Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Кружат интересни теории околу вистинското име на Џон - она кое наводно Лијана и Регар му го дале.. Според шепотењето на Лијана успеаа да го декодираат името (истите што претходно го декодираа писмото на Санса )
Наводно вистинското име на Џон е Jaeherys, името на 4тиот таргариенски крал на Седумте кралства, после него имало уште еден со такво име.. Тој исто така бил оној кој дознал за пророштвото за Ветениот Принц и ги натерал своите деца да се венчаат бидејќи дознал дека Ветениот принц ќе се роди со сродување на иста крв..

Интересна теорија околу името, знаеме дека Џон е северњачко име и нормално дека ќе немаше смисла ако носеше таргариенско име.. Ако има налетано друг некој на вакви теории нека пиши, доста се интересни :)

А можно е и Дени и Џон да се опнат по таргарианска линија и уствари Џон да биде тој за кој ќе се омажи пошто нели спомна дека ќе се мажи ама незнае со кој.

Кој ќе чека една година мамата.

tywin to tyrion.pngЈа гледам цела серија одново по втор пат, и сеа сум на трета сезона прва епизода, Vallar Dohaeris. Ова ми запна за око, Тајвин многу пати во серијата му вика на Тирион дека не е негов син и повеќето мислиме дека тоа е затоа што се срами од него, но ова можеби ја поткрепува теоријата за Тирион дека е Таргериен. Овде е моментот кога Тирион го бара Casterly Rock како негово законско наследство. Тајвин му вика дека нема шанси тоа да се случи да му срами име и предци бла бла и дека законите на луѓето му го даваат правото да го носат неговото име и неговите бои и тоа сето само затоа што не може да докаже дека не е негов. Кога веќе теоријата за Џон се потврди, ништо чудно и ова да испадне вистина.

Теоријата за Тирион дека не е син на Тајвин 99,9% ќе испадне вистинита..
Дали е Таргариен и тој сведочат повеќе фактори - еден главен кој во последната сезона веќе беше апла е кога слободно си шеташе меѓу змејовите - гладни а не го ни пипнаа.. Сигурно не ги држеше сити уште тој едниот мастерот што им го фрли Дени во 5тата сезона :cautious:
Големи се шансите Тирион да е блод оф а драгон..

Јасно е дека Џон, Дени и Тирион се главните ликови во серијата, од почетокот се гледа колку ги „мазни“ Мартин, а по тоа секогаш се сеќават кој се тие клучните..
Истото беше и со Џон, Мартин е генијалец кој знае толку добро да ја потврди и во исто време да ја демантира хинт теоријата која има ја пушта како водичка на читателите/гледателите и со тоа дополнително да те збуни, тој знае дека полека полека читателите почнуваат да откриваат некој работи - во случајот со Џон и затоа почна да прави некој замки да те наведи да скренеш од теoријата..

Него останаа уште две сезони до крајот, според изјавата на Мартин тој планира завршеток како на ЛОТР, ја немам гледано трилогијата и не знам како завршува ајде линчувајте ме :oops:
Мислам дека на крај ќе биде епската битка помеѓу ВВ и живите, тука ќе паднат многу жртви, премногу.. Сите ликови главни споредни ќе бидат убиени, ќе остане жив или Џон или Денерис кој ќе седне на тронот но ќе нема повеќе свхра бидејќи се ќе биде уништено, Вестерос ќе почне да изумира како континент и ќе настанат други проклетствија па на крај ќе биде како изгубената Атлантида.. - МОЈА ТЕОРИЈА пример не ме напаѓајте одма.

Ме интересира дали има некој своја теорија интересно е да се дискутира на оваа тема сепак да видиме колку до крајност може да одат нашите фантазии и каква би била компарацијата спрема тоа што ќе го осмисли Мартин.. Дали ќе создади нешто што ќе ја надмини и надитри фантазијата на фановите..

Теоријата за Тирион дека не е син на Тајвин 99,9% ќе испадне вистинита..
Дали е Таргариен и тој сведочат повеќе фактори - еден главен кој во последната сезона веќе беше апла е кога слободно си шеташе меѓу змејовите - гладни а не го ни пипнаа.. Сигурно не ги држеше сити уште тој едниот мастерот што им го фрли Дени во 5тата сезона :cautious:
Големи се шансите Тирион да е блод оф а драгон..

Јасно е дека Џон, Дени и Тирион се главните ликови во серијата, од почетокот се гледа колку ги „мазни“ Мартин, а по тоа секогаш се сеќават кој се тие клучните..
Истото беше и со Џон, Мартин е генијалец кој знае толку добро да ја потврди и во исто време да ја демантира хинт теоријата која има ја пушта како водичка на читателите/гледателите и со тоа дополнително да те збуни, тој знае дека полека полека читателите почнуваат да откриваат некој работи - во случајот со Џон и затоа почна да прави некој замки да те наведи да скренеш од теoријата..

Него останаа уште две сезони до крајот, според изјавата на Мартин тој планира завршеток како на ЛОТР, ја немам гледано трилогијата и не знам како завршува ајде линчувајте ме :oops:
Мислам дека на крај ќе биде епската битка помеѓу ВВ и живите, тука ќе паднат многу жртви, премногу.. Сите ликови главни споредни ќе бидат убиени, ќе остане жив или Џон или Денерис кој ќе седне на тронот но ќе нема повеќе свхра бидејќи се ќе биде уништено, Вестерос ќе почне да изумира како континент и ќе настанат други проклетствија па на крај ќе биде како изгубената Атлантида.. - МОЈА ТЕОРИЈА пример не ме напаѓајте одма.

Ме интересира дали има некој своја теорија интересно е да се дискутира на оваа тема сепак да видиме колку до крајност може да одат нашите фантазии и каква би била компарацијата спрема тоа што ќе го осмисли Мартин.. Дали ќе создади нешто што ќе ја надмини и надитри фантазијата на фановите..

Мартин е генијалец, ама Мартин не е повеќе одговорен за серијата. Башка ти Мартин го немаш читано, си гледала кај што ја екранизираат неговата работа, ама не си го читала, затоа не се прави дека знајш Мартин на што обрнува внимание.

Мартин е генијалец, ама Мартин не е повеќе одговорен за серијата. Башка ти Мартин го немаш читано, си гледала кај што ја екранизираат неговата работа, ама не си го читала, затоа не се прави дека знајш Мартин на што обрнува внимание.
Исто ќе завршат и серијата и книгите.
Окулу Тирион,во книгата не е фаворизиран. Фаворизиран е во серијата поради тоа што е популарен лик и ништо чудно да испадне таргеријан. Во книгата исто ќе биде биде Џон ама на местото на Тирион ќе биде Аегон вајда.

Последно уредено:

Што врска има тоа дали го имам читано или не, не е тоа темата. Јасно е дека Мартин ги дава насоките во серијата а Д&Д немаат полно право да прават од серија што сакат и како сакаат.. Мартин не е првиот што пишува ваков вид тематика, ако не сум го читала него сум читала многу други книги од ваков жанр а и јас самата како писател на фантастика знам на што обрнувам внимание и не можам за тоа да ти расправам пошто и да сакаш не можеш да сфатиш.

И ти ако си читал книгите тогаш не ми е јасно како можеше да ја демантираш нај големата теорија која пола фанови само гледајќи ја серијата ја заклучија, па сега не знам кој повеќе знае или не..

Каква врска има едното со другото?
Не ме заинтересирала конкретно приказната па да ја читам, тоа не значи дека немам прочитано пет пати повеќе книги од тебе.. И од кога тоа се станува писател со гледање филмови? Но што да очекувам повеќе од нација која ги воспева Белешките на Лајла како да се нова Библија.. Нема леб за нас академските книжевници се додека со средно медицинско се дрзнуваат да се нарекуваат себеси писатели.

Не е тоа темата но очигледно е побитно да се вреѓа а дека не си во право не е битно, битно е да се плука..

Инспирацијата на Мартин е од историјата и самиот го изјави тоа, така да нормално е некои приказни, ликови да се предвидливи.. Мартин е гениј за оние што не прочитале ништо настрана од Твајлајт и Хари Потер и нормално настани како Ред Вединг му се гром од ведро небо.. Во спротивно тој е само доста умешен во убивање на ликови ради wow ефект и уствари па..ништо не е толку непредвидливо и интригантно како што изгледа. o_O

shDmF0L.jpg

aj be idete unistuvajte temi ko how i met your mother

nejkam da sedi zaklucena do april ovaa

pls?

ne me lici da kaznuvam

play nice

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom