Daj da ja vidime tvojata klima dali pisuva Made in Japan ili nesto drugo....Ururu-Sarara e edinstvenoto nesto sto moze kaj nas da se kupi a da pisuva Made in Japan...Japanskite verzii so Evropskite vrska nemaat, tamu ne stavaat kompresor od 9000btu vo 12ki kako sto go pravat za evropski pazar....rabotat na 110V pa treba trafo za niv....ako si za pazarenje japanec trk u Bugarija najblisku ti se tamu japanciteMoram da se iskomentiram za modelive. Kako e mozno cel svet da koristi i da ima golem trend na toplinski pumpi i inverter klima uredi od svetski brendovi. A nie tuka da se lazeme deka sme najpametni i sme otkrile nekoj zamisli do -30 Lomo Change pa oznakava bila so L pa bez L pa so M. Ili Beko Fuego kopija na LG.
Mnogu mi se smesni sporedbive i ovie ekspertive od Gree sto napagaat i sporeduvaat chinese so japan.
Ova se brendovi i modeli za ''developing'' zemji, za zal i MK spagja tuka. Smesni se sporedbive lugje. I dosta se forsiraat edni isti brendovi i modeli za licen interes.
Site golemi proizvoditeli se trgnaa od Japan od mnogu porano, ostavajki gi pretezno R&D centrite i samo specificni uredi koisto se za nivniot domasen pazar kako Ecocute masini itn..Мене па не ми е јасно каква е оваа EU верзија на Бекото BHIN...таков модел воопшто непостои на турскиот сајт, а на романскиот е без EU во ознаката.
Второ, на налепницата од сликата погоре на внатрешната се наведени наводно PdesignH=3200W PdesignC=3500W за да во флаерот исто на романскиот сајт тие вредности се означени како Heating/Cooling capacity.
Па се прашувам која клима сте виделе да има послаб капацитет на греење од ладење??? и Фуегото има бољи однос ладење/греење и секогаш греењето дава појак капацитет од ладењето
По таа енергетската налепница за Бекото од романскиот сајт искача дека оваа клима со PdesignH е навистина ТОП, дури и подобра дури и од MHI Srk35ZMPS (најслична по PdesignH sto ja najdov)
Успут 29кг е надвотрешната според романците, ili 29,1
Колку хвалоспеви за нешто за кое нит се знае дали е со капилара или ЕЕВ, што компресор има, изменувачи итд итд....
Ми годи коментаров
Прегледај го приврзокот 150807[DOUBLEPOST=1466514991][/DOUBLEPOST]
Daj da ja vidime tvojata klima dali pisuva Made in Japan ili nesto drugo....Ururu-Sarara e edinstvenoto nesto sto moze kaj nas da se kupi a da pisuva Made in Japan...Japanskite verzii so Evropskite vrska nemaat, tamu ne stavaat kompresor od 9000btu vo 12ki kako sto go pravat za evropski pazar....rabotat na 110V pa treba trafo za niv....ako si za pazarenje japanec trk u Bugarija najblisku ti se tamu japancite
Site golemi proizvoditeli se trgnaa od Japan od mnogu porano, ostavajki gi pretezno R&D centrite i samo specificni uredi koisto se za nivniot domasen pazar kako Ecocute masini itn..Мене па не ми е јасно каква е оваа EU верзија на Бекото BHIN...таков модел воопшто непостои на турскиот сајт, а на романскиот е без EU во ознаката.
Второ, на налепницата од сликата погоре на внатрешната се наведени наводно PdesignH=3200W PdesignC=3500W за да во флаерот исто на романскиот сајт тие вредности се означени како Heating/Cooling capacity.
Па се прашувам која клима сте виделе да има послаб капацитет на греење од ладење??? и Фуегото има бољи однос ладење/греење и секогаш греењето дава појак капацитет од ладењето
По таа енергетската налепница за Бекото од романскиот сајт искача дека оваа клима со PdesignH е навистина ТОП, дури и подобра дури и од MHI Srk35ZMPS (најслична по PdesignH sto ja najdov)
Успут 29кг е надвотрешната според романците, ili 29,1
Колку хвалоспеви за нешто за кое нит се знае дали е со капилара или ЕЕВ, што компресор има, изменувачи итд итд....
Ми годи коментаров
Прегледај го приврзокот 150807[DOUBLEPOST=1466514991][/DOUBLEPOST]
Daj da ja vidime tvojata klima dali pisuva Made in Japan ili nesto drugo....Ururu-Sarara e edinstvenoto nesto sto moze kaj nas da se kupi a da pisuva Made in Japan...Japanskite verzii so Evropskite vrska nemaat, tamu ne stavaat kompresor od 9000btu vo 12ki kako sto go pravat za evropski pazar....rabotat na 110V pa treba trafo za niv....ako si za pazarenje japanec trk u Bugarija najblisku ti se tamu japancite
Nemas upatstvo ? ako ti treba upatsvtoto kaziДали некој има купено од новите Vivax клими со Wifi? Два дена се мачам да го подесам тоа wifi-то ама никако не бива. Климата е оваа:
http://mitella.hr/vivax-cool-r-design-acp-12ch35aeri-381kw/
Фала
Климава е WiFi Ready, со други зборови, опционално е wifi-то. Значи ти треба wifi dongle или слично уредче да го приклучиш на неа, за да има wifi.Дали некој има купено од новите Vivax клими со Wifi? Два дена се мачам да го подесам тоа wifi-то ама никако не бива. Климата е оваа:
http://mitella.hr/vivax-cool-r-design-acp-12ch35aeri-381kw/
Фала