Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Една чудна дешавка на другарка: резервира лет, од банка и стига дека трансакцијата е успешна. На мејл ништо не и стига од wizz, а сега ниту пак може да се пријави на wizz профилот, едноставно како да не постои. Му се случило такво нешто на некого? Што опција има за дејствување? Летот е за 2 дена, така да итна е работава!!

Дечки дали е дозволено да носиш штеки цигари во багаж? И колку максимум, и дали башка од тој багаж до 10кг е дозволено да носиш и чанта?

Да прашам нешто ако ми давате збор :P ја купив картата во еден правец ми е, тргнување од скопски аеродром, и сега чекирањето, не ми даде можност за онлине чекирање на веб страната, али на апликацијата на wizzair имаше патека за онлине чекирање, ја следев и преку друга апликација passwallet (што самата ја побара) вајда направив чекирање... бикам вајда бидејќи ми побара и број на пасош и на крајот се појави со бар код, име презиме, пасош, седиште лет...
Прашањето ми е...каде да се упатам на аеродром бидејќи вака неможам да испечатам карта ..дали е валидно ова чекирање бидејќи ќе морам од мобилен да покажам бар код, или сепак таму да си се најавам и да ми испечатат они?
Помош и совет со објаснување за целава ситуација.
Ви благодарам

Да прашам нешто ако ми давате збор :P ја купив картата во еден правец ми е, тргнување од скопски аеродром, и сега чекирањето, не ми даде можност за онлине чекирање на веб страната, али на апликацијата на wizzair имаше патека за онлине чекирање, ја следев и преку друга апликација passwallet (што самата ја побара) вајда направив чекирање... бикам вајда бидејќи ми побара и број на пасош и на крајот се појави со бар код, име презиме, пасош, седиште лет...
Прашањето ми е...каде да се упатам на аеродром бидејќи вака неможам да испечатам карта ..дали е валидно ова чекирање бидејќи ќе морам од мобилен да покажам бар код, или сепак таму да си се најавам и да ми испечатат они?
Ви благодарам
Ако нема опција за веб чекирање по дифолт е чекирањето бесплатно, само треба да се пријавиш онлајн (да внесеш број на пасош и податоци)

Ќе им кажеш име и презиме на шалтерот на визз на аеродромот и готово. Тие ќе ти ја дадат боардинг картата.

Да прашам нешто ако ми давате збор [emoji14] ја купив картата во еден правец ми е, тргнување од скопски аеродром, и сега чекирањето, не ми даде можност за онлине чекирање на веб страната, али на апликацијата на wizzair имаше патека за онлине чекирање, ја следев и преку друга апликација passwallet (што самата ја побара) вајда направив чекирање... бикам вајда бидејќи ми побара и број на пасош и на крајот се појави со бар код, име презиме, пасош, седиште лет...
Ви благодарам
Валидно е, од искуство.

Sent from my E2105 using Tapatalk

Да прашам нешто ако ми давате збор [emoji14] ја купив картата во еден правец ми е, тргнување од скопски аеродром, и сега чекирањето, не ми даде можност за онлине чекирање на веб страната, али на апликацијата на wizzair имаше патека за онлине чекирање, ја следев и преку друга апликација passwallet (што самата ја побара) вајда направив чекирање... бикам вајда бидејќи ми побара и број на пасош и на крајот се појави со бар код, име презиме, пасош, седиште лет...
Ви благодарам
Валидно е, од искуство.

Sent from my E2105 using Tapatalk

Ми се чини или некако цените на билетите отидоа нагоре, посебно оние за враќање при повратен билет

Ми се чини или некако цените на билетите отидоа нагоре, посебно оние за враќање при повратен билет
Секоја година цените во летниот период од европските градови кон Македонија се изгор скапи, а за идење се до некаде пристојни поготово ако не идеш на некоја туристички атрактивна дестинација. Па не пијат нафта бе и они знаат дека сега е сезона кога голем дел од работнициве идат накај мкд и сега им е периодот за добра заработка.

Секоја година цените во летниот период од европските градови кон Македонија се изгор скапи, а за идење се до некаде пристојни поготово ако не идеш на некоја туристички атрактивна дестинација. Па не пијат нафта бе и они знаат дека сега е сезона кога голем дел од работнициве идат накај мкд и сега им е периодот за добра заработка.
Да знам дека сезоната е многу битна, ама ептен голема разлика има во цените.

Не ја разбирам тактиката Скопје Ајндховен да чини 3000 додека обратната релација да биде 9000 денари.

Да знам дека сезоната е многу битна, ама ептен голема разлика има во цените.

Не ја разбирам тактиката Скопје Ајндховен да чини 3000 додека обратната релација да биде 9000 денари.

Цената е директно поврзана со побарувачката. Ако целната пополнетост (load factor) е слична за секој лет, а целта е максимизирање на приходот при таква пополнетост, тогаш променливата со која што можеш да манипулираш е цената. Соодветно, секој лет е приказна за себе.

Од 2008 до 2015 најтесната специјалност ми беше токму ова, тука сум ако имаш конкретни прашања.

Последно уредено:
Здраво
Патувам со wizzair до Меминген и прашањето ми е колку штеки цигари смеам да носам и дали смеам да носам шампон од 700мл

Здраво
Патувам со wizzair до Меминген и прашањето ми е колку штеки цигари смеам да носам и дали смеам да носам шампон од 700мл
1 штека цигари по лице, а шампон и било што друго што оди горе со тебе во рачниот багаж:
Течностите во кабинскиот багаж се подложни на следните владини ограничувања:

• Течноста е во сад со максимален волумен од 100 ml
  • Сите садови со течност што го исполнуваат максималниот волумен од 100 ml можат удобно да се сместат во провидна пластична кеса од 1 литар, што може повторно да се затвори, со димензии 20cmx20cm.
  • Пластичната кеса треба да се прикаже одделно кај безбедносната контрола
Кај безбедносната контрола ќе мора да се ослободите од течностите што не ги исполнуваат горенаведените барања.

1 штека цигари по лице, а шампон и било што друго што оди горе со тебе во рачниот багаж:
Течностите во кабинскиот багаж се подложни на следните владини ограничувања:

• Течноста е во сад со максимален волумен од 100 ml
  • Сите садови со течност што го исполнуваат максималниот волумен од 100 ml можат удобно да се сместат во провидна пластична кеса од 1 литар, што може повторно да се затвори, со димензии 20cmx20cm.
  • Пластичната кеса треба да се прикаже одделно кај безбедносната контрола
Кај безбедносната контрола ќе мора да се ослободите од течностите што не ги исполнуваат горенаведените барања.
Јас знам дека доле имам право да носам 1 штека и горе една штека ... доле и шампонот може да го носам?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom