Wimbledon 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Wimbledon 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 33 39,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 12 14,3%
  • Роџер Федерер

Гласови: 21 25,0%
  • Некој друг

Гласови: 5 6,0%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 6 7,1%
  • Гарбињ Мугуруза Бланко

Гласови: 6 7,1%
  • Петра Квитова

Гласови: 2 2,4%
  • Некоја друга

Гласови: 5 6,0%
  • Кур ќе освои Ноле

Гласови: 17 20,2%

• Вкупно гласачи
    84
Статус
Затворена за нови мислења.
@Syn навиваше за Ноле - испадна, навиваше за Делпо - испадна. Дај сега те молам почни за Мареј да навиваш и тој да киксне па Федекс лесно до титула да истурка.

@Syn навиваше за Ноле - испадна, навиваше за Делпо - испадна. Дај сега те молам почни за Мареј да навиваш и тој да киксне па Федекс лесно до титула да истурка.
da da toa na stekot mu vikam na fejs, nema potreba da gleam veke wimbledon ...

inace nema sto da navivam za marej, veruj mi ako stigne do finale federer a igra so marej, fedeks zima 18ta. Federer go gleav na startov deluva za'rgjano stvano, ne e toa toa ali pauzata, povredata, plus godinite, si go napraile svoeto ...
E sea kako odminuva turnirot ke vidime na sto e, rasporedot mu e pogodenbez novak ali ima prostor za sopnuvanje vakov kakov sto e so Raonic, Cilic i Nisikori, ako dogura do finale i ja podigne igrata na ona lansko nivo, znaci tolku e potrebno, lapa titula, lani go rasljaka endi ko malo dete, dushata mu ja izvadi.

Нема да ме чуди да освои и некој што до сега нема освоено како Киргиос рецимо, па и Раониќ...
Отворено е се, Мареј и Федерер први фаворити, мада не гледам како Федерер ќе го освои турниров кога не е воопшто на ниво.

word is… #Djokovic has a shoulder problem but is not talking about it; refused to address any issue in his presser

Последно уредено:
Шо е со Јапанацот бре

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Нишикори послабо од Ерани сервира, Ерани со тој сервис моментално изгледа како Џон Иснер за него. Којзнае што му е, што не предаде, што се мачи.

Кис колку е моќна,ама памет има како кокошка.Добиен поен го изгуби и изеде брејк.На сервис на Халеп се искина од грешки.Скоро секој втор поен е нејзина грешка.Ја искина мрежата.

Кис колку е моќна,ама памет има како кокошка.Добиен поен го изгуби и изеде брејк.На сервис на Халеп се искина од грешки.Скоро секој втор поен е нејзина грешка.Ја искина мрежата.

Ако не грешеше ќе беше новата Серена. :icon_mrgr:

Шала на страна, има страшни удари и сервис, ама лошо движење и често греши. Млада е сеуште, има време за неа, дефанзивата и е нула моментално, слајсови не ни игра, а претежно секогаш од дефанзива мава со сета сила и греши. Ако го подобри тоа и движењето, ќе биде доста подобра, барем на брзите подлоги.

Ако не грешеше ќе беше новата Серена. :icon_mrgr:

Шала на страна, има страшни удари и сервис, ама лошо движење и често греши. Млада е сеуште, има време за неа, дефанзивата и е нула моментално, слајсови не ни игра, а претежно секогаш од дефанзива мава со сета сила и греши. Ако го подобри тоа и движењето, ќе биде доста подобра, барем на брзите подлоги.
Еј колку е непаметна само.Направи на среќа брејк и се враќа во сетот и пак го губи сервисот и тоа на 0.Сите 4 поени поклон.А го врати брејкот на ист начин како Халеп,со лоб.

Квери си гази.:tvg:

Одлична е Кис, по мене очекуван резултат е ова.
Квери продолжува со добрите игри.
Нишикори и понатаму си останува стакленко, ти ебам играчот шугав.
Федерер го школува Џонсон.

Нишикори најголема превара, ќе игра одлично и ќе дојде некој дуел или ќе се повреди, или ќе игра како истушен, или пак ќе игра убаво и нема да искористи 1042394 брејк шанси.

Па кога ќе ми текне со Кузнецов, само тој ме падна +36,5, за денес да дојде на екскурзија. Му еб*м жолтиот.

Квери е во топ форма,игра ненормално добро.Зачудувачки добра игра со бекхенд,какви удари вади а-у.

Мау безвезно го продаде првиот сет,со слајс грешка во аут.Квери ја закачи малце мрежата пред тоа и Мау лошо се постави,па направи грешка која скоро никогаш не ја прави.[DOUBLEPOST=1467639168][/DOUBLEPOST]Кој чокер Мау.:facepalm:
3-2 минибрејк и лупа во мрежа.После тоа дупла грешка.Го враќа мини брејкот и удира прецизен втор сервис,Квери одвај ја фати,му ја враќа и Мау удира аут.А беше излезен скоро на пола терен,тешко зицериште имаше.
Сега ќе го папа набрзина во трет сет. Квери имаше 100% на прв сервис во втор сет.Слаб му е процентот на убацен прв сервис,само 53,а ако успее да го зголеми,тогаш крајот е неминовен.[DOUBLEPOST=1467639445][/DOUBLEPOST]Со ваква игра,Квери оди до крај.Стап за чукање костени,ама бекхендот го служи фантастично.

Последно уредено:
Како што е тргнато, ништо чудно Квери полуфинале да си стигне.
Само не ми е јасно што чекаше 28 години за да почне вака да игра. Гази дечкото

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom