Wimbledon 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Wimbledon 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 33 39,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 12 14,3%
  • Роџер Федерер

Гласови: 21 25,0%
  • Некој друг

Гласови: 5 6,0%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 6 7,1%
  • Гарбињ Мугуруза Бланко

Гласови: 6 7,1%
  • Петра Квитова

Гласови: 2 2,4%
  • Некоја друга

Гласови: 5 6,0%
  • Кур ќе освои Ноле

Гласови: 17 20,2%

• Вкупно гласачи
    84
Статус
Затворена за нови мислења.
Ne se blamiraj be VOL. Dozdot ke go spasel. Ripni ti u temza i ne seri za Isis.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Епа кој го спаси, баба ми од гробишта? Му виде ли говор на телото? Не знаеше кај тера у вториот сет, се живо избаци надвор или заби у мрежа. Вака има време да се стабилизира и утре смирено да го почне мечот, башка Квери ќе е под притисок, знае колку е блиску, а сепак далеку од огромен скалп.

Dozdot ke go spasel Novak, demek Novak e Nadal u momentov na treva, pa pod difolt ova kolo da gubi hehe

Broj 1 e, 4 slema drzi, prv do 30 pobedi na slemovi u niza, u nikoj slucaj ne moze da se kaze deka e spasen odnosno SIGURNO ke izgubel. Ja pa ubeden bev deka ke bide nesto slicno ko i so Anderson minatata godina, ke mu padnese servisot na ovoj, zamorot ke go stasase i ke pocnese da gubi ...
Ali dozdov kolku sto ete, mu dosol dobro na Novak, tolku mu doaga i na Kveri koj utre odmoren ke bide i pak u max mode ke moze da si servira taka da tuka postoi prostor za golemo iznenaduvanje u sekoj slucaj. So Anderson lani radi osvetluvanjeto bese prekinat mecot ako ne se lazam, na 2-1 mislam i vodstvo od brejk ili dva u cetvrti set, taka nesto bese, nejse, pa naredniot den pak Anderson ko lud igrase i servirase, imase golema sreka Novak togas, taka i utre ke e, Kveri ako saka da pobedi all in neka ide na 3-0 inace pisi propalo.

Апсолутно никаква улога не играат рекордите и титулите во овој случај, не трескај. Не можеш ова да го поистоветиш со лани затоа што лани Новак немаше очаен говор на телото како денес. Имаше некој проблем, не знам каков али сигурно имаше, барем во вториот сет. Секако дека денес го спаси дождот, Квери не се ни испоти што се вика, брзо се играше без премногу умарање.

Едит. Ќе се игра и во недела, Енглезите решија да ја прекршат традицијата.

Последно уредено:
Абе така и лани викавте дека никој неможи да го победи Новак па за малце од Андерсон ќе го јадеше стапот..тревата е заебана подлога за фаворитите,посебно ако се погоди некој заебан сервер
Квереј брату :D

Не јади гомна бе ти пред време. :D

Сега кога ќе си го видам тилот ќе ја сврти Џокович ..заебан сервисер ми се виде Квери и Џоката ми делуваше како да се мачи за секој поен..многу лабаво влезе во дуелот

Сега кога ќе си го видам тилот ќе ја сврти Џокович ..заебан сервисер ми се виде Квери и Џоката ми делуваше како да се мачи за секој поен..многу лабаво влезе во дуелот
@Syn :masa:

Иначе после изјавава јасно е, идам 100 000 евра да стаам утре на Џокле. :boksix:

Dozdot ke go spasel Novak, demek Novak e Nadal u momentov na treva, pa pod difolt ova kolo da gubi hehe

Broj 1 e, 4 slema drzi, prv do 30 pobedi na slemovi u niza, u nikoj slucaj ne moze da se kaze deka e spasen odnosno SIGURNO ke izgubel. Ja pa ubeden bev deka ke bide nesto slicno ko i so Anderson minatata godina, ke mu padnese servisot na ovoj, zamorot ke go stasase i ke pocnese da gubi ...
Ali dozdov kolku sto ete, mu dosol dobro na Novak, tolku mu doaga i na Kveri koj utre odmoren ke bide i pak u max mode ke moze da si servira taka da tuka postoi prostor za golemo iznenaduvanje u sekoj slucaj. So Anderson lani radi osvetluvanjeto bese prekinat mecot ako ne se lazam, na 2-1 mislam i vodstvo od brejk ili dva u cetvrti set, taka nesto bese, nejse, pa naredniot den pak Anderson ko lud igrase i servirase, imase golema sreka Novak togas, taka i utre ke e, Kveri ako saka da pobedi all in neka ide na 3-0 inace pisi propalo.
У секоја ситуација користиш да ги спомнеш успесите на Ноле

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

da, broj 1 e novak i zatoa i 0:2 bi svrtil bez problem.Toa se tie argumenti na syn.
Ne deka nema da tepa novak, ama tolku siguren da si nema logika.Ne igra protiv mene pa da e siguren pobednik, sepak i kveri e dobar igrac ne e nekoj 500+rangiran teniser.

Ако ја сврти ќе си ја сврти заслужено. Нема никаква улога дождов, и на Квери добро ќе му дојде.

Bukmejkerite davaa 55% sansi za pobeda na Djokovic (1.80), a koga veke se prekina mecot kvotata padna na 1.57 t.e. sansite za pobeda spored niv se zgolemija na 63%.

Daleku od lesna zadaca, treva i se e mozno, posebno kaj vakvite teniseri kako Querrey, ako ja ima servata i ako mu odi, moze mnogu lesno do tretiot set.
Ako nekoj od vas go gledase mecot protiv Nadal vo Madrid godinava, neka se seti na prvite 4-5 gema... Nadal ne znaese koj kraj da go fati... sve zivo nad 210 kmh od servis i prstea winneri vo samite agli najdlaboko mozno.

Sent from my SM-G900I using Tapatalk

Демек првпат ќе биде да се извади вака на дожд и прекин? :D
Не е тоа муабетот,колку што му годи на Ноле толку и на Сем,ама баш никако нема да пресуди прекинов доколку ја сврти Новак.
Квери утре ќе има можност да сервира со исто темпо како да е 0-0,а резултатот ќе биде со 2 сета во негова корист.[DOUBLEPOST=1467414222][/DOUBLEPOST]
Демек првпат ќе биде да се извади вака на дожд и прекин? :D
Не е тоа муабетот,колку што му годи на Ноле толку и на Сем,ама баш никако нема да пресуди прекинов доколку ја сврти Новак.
Квери утре ќе има можност да сервира со исто темпо како да е 0-0,а резултатот ќе биде со 2 сета во негова корист.

У секоја ситуација користиш да ги спомнеш успесите на Ноле

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
A za sto da zboram, gledaj vo koj kontekst e kazano toa, i sekako Da, REKORDER e po broj na pobedi u niza na slemovi u open era, najbolji u istorija I vo toj segment, megju niza drugi, kolku i da ti e butthurt toj podatok, neverojaten e zasto gi pomesti granicite na tenisot, a toa se sluci tokmu tuka, na ovoj turnir, za drugoto, i da gubi 2-0, i da gubi 3-0 u tret set, sampion kako Novak, ili Federer na vremeto, Nadal isto, NE SMEE da se otpise, i duri i u takva situacija mnogumina bi bile ubedeni deka ke ja vrti. Negovoto renome, CV, si go praat svoeto i toa e toa, dali toa tebe ti odgovara ili ne manje bitno, i daleku od toa deka e Spasen od dozdov, mene toa smesno mi zvuci, kolku i da bil los do toj moment. On so dolgopolov, gubese 1-0 u setovi, 3-0 u vtor, ova mislam lani bese na eden od mastersive u Amerika, ili pred skoro 2 god, nebitno, ja svrte, lagano, i eve, kolku sto nego mu doaga dobro odmorov, tolku mu doaga i na Kveri, pak so full snaga ke go pocne mecot i spored mene voopsto ne mu se namaleni sansite so ovoj prekin za pobeda, u najmala raka ISTI mu se.

da, broj 1 e novak i zatoa i 0:2 bi svrtil bez problem.Toa se tie argumenti na syn.
Ne deka nema da tepa novak, ama tolku siguren da si nema logika.Ne igra protiv mene pa da e siguren pobednik, sepak i kveri e dobar igrac ne e nekoj 500+rangiran teniser.
Zasto na temive za tenis imate navika da citate, a ustvari nisto da ne procitate i ona apla da stavate zborovi u tastatura sto nikad ne bile tuka napisani. Kade rekov jas deka ke ja svrtel bez problem zasto e broj 1 ? Apsolutno ni ka de. Druga mi bese poentata so toa, a toa e deka apsurdno e da se kaze deka bil spasen od dozdov, sto pod difolt znaci deka sigurno gubel neli, i eve ke se nadovrzam na tebe, aj da e nekoj ko Kirgios ili nekoj desetti cirkuzant i amater, pa da go kazes toa, ama za nekoj sto eve na wimboldon samo udri pecat na pomestuvanjeto na granicite u tenisot ( prv do brojot 30 pobedi u niza na slemovi, so sto gi nadmina federer i lejver ), e toa mene u najmala raka mi e smesno.

Inaku ja licno ne sum golem optimist za utre, naprotiv, Kveri ima golem veter u grv i full samodoverba, Novak ne ja obozava trevava, a uvek se frustira koga igra so jaki serveri, veke videno mi e ova taka da postoi (golem) prostor za iznenaduvanje i toa e toa, spremen sum ko negov navivac da go svaram toa bez problem ali se nadevam deka toa nema da bide slucaj, kao vikaat, ''don't ever underestimate the heart of a champion'' .
Tolkav kredit natalozil kaj mene u poslednive godina dena da utre moze da iskoci i ko federer pred nekoja godina na zavrsniot turnir u London da kaze, abe ja mozam denes da izlezam i da igram, sposoben sum za toa ama ne do toj stepen za da go pobedam kveri, i da si zamine, pa posle lagano da se naviva za delpotro.

p.s. stekov izgleda prekinal da gleda tenis u 2014, RG, posledniot slem na nadal, pa cudno mu e i glupost mu e koga eden igrac igral mizerno 2 seta, a posle napravil presvrt, pogotovo ako istiot u slucajov e Novak, e togas e najcudno. Pa ne ni igrale titulite, rekordite nekakva uloga, ne igraat, ama zboruvaat koj e na teren, i za sto istiot e sposoben.

Последно уредено:
На телефон како што гледам 60% дд пишува, има некоја точна прогноза :D ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom