Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Сите удривте на телесни мудрувања мерејќи си ги фалусите „кој подобро го знае Писмото“, влечкајќи го истото тоа „свето писмо“ низ калта на вашите расправи тука обидувајќи се да го оправдате своето верување пред оние, кои немаат потреба од тоа...

Ако веруваме дека Богот на Западот има сеуште моќ за да казнува, ќе ве казни, така да си знаете... :)
Дали ти рече пракса? :)
Дали?
Денес дали беше ти многу на сонце? :)

Другар ми @121314 сигурно знае појќе од мене, така да...[DOUBLEPOST=1466203017][/DOUBLEPOST]

Важи; јас ќе лажам, а ти за возврат ќе ме побиваш со вистината.
Договорено?
Многу те поштуваат, очигледно е и не дозволуваат да се вклучи друг во дискусијата. Те љубат овие Мики, блазе си ти.:icon_lol:

Дали ти рече пракса? :)
Дали?
Денес дали беше ти многу на сонце? :)

Да, денес беше бааги вруќо, призна‘ам...
И да, згрешив! Пардон! Чак и мене ми се случува....:pos:

Скорз на скроз заборавив дека човековите права се Телемска измислица и дека се запишани у папирите од ООН и дека ќе почнат да се спроведуваат за едно пар миљарди години. Значи, треба уше троа да причекаме, да дој светлата будуќност од новиот еон па тогаш ќе ви‘диш каков ќе биди Светов...

Да, денес беше бааги вруќо, призна‘ам...
И да, згрешив! Пардон! Чак и мене ми се случува....:pos:

Скорз на скроз заборавив дека човековите права се Телемска измислица и дека се запишани у папирите од ООН и дека ќе почнат да се спроведуваат за едно пар миљарди години. Значи, треба уше троа да причекаме, да дој светлата будуќност од новиот еон па тогаш ќе ви‘диш каков ќе биди Светов...
Си ги помешал лековите изгледа. Нема што да чекаш, човековите права се дел од законодавството на речиси сите современи држави. Ти може да лаеш против нас колку сакаш, но неможеш да го смениш фактот дека светот живее според принципите на новото време! Принципи што се 100% компатибилни со оние во Liber Oz!

Така може, со пардон поминува.
Немој нареден пат да ми глаголаш за вистини посебно не за тоа како ти како православен ќе удриш пракса и ќе си ја докажиш вистината... тоа може со младите идни „верници - мирјани“ да глаголаш.

Прво реалност, потоа вистина ќе бараме. Така оди тоа...

А за „милијарда години“ многу е... ниту еоните толку не траат, а и тука сме уште 22 години максимум, да изградиме најмногу што можеме од нашето месо, крв и коски тука на Земјата - за другото - кој колку успеал да сработи. :)

Чекањето „светла будучност“, чекање „спасител“, чекање „втора смрт“ е дело на Црната Школа и стариот еон. Тие постојано учат на чекање, ќе биде, така било пишано... Подобро е дејствување, луѓе, бидејќи чекањето потсетува на килавост, неспособност и смрт. Јаловост.

Немаме ние ништо со тоа. Смртта е за пците.

Си ги помешал лековите изгледа. Нема што да чекаш, човековите права се дел од законодавството на речиси сите современи држави. Ти може да лаеш против нас колку сакаш, но неможеш да го смениш фактот дека светот живее според принципите на новото време! Принципи што се 100% компатибилни со оние во Liber Oz!

Велиш?

Ај пој кај луѓе кои мака мачат со остварувањето на своите основни права по македонскиот правен систем, кои години и децении арчат барајќи „правдина„, кои арчат имоти по адвокати и судски процеси и пак не истеруваат никаква правда и кои на крај ја тужат државата Македонија во Стразбур! Е, на таквите, тропни им на врата и почни да им причаш за убавината на човековите права, кои се мртво слово на харија, ама...ама се донесени од ООН и препишани во сите „демоктраткси„ устави и напросто, по автоматизам, „онака„, сами од себе, се „остваруваат„!

Ќе можеш?...

Додека г.г. Стефан и МПЦ-ОА одат на „осветување“ владини проекти , се додека тролате со „македонец си ако си православен христијанин“ мистерии, се додека црквата се рамни со правната држава, се додека во име на партија стои и религиозна матрица - нема што ние да одиме да ги оправаме луѓето со законите во Македонија.

Ниту еден закон за слобода на луѓето нема да помине со старо-еонска опашка закачена за државата.

Баравте, гледајте.

Прво луѓето мора да се сменат и да разберат дека секој има слобода да биде она што е, па потоа законите ќе се сменат сами, преку луѓето.
Од луѓето за луѓето.
А додека христијанинот е научен да се гади од геј луѓето, да созадава негативни митови за учења кои се дијаметрално спротивни од истото, слобода - тешко.
Ограничени луѓе донесуваат ограничени закони кои ќе градат бирократија и робство.

Стариот еон има длабоки корени, но полека полека... :)

Последно уредено:
Велиш?

Ај пој кај луѓе кои мака мачат со остварувањето на своите основни права по македонскиот правен систем, кои години и децении арчат барајќи „правдина„, кои арчат имоти по адвокати и судски процеси и пак не истеруваат никаква правда и кои на крај ја тужат државата Македонија во Стразбур! Е, на таквите, тропни им на врата и почни да им причаш за убавината на човековите права, кои се мртво слово на харија, ама...ама се донесени од ООН и препишани во сите „демоктраткси„ устави и напросто, по автоматизам, „онака„, сами од себе, се „остваруваат„!

Ќе можеш?...
Правдата е спора, но секогаш стигнува. Дека човековите права се основа на секоја современа земја е непобитен факт! Тоа што одредени политички или религиозни структури се обидуваат да ги занемарат, потиснат или уништат не е аргумент дека истите не постојат! И овде во Македонија одредени структури на моќ мислеа дека се над законите, но како што може сите да се уверат, "тоа парче хартија" итекако им ги помати сметките.

Правдата е спора, но секогаш стигнува. Дека човековите права се основа на секоја современа земја е непобитен факт! Тоа што одредени политички или религиозни структури се обидуваат да ги занемарат, потиснат или уништат не е аргумент дека истите не постојат! И овде во Македонија одредени структури на моќ мислеа дека се над законите, но како што може сите да се уверат, "тоа парче хартија" итекако им ги помати сметките.
Ја видовме и почуствувавме вашата правда господине пред малце, со напади, вреѓања и репресивни мерки затоа што имате во вашите редови модератор...не фала !
Извинете вака јас отворено што настапив.

Ја видовме вашата правда господине пред малце, со напади, вреѓања и репресивни мерки затоа што имате во вашите редови модератор...не фала !
Извинете вака јас отворено што настапив.
Чекај малку! Ти си тој што ме вреѓаше мене, затоа и си добил опомена! Јас само ти поставив прашање! Кого правиш будала овде?

И нов член и веднаш расправии и тоа на верска основа.
Нема смисла тоа...
Сите тука што се „расправаат“ за богови и верувања - се расрпаваат со една цел: мерење фалуси и си мудруваат едни со други онолку колку што научиле. Не колку веруваат, туку колку научиле. На никој не му е грижа ниту за боговите, ниту за религија, ниту им е грижа за да се научи нешто повеќе...

Никој не докажал ниту еден бог и верување преку расправи на форуми. Па имаше форуми и многу одамна во времето на Рим - па ништо. :)

Последно уредено:
Лугето немаат исти мислења за повеке работи. Ако не се сложуваме по одредена тема можно е да се сложиме по мислењата на друга тема.
Лугето се во заблуда понекогаш исто како што јас бев кога влегов на темата мислејки дека повекето од групата се атеисти а не знаев дека се припадници на друга вера(не додека Мики не ми објасни).
Лугето ке се сложат со мојата констатација која некој ја вадат од контекст и која гласи овака=
Неотуѓиво е правото на секој поединец да си живее во својата заблуда.
Јас не сум ја измислил оваа изрека. И затоа кој знае од каде таа потекнува треба да ја толкува во целост а не од контекст како што во моментот му одговара. Игри на зборови ние тука можеме да си играме до утре ако сакаме но тоа што јас сакав да го кажам со таа изрека е дека секој има право на свој бог-но без да биде нападнат и исмејан за тоа како што на Мии му се случува.
Во најлош случај стојам зад мојата изјава дека атеистите-безбожниците се во голема заблуда и не очекувам да се сложат со мене. Тие се утнати сојки за мене.
Ве молам респектирајте го моето мислење.

Интелегентните луге го избраа атеизмот за да се обидат да му ги наметнат личните идеи и амбиции на светот.
Мудрите и интелегентни луге ја одбраа верата за да не му дозволат на ниеден човек-атеист да биде над другите луге.

Многу мудро и ти благодарам за ова. Со овие зборови го долови атеизмот во комунистичките држави и нивното господарење над обичните луѓе. Инаку ја ставам оваа мисла во мојата збирка на мудри мисли кои ги собирам од сите луѓе, познати или непознати. Благодарам уште еднаш.[DOUBLEPOST=1466212199][/DOUBLEPOST]
„Единствена маана на употребата на дрогите е што феноменот на толеранција наскоро се воспоставува и ефектот се намалува; додека за слабичите секогаш постои опасност од формирање на навика, при што лажливиот слуга станува господар и го зема данокот за благодетта од краткотрајното небо, кој всушност е пропаст од постојаниот пекол.“
--- Достигнување на Среќата, А. Кроули

Но зошто би говореле за дрогите?

Тие се само лажливи претставки или поточно тоа се наредби од дискредитирана влада, додека ние го бараме најчистото злато. Ова злато може да биде наше доколку трагаме по него.“
--- Достигнување на Среќата, А. Кроули

Не е едноставно да се следи мислата на Кроули. Уште помалку со твоето христијанско дрдорење полно со омраза кон се што не е одредено христијанство. Тоа заврши.

П.С.
Ние Телемитите велиме за секој човек:

„Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон.“
--- Книга на Законот, I:40

„Љубовта е закон, љубов под волја.“
--- Книга на Законот, I:57

Ако си ја открив својата волја и ова а е таа волја - нека биде. Мора да умреш исполнувајќи ја оваа твоја волја или да бараш која е чистата волја за тебе. Законот е за Сите сепак. :)

Добро де човекот се дрогирал и потоа сватил дека дрогата е лоша и сега сака на вас да ви каже. И затоа напишал за друг да не се зезне како него. Христијанското дрдорење неможеш да го разбереш и да сакаш. Интересно е дека повеќето од мислителите,атеистите или вакви окултисти како Алистер краделе од мудрите мисли од Библијата. Прави што ти е волја е команда за човек да си ја храни суетата и да се чуствува слободен. Додека кај Алистер сопствената волја е пред волјата на другите, кај Христијаните е волјата на Бог како авторитет. И дури и тој Бог го праќа својот Син меѓу луѓе кои ја спроведуваат својата злобна волја и го убиваат неговиот Син кој е пратен да донесе Спас на целото човештво. Ја става Сопствената волја на страна и ја покажува својата Љубов кон човештвото иако тоа човештво ја користи својата волја да нанесе зло на некој кој му дава љубов и е негов Креатор.

[DOUBLEPOST=1466213143][/DOUBLEPOST]
Различни култури имаат различен морал. Тоа што вие плукате и го деградирате се она што е различно од вашите морални стандарди, само укажува на тоа колку сте ограничени.

Тврдењето дека било против самата природа исто така е погрешно, бидејќи хомосексуалноста не е присутна само кај луѓето. Кај многу животински видови постои хомосексуалност, а ако нешто е дел од природата, тогаш неможе да биде неприродно.:tapp:

Ќе ти поставам само неколку прашања и те молам да се држиш до нив, зашто вака ќе одиме во недоглед.

Во една култура луѓето ги печат и јадат своите заробеници(луѓе) а во друга не. Двете групи тврдат дека тоа е нивниот морален стандард во нивната култура или со други зборови тоа е нормално. Која група е во право и на што се темели нивниот морален стандард?

Ако хомосексуалноста е природна тогаш кажи ми го следново. Која е функцијата на анусот? Дали е предвиден за секс или за исфрлање на отровните фекалии од телото?

Консултирај се со Алистер ако сакаш и одговори ми на прашањата со директен краток одговор.[DOUBLEPOST=1466213883][/DOUBLEPOST]
Ти си толку беден по дух што самиот Серафим Роуз ќе се погрижи да не влезеш во рајот. Ако за тебе хомосексуалноста е неморален чин и против човековата природа тогаш оди и читај психологија, скоро 80% од машките на 12 години испитувајќи го своето тело и својата сексуалност наидуваат на фантазии за друго машко, што е нормлана појава, а истото сигурно си го поминал и ти, ако не си свршил до сега мислејќи на друго машко, тогаш оди и сврши и престани да шириш омраза против хомосексуалците на форумот! На тебе само така, една сликичка со Хорус и Исус затоа што такви информации ти требаат, јас не избегав никаде, кажав дека веќе добив линкови за не-веродостојноста на информациите за Исус и Хорус пред да ја постирам сликата, но ја постирав чисто да ја откачам твојата инбицилност тука на форумот! Затоа што си еден обичен провокатор во името на Исус и не ждереш никого туку самиот себе, Inkubus да ти дојде на сон, а ќе ти дојде, затоа што си опседнат со хомосексуалците и нивниот живот повеќе од што си опседнат со својот, Христос и останатите педери како Серафим Роуз што ги имате во ,,рајот"!

Меѓу вас педери, а мразите педери! Ебате лицимерието! :)

Многу си мал и млад за толку отров да ти се излева од устата. Сакаш да дебатираш а ниту си прочитал ниту имаш волја да читаш. Не видов никаде за тоа што го тврдиш дека демек си знаел за Хорус и Исус дека немаат ништо заедничко ама сепак си постирал(добар си малечок, добар обид). Но хеј не си ни првиот а верувам не си ни последниот кој ја лапнал таа мамка од интернет. Викаат Гугл е твојот пријател но во твојот случај повеќе ти е непријател. Инаку Христијаните не ги мразат Хомосексуалците туку не го сакаат гревот кој го уништува човекот. Млад си уште, не се секирај ќе научиш......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom