Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Сфаќам дека летовите функционираат на принцип колку пари толку музика, меѓутоа мислам дека сепак има одредено (минимално) ниво на општа култура и воспитание кое треба да го имаат стјуардесите на летовите. Фасцинантно е колку улично се однесуваат со патниците, не се ни трудат да користат литературен македонски, англискиот им е како од совјет раша и речиси неразбирлив, ставот кон патниците им е „кој те шиша“, си дофрлаат меѓу себе како да се продавачки на пазар, не стјуардеси.

Претпоставувам и тоа е дел од оној општ „толку ме плаќаат, толку ќе работам“ став на стјуардесите и службениците...

Никогаш немам летано со Wizz Air а баш сакам со свои очи да видам и да се уверам. Ако е така како што велиш ти, алал да им е , колку им е лесно , не се притресуваат. Камо среќа да беше толку опуштено и кај циганиве тука, а не за секоја ситница одма казна , па кратење од плата, опомени и бркање од работа. За банални работи се опоменети и пред отказ многу колешки тука. Не се смеела, не му донела чаша вода за 1 минута пошто немаат живци патниците мора за 10 секунди да се даде тоа што они сакаат, па заборавила салфетка...за глупости и не дај боже да е пожали патникот, одма стресови , повици од работа, барање образложение зошто во рок од 10 секунди не сум му дал вода на патникот ко само ЕДЕН ПАТНИК да се вози во авион. Нервоза ме фаќа ко видам дека во други компании немаат стресови и со песна одат на работа.

Во врска со стјуардесите.. да не одам во детали, но со оглед на тоа какви се патниците од и до Скопје, добро е и што толку издржуваат. Претпоставувам дека тоа им е мал издувен вентил. Скопје е убедливо најлошо во целата Wizz мрежа во однос на (не)културата на патниците и најтешко за раководење.
Разбирам дека кај нив станува збор и за професионален однос, но основите критериуми верувам дека ги задоволуваат. Остатокот е соодветен на 'нашата' култура.

Балканците се мирни едно 10 пати подобри од индијците и сето индијско смртдливо племе што го мразам најмногу на свет. Животот на човек може да му се скрати и да остане без живци од таков гаден народ , бљак :sick:
Значи мој впечаток кога сум идела за Скопје било тоа да е со Turkish, Croatian ,Fly Dubai, Lufthansa, патниците на летот за Скопје се и те како подискциплинирани кога правам споредба со индијците и не само со индијците има и такви народи кои буквално се изгубени во пртосторот и не знаат што сакаат ,некој ке рече прв пат летаат со авион, ама секојдневно минимум по 2 лета ЗНАЧИ ДНЕВНО оперираат до Шри Ланка , Непал , Пакистан, Балнгладеш и по едно 4 летови до Индија така да иста песна, гадни, прости, без основна култура и на крај пак ПАТНИКОТ ВО ПРАВО за било што да рече и да се пожали, пичка им матер :mad:

За да не одам скроз оффтопик , ќе гледам да букирам барем еднаш со Wizz па да видам лично какви услови им се нудат на патниците и кој како се понаша.

Никогаш немам летано со Wizz Air а баш сакам со свои очи да видам и да се уверам. Ако е така како што велиш ти, алал да им е , колку им е лесно , не се притресуваат. Камо среќа да беше толку опуштено и кај циганиве тука, а не за секоја ситница одма казна , па кратење од плата, опомени и бркање од работа. За банални работи се опоменети и пред отказ многу колешки тука. Не се смеела, не му донела чаша вода за 1 минута пошто немаат живци патниците мора за 10 секунди да се даде тоа што они сакаат, па заборавила салфетка...за глупости и не дај боже да е пожали патникот, одма стресови , повици од работа, барање образложение зошто во рок од 10 секунди не сум му дал вода на патникот ко само ЕДЕН ПАТНИК да се вози во авион. Нервоза ме фаќа ко видам дека во други компании немаат стресови и со песна одат на работа.

Балканците се мирни едно 10 пати подобри од индијците и сето индијско смртдливо племе што го мразам најмногу на свет. Животот на човек може да му се скрати и да остане без живци од таков гаден народ , бљак :sick:
Значи мој впечаток кога сум идела за Скопје било тоа да е со Turkish, Croatian ,Fly Dubai, Lufthansa, патниците на летот за Скопје се и те како подискциплинирани кога правам споредба со индијците и не само со индијците има и такви народи кои буквално се изгубени во пртосторот и не знаат што сакаат ,некој ке рече прв пат летаат со авион, ама секојдневно минимум по 2 лета ЗНАЧИ ДНЕВНО оперираат до Шри Ланка , Непал , Пакистан, Балнгладеш и по едно 4 летови до Индија така да иста песна, гадни, прости, без основна култура и на крај пак ПАТНИКОТ ВО ПРАВО за било што да рече и да се пожали, пичка им матер :mad:

За да не одам скроз оффтопик , ќе гледам да букирам барем еднаш со Wizz па да видам лично какви услови им се нудат на патниците и кој како се понаша.
Авиокомпаниите шо ги наброја се legacy carriers и таму летат поинаква класа на луѓе отколку во low-cost carriers. Имам летано со визз и од Македонија и од Романија и то шо го гледав внатре е потполна некултура од страна на патниците. Најсељачко нешто ми е аплаузот шо се дават ко ќе слетат авион.
Еве два од многуте случаи шо ги имам заприметено за патиците:
Во Романија еднаш зад мене имаше еден чоек шо дирекно од на нива беше качен во авион. Беше гнасен, смрдеше на гној и испи 4 пива во рок од 10 минути (имаше некоја специјална понуда на пиво) и после ждригаше гласно се до слетвењето.
Од Македонија најголема некултура гледам кај Албанците и Торбешите. Тие се мислат дека ако платиле 20еур за летот цел авион е нивни. Последиов пат ко летав (пред 2 месеци) пред мене седнаја маж и жена (над 70 години) Албанци. Местата не беа нивни. Си седнаја на првите 3 седишта шо ги најдоја празни (6ти ред) иако имаја место на 20 и некој ред. Ко дојдоја патниците на чии места седеја тие почнаја одма да се бунет. Дојде стјуардесата и почна да им кажвит дека како не биле нивни места ова она ама овие викаја ем ги ставивме сега рачните багажи да не се премествиме назад. Стјуардесата виде дека не мојт да се разберит со нив и ги стави патниците чии места беа земени во прв ред. Во меѓувреме женава го прашвит на мажов (на албански) абе зш ова не зборвит на албански, летаме во Македонија морат да знајт албански.
Значит секогаш ко ќе летам со визз (или Приштина ерлајнс) ме дразнит некултурата на патниците. Стјуардесите (иако некои се уфилмани скопски фуфици) се справувет со нив како знает и зато понекогаш можит да се некултурни кон другите (кон мене никогаш не биле) зошто знает шо :гомце: се мнозинството на патници шо патувет како шо спомна и @Tranquilis.

@AlternativeF то со рачниот багаж и јас го заприметив. На шалтерот за чек ин на некои им прает проблем за пола сантим, а некои влегвет во авион со 10 преполни кеси од алди.

Здраво,
Резервирав карта преку wizz air. Сега сакам online да ја чекирам, ама ми вели На овој аеродром не е можно пријавување преку интернет . Дали ова значи дека ќе ја чекирам бесплатно на аеродром, или пак некој од Вас успеал да ја чекира online.
Ако може помош малку.
Благодарам!

Здраво,
Резервирав карта преку wizz air. Сега сакам online да ја чекирам, ама ми вели На овој аеродром не е можно пријавување преку интернет . Дали ова значи дека ќе ја чекирам бесплатно на аеродром, или пак некој од Вас успеал да ја чекира online.
Ако може помош малку.
Благодарам!
Ќе си се чекираш на аеродром бесплатно, веќе неколку месеци не е можно online check-in на одредени летови.

Колку време треба да си на аеродром пред летот,ако е у 13:10 летот,и притоа немаш испечатена карта пошто за нашиов аеродром нема онлајн чек-ин и морам на шалтер да ја вадам?

Колку време треба да си на аеродром пред летот,ако е у 13:10 летот,и притоа немаш испечатена карта пошто за нашиов аеродром нема онлајн чек-ин и морам на шалтер да ја вадам?
Isto ko da imas online check in napraveno, odma ide, samo pasos daj i te naogaat odma

Isto ko da imas online check in napraveno, odma ide, samo pasos daj i te naogaat odma
Не мислев колку време треба пред летот да си на аеродром,за ова со картиве знам ми кажаа негде можело онлајн негде не ...

Znae nekoj kako od Split na prvi Juli da stigni covek do Makedonija najdobar nacin?
avtobus baram nikako nema, avionski let vo 7 sabajle, a ni treba za posle 9 10 .... fala

Цигари во рачен багаж во лет на Визз кон Германија? Мојт или немојт? За 1 штека прашувам :)

Прв пат летам и муле сум сега почетник,ме интересира пошто мала рачна торба(читај ранец) може билокаков да ги земам претежно овие што ги продаваат по продавнициве,спорт визион.Ме интересира дали прават многу проблеми за тие ранците или ?
715011-lonsdale-backpack-400x400-imadr5rsrxhds7dh.jpeg
4ec0bf9889e436f90783a27b34dd2d19.jpg

Вакви два ранца иам и сеа незнам дали ќе ми праат проблем за ранциве или да ги пунам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom