ЕП 2016 - елиминациона фаза (1/8, 1/4, 1/2 и финале)

Кој е поголем експерт?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 март 2012
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.592
Демек овие нема :D

Portugal: Have won a competitive match by at least two goals for the first time since October 2013 (vs Luxembourg)
Тешко. Ја мислам со било кој да играат у финале ќе бидат попарени.
Ќе освојат португалците , а Македонија ќе стане рамо до рамо со Швајцарија по квалитет на живот. :pos: Треба да си страшен оптимист да веруваш во ова , дури и тогаш пак нема да веруваш. Без разлика кој помине утре , финалето ќе им биде ревијално против Португалија.
Како само ќе ве цитирам кога Португалија ќе го освои турнирот.... посебено тие кои мислат дека утакмицата ќе биде ревијална..

добро нормални ли сте вие?
каква ревијална утакмица?
абе каква и да биде репрезентацијата чим е стигнала до финале,значи има 50% шанса за победа.исто како и нивниот противник.

Па од пред мечот со Португалија , Хрватска беше фаворит за освојување според прикажаното, оти не им даде 3-4 голови па да биде ревијална утакмицата?

немале победа до 1/2 финале у 90 мин..епа немат и пораз :kuracc:
Франција само ќе им помогне повеќе при освојувањето на португалците. :)

Франција минува, Португалија шампион
ok.pozz.

Иначе, ве читам и ви се чудам..

*да даделе франција гол, друга ќе била играта...... И да беше дедо ми 25 год. заедно ќе одевме по пи*иња..

* португалија немала победа групите до 1/2 .... да, ама немаше ни пораз.

* глупаво било финалето... не, не е финалето глупаво, криво ви е дека роналдо освои ( не на сите)

* шпанија- италија последното финале беше 5 пати по глупаво од оваа.. тука барем имаше неизвесност. тоа што нема голови не ја прави глупава утакмицата.( за мене)

* Португаија не играше строга дефанзива, да се бранат 90 мин ко луди, туку тие беа ДОБРО ОРГАНИЗИРАН ТИМ. толку.

*Роналдо не бил заслужен за овој успех.. ма дај..
со самата појава на терен Роналдо е мотивација,тоа се виде и при изведувањето на пеналите(нз кој го гледал видеото кога на сите им дели комплименти) а исто така се виде и вечерва, поединечно мотивирајќи ги играч по играч, и урлајќи 20мин ко тренер до Сантос.

башка што ги извади САМ од групите на битниот меч, 1/2 финале исто така гол и асистенција ...нз што друго се бара..

се на се, кажете КОЈА репрезентација покажа НЕШТО , тоа нешто што го барате вие од португалија, за да биде шампион?

и да, уште малку да погњавите со тоа дека е незаслужено и дека Роналдо не придонесел ништо за титулата, можда ќе се преигрува мечот.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Ме мрзи да барам по интернетов за Фонте како е со договор, али да бидат паметни да го соберат од Баерн, секако Бенатиа си оди, Боатенг е повреден до октомври, а Бадштубер е полуинвалид....

Него Санчес најдобар млад играч, Коман второ место, секоја чест за њухот во Минхен.

@Stefan-kobe Што е со шолјата муабетов??? : )))))[DOUBLEPOST=1468195855][/DOUBLEPOST]Гасете нет, толку е за денес @Ilumious
Хахахахахахаххахаахааааа

Последно уредено:

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.412
Поени од реакции
26.410
Ме мрзи да барам по интернетов за Фонте како е со договор, али да бидат паметни да го соберат од Баерн, секако Бенатиа си оди, Боатенг е повреден до октомври, а Бадштубер е полуинвалид...]
Боатенг ќе биде спремен за стартот на сезоната, 26-ти август. Пишав во фан клубот.

Муриљо ќе го купиме. Џонтра даде зелено светло за негова продажба. ;)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Вака лошо првенство и лош концепт заслужуваше и вака лош шампион

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Французиве испуштија шанса каква што веројатно никогаш во иднина нема да имаат. Финале на домашен терен против репрезентација која што на хартија е далеку послаба од нив е чист пенал за кревање на титула, но очигледно со Дешамп и еден куп цигани околу него е нешто кое што не може да те направи број 1 во европа. Форсирање на мртвите Жиру и Жињак пред Марсијал и Бензема кој што не го ни повика, форсирање на едни исти играчи на турнирско натпреварување, преголема слобода на Погба ... со ваков несериозен пристап испаѓа дека и финалето им е многу. Во иднина ако сакаат некој успех нека се огледаат на Сисоко.

Португалија. :cuc: Искрено на почетокот навивав за Франција затоа што португалциве од никогаш не сум ги сметал за некоја сериозна репрезентација, но после намерниот старт на Паје врз Роналдо сакав да им се помочаат на циганите во сред Париз. Куртон од Вест Хем земал намерно со колено да му влага на Роналдо кој што за него е нешто кое што просекот цигански нема никогаш да го достине. Дај боже никогаш да не мрдне подалеку од тоа мртвиот Вест Хем. За Роналдо ќе кажам само СЕКОЈА ЧЕСТ. За месец дена дечкото крева титула во ЛШ и со просечни соиграчи успева да стане европски шампион со Португалија. Дефиниција за лидер. :cuc:

Се согласувам со тие што викаат дека Португалија не играше допадлив фудбал, но од друга страна ако правиме реално муабет мора да признаеме дека они и да сакаат не можат да играат фудбал во кој што ќе ја контролираат топката. Едноставно немаат играчи за тавко нешто и тоа е тоа. Они беа свесни за нивните можности и знаејќи го фактот дека не се во можност да се надигруваат со добар дел од посериозните репрезентации свесно се повлекоа и со добра одбрана успеаа да стигнат до она кое што и избега на златната португалска генерација, а тоа е титула. Што фајде имаат хрватите како репрезентација која што прикажа најдобар фудбал кога испаднаа уште во 1/8 финале од истата оваа Португалија...за година дена никој нема да зборува за тоа како играле португалците туку сите ќе ги памтат како репрезентација која што и зема титула на Франција во сред Париз. До душа кога може да ни се допаѓа дефанзивниот фудбал на Мурињо и Симеоне тогаш не гледам зошто иститот таков фудбал на Португалија би му пречел некому. :)

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
Taka e golmanot ne e nikkakov faktor, Mesi e picka i uvek padja pred da go cepnat Abe crepoj zabravate deka Mesi so godini vazese za igrac koj ne padjase dur ne go utepaat. Ali ok tolku ste sledele fudbal. Kako i da e zalno e za Ronaldo vaka da da osvoi titula.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Не ми се чита по претходниве страни, кој што има напишано, на мене Едер многу ми се допадна како изигра, ако приметивте неколку фаули кои што беа потенцијална опасност беа направени токму над него, многу добра контрола на топка и доста добро знае да ја загради бидејки е физички добро развиен, би бил доста корисен играч доколку се користи повеќе и во клубот каде што игра...

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.412
Поени од реакции
26.410
Сисоко као добро одигра против Германија и Португалија. Срам ме фати што зборев глупости пред ЕП дека не ни требало да биде повикан. :tapp::facepalm:
Тоа дека Њукасл последните сезони се мизерни, можеби затоа таков впечаток сум имал за него, како и да е многу погрешно мислење сум имал за играчот. Добар и во дефанзива и офанзива, многу борбен играч и гине на теренот. Па и 26 год. имал. Уште многу има за него играње. Се надевам ќе потпише за подобар клуб како Арсенал, Ливерпул, Дортмунд некој таков ранг, а не клубови како Евертон, Саутемптон, Кристал Палас.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Зошто беше земен Лаказет во составот? Баш таков напаѓач им фалеше денес на Франција, се чудам на измената Жиру-Жињак. Се чудам кој е поглуп, Ходсон или Дешамп. И да, Жиру е дрво. Денес изигра просечен арсеналски натпревар. Според мене Марсијал и Лаказет стопати подобро ќе изиграа од шпицовите што се појавија на теренот.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Боатенг ќе биде спремен за стартот на сезоната, 26-ти август. Пишав во фан клубот.

Муриљо ќе го купиме. Џонтра даде зелено светло за негова продажба. ;)
Секако дека ќе биде "спремен", како и сите што беа "спремни" со кажаните дати за враќање овие неколку сезони уназад. Тотални утки....
Рачунај средина на септември во најдобар случај или октомври.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
А многу интересен момент во финалево беше после голот на Португалциве, кога Погба, човекот што денеска топката ја допре се на се 5-6 пати му се развика на Сисоко, човекот кој беше најдобар во Франција денес, трчаше секаде, на сите страни го имаше.
Колку е само летнат у облаци Погба еј, страшно нешто, јеботе следен лидер на тимот...

Kajgana Shop

На врв Bottom