Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
maxresdefault.jpg

RIP :place::place:

Единствениот негативен момент, тек сега сакам Серсеи да ја снајде некој крај полош од краевите што ги снајдоа Оберин, Џофри и Ширин заедно.

Инаку епизодиште, за вас што сте читале книги не знам, ама она со Арја јас стварно не го очекував, па и Томен со самоубситвото од нигде никаде.

Интересно е што многу работи ни ги „кажуваат“ пред време, али не им обраќаме толку внимание. Во случајов зборам за сцената со пророштвото за Серси од таа вештеркана.

Две се исполнија пред последнава епизода:

"You'll never wed the prince, you'll wed the king."

"The king will have 20 children and you will have three. Gold will be their crowns . . . gold their shrouds."

И еве што беше третото пророштво:

"You'll be queen, for a time. Then comes another, younger, more beautiful, to cast you down and take all you hold dear."

Тогаш сите мислевме на Марџори пошто Серси беше queen regent и queen mother, али моментално Серси е баш кралица, а Денерис иде накај Вестерос. Остана уште последниот дел да се оствари, и не гледам причина зашто не би се одвивале така настаните.

Ако и оваа теорија се испостави точна т.е. ако е син на Лудиот Крал тогаш тој и Денерис се брат и сестра и можат комотно да се земат, се гледа дека му цутат рози кога ја гледа :D
Не може да биде Таргеријан, поради бојата на косата, и Лудиот Крал и Јоана Ланистер се плави. Иако постои теорија дека Лудиот крал ја плескал оваа, поголема можност има Џејми и Серсеј да бидат таргеријани, отколку џуџево. Башка и двајцата се инцесоидни, исто како и Таргеријан.

Не мора да е Тирион бе, може Брен ќе се варга во змејот.

Sent from my E2105 using Tapatalk

Интересно е што многу работи ни ги „кажуваат“ пред време, али не им обраќаме толку внимание. Во случајов зборам за сцената со пророштвото за Серси од таа вештеркана.

Две се исполнија пред последнава епизода:

"You'll never wed the prince, you'll wed the king."

"The king will have 20 children and you will have three. Gold will be their crowns . . . gold their shrouds."

И еве што беше третото пророштво:

"You'll be queen, for a time. Then comes another, younger, more beautiful, to cast you down and take all you hold dear."

Тогаш сите мислевме на Марџори пошто Серси беше queen regent и queen mother, али моментално Серси е баш кралица, а Денерис иде накај Вестерос. Остана уште последниот дел да се оствари, и не гледам причина зашто не би се одвивале така настаните.
Пророштвата се разглабани и разглабани, сите знаевме дека се однесува на Марџори или на Калиси, никој не беше сигурен за Марџори ексклузивно. Само тоа дека ќе е кралица, јас го имав преведено како жена на крал, а тоа да се мислело на женски крал.

Замислете колку јако ќе биде наредната сезона кога Дени ќе стигне во Вестерос, и по некоја случајност да се спојат со Џон, пример да склучат сојузништво, и од некаде се појавуваат змејовите и му покажуваат милост и љубов на Џон како што тоа го прават према Дени. И тогаш сите да сфатат дека Џон има Тергериен крв... Кое ебење!

Замислете колку јако ќе биде наредната сезона кога Дени ќе стигне во Вестерос, и по некоја случајност да се спојат со Џон, пример да склучат сојузништво, и од некаде се појавуваат змејовите и му покажуваат милост и љубов на Џон како што тоа го прават према Дени. И тогаш сите да сфатат дека Џон има Тергериен крв... Кое ебење!

Живеам за моментот Калиси кога ќе сфати дека има некој што појше заслужува да стане крал од неа.

А замисли да се потепаат...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Мало објаснување за потеклото на Џон. Колку што се сеќавам јас теоријата беше дека е син на Лиана и Регар но е плод на силување. Муабетот дека е дете на Нед и Лиана нема никаква логика знаејки колку принципиелен беше Нед во серијата

http://winteriscoming.net/2016/06/27/who-is-jon-snows-father/

Мало објаснување за потеклото на Џон. Колку што се сеќавам јас теоријата беше дека е син на Лиана и Регар но е плод на силување. Муабетот дека е дете на Нед и Лиана нема никаква логика знаејки колку принципиелен беше Нед во серијата

http://winteriscoming.net/2016/06/27/who-is-jon-snows-father/

И сега според ова пак не знаеме кој е таткото на Џон... Се потврди дека мајка му е Лијана, сега па таткото неможеме да го најдеме. УПМ, па според книгите Лијана била само со Регар и Роберт ( со кого не знаеме дали воопшто некогаш се дупела ) а со Регар или доброволно го направила тоа бидејќи стварно била заљубена во него, или ја силувал. И двете ми одговараат мене. Да е син на Роберт не верувам. Тоа што има црна коса не докажува дека е син на Роберт, и Старкови имаат претежно црни коси, посебно знаеме дека Лијана имала црна коса како што видовме и во финалето, така да можеби тоа го наследил од мајка му наместо од татко му. Фак ми ајм конфјузед аген...

http://imgur.com/gallery/CfFB6

Искина епизодава.
За пророштвото околу Cersei,
Take all you hold dear, па нејзе само моќта и е мила, да дојде во позиција да бира меѓу моќ и Jaime мислам дека и него би го фрлила во оган глупачката.

Еден од продуцентите за телепортирањето

Изговор за да можиме лесно каша попара да ја напрајме приказната :)[DOUBLEPOST=1467104369][/DOUBLEPOST]
Еден од продуцентите за телепортирањето

Изговор за да можиме лесно каша попара да ја напрајме приказната :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom