Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.277
Sweet Мики gaginig on....„...блап-блап-блап-блап...„.
Sweet Мики gaginig on....„...блап-блап-блап-блап...„.
Тропни на вратата од семејствата од убиените на смиљковско и почни да им ја раскажуваш прикаската за нивните „човекови права„, кои функционираат соврешно само во твојата имагинарна реалност.
Ќе можеш? Јас велам дека не можеш.
И јас ти нагласив дека фантазија е утопијата што ти ја бараш. Кршење на законот и неправди одсекогаш имало и секогаш ќе има, но новиот еон е реалност, тука е, функционира, жив е! И најдоброто од се е тоа што сме на самиот почеток.
тррт трт трррт трт ттт
Браос, се разбравте.„...блап-блап-блап-блап...„.
Не Мики, ти немаш акал да сватиш дека утопијата е фантазија, а свет каде нема криминал, крадење, убиства и слично се вика утопија. Тоа не го менува фактот дека човековите права и слободи се реалност!!Просто кажано, немаш „топки„ да им појдеш на тие луѓе у очи да почнеш да го убедуеш дека имат „права„, ама затоа тие права е фино-лепо зашишани во Уставот и само што не почнале да функционираат?...
Во новиот еон, нормално...
Трки и ова кажи им го на сите оние категории граѓани кои ги набројав...Сигурен сум дека едвај чекаат да им поприкажеш за бладодедите од „човековите права„ кои ги „уживаат„...онака, виртуелно, оти така е напишано во Уставот.Тоа не го менува фактот дека човековите права и слободи се реалност!!
Што збориш бе?Тоа не го менува фактот дека човековите права и слободи се реалност!!
Очигледно се што ти останува е папагалското повторување на работи што ти се демантирани. Инаетот одсекогаш ти бил најголемото и единствено средство за "дискусија".[DOUBLEPOST=1466313068][/DOUBLEPOST]Трки и ова кажи им го на сите оние категории граѓани кои ги набројав...Сигурен сум дека едвај чекаат да им поприкажеш за бладодедите од „човековите права„ кои ги „уживаат„...онака, виртуелно, оти така е напишано во Уставот.
Што не ти е јасно?! Направи обична - проста споредба какви и кои права имал просечен човек во 19-ти век, и какви има денес! Што се правите со сила мутави?! Дури и на дете му е јасно дека било која утопија е нереална, а општество каде никој не го крши законот, каде нема кражби, нема убиства, сите се задоволни, нема сиромашни и слично е токму тоа - утопија! За да бидат човечките права реалност потребен е законодавен систем што се базира на истите, а не општество каде сите поединци се совршени и безгрешни. Денешната цивилизација се базира токму на вредности што во својата суштина ги имаат правата и слободите што предходно ги нагласив! Тоа значи дека политичкиот, законодавниот и етички модел се темели на нив, што го прави ова време, време во кое човечката цивилизација за првпат има степен на слобода и права какви што никогаш предходно во пишаната човечка историја не постоеле!Што збориш бе?
cпоредено со христијански права и услови:д „човековите права„ кои ги „уживаат„....
А во православната Црква, еден од основните услови да се биде нејзин член, е потребата од немање доверба во своето мислење.
Очигледно се што ти останува е папагалското повторување на работи што ти се демантирани. Инаетот одсекогаш ти бил најголемото и единствено средство за "дискусија
Обиди се да се жалиш на повредата на твоите „права„ и врати се на форумов па јави ни како си поминал...cпоредено со христијански права и услови:
Mене никој не ми ги повредил праватаОбиди се да се жалиш на повредата на твоите „права„ и врати се на форумов па јави ни како си поминал...
Човековите права се основа на законодавниот систем, Снежана и седумте џуџиња не се. Таа е логиката, ти се допаѓала тебе или не.Види се‘а, сагласно со извретната и безумна Телемска логика, ако „човековите права„ се реалност затоа што се напишаини во Уставот, благодарејќи на Телемата, тогаш и приказната за Снежана и џуџуињата е појќе од реалност.
Причината е проста: и „правата„ и приказната сенапишани, а тоа што се напишани а неефектуирани, автоматски им ја одредува реалноста во постењето.
Која „логика„...
... а она кое го нема, не може ниту да се повреди.[DOUBLEPOST=1466345828][/DOUBLEPOST]Mене никој не ми ги повредил правата
А „логиката„ е Телемска: се‘ што е извретно, точно е. Така, ако и „правата„ и приказната се напишани, тоа по авотматизам значи дека се практично применливи.Човековите права се основа на законодавниот систем, Снежана и седумте џуџиња не се. Таа е логиката, ти се допаѓала тебе или не.
Имаш пра'о. Дај да се вратиме у теократија додека не отишно се' џенем. Тогаш права колку сакаш.... а она кое го нема, не може ниту да се повреди.
брее шо си депресивен и тажен денес...... а она кое го нема, не може ниту да се повреди.