ќе земеме. Кажете ми, кој напаѓач можеме моментално да го купиме, а да е квалитетен? Еве искрено прашувам?
Немојте само да почнете со желбите и честитките од типот на Левандоски, Гризман, Кавани, Суарез итн, дајте ми реален одговор.

Незнам што да кажам, да се радува некој што не сме го земале најдобриот стрелец во лигата, еве незнам... Ај ако не ќе се млатиме до 31 Август со Берарди и неговото "ќе дојдам-нема да дојдам"... Важно ќе заштедиме пари.

Сакате ЛШ а на поединци им смета да искешираат колку шо треба за чоекот шо сруши рекорд стар катаљон години и искина у лигава?

Со таа одбрана и средина Игуаин ќе дае 60 гола наредна сезона.

Да, се радувам што нема да се дадат 94 милиони евра за играч што ЕДНА сезона бил најдобар стрелец.
Да, се радувам што нема да се дадат 94 милиони евра за играч што ќе го појача тимот само во Серија А, првенство каде и без него Јувентус 5 пати по ред е шампион.
Не знам кој напаѓач е достапен, не сум праел муабет со изворите. Друго нешто?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom