- Член од
- 1 март 2010
- Мислења
- 7.903
- Поени од реакции
- 14.519
Ако пуштам чаша од рака таа ќе падне на земја. Безброј пати да го направам тоа, безброј пати резултатот ќе биде потполно ист.Појма неам. Ти, како ја проверуваш гравитацијата?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако пуштам чаша од рака таа ќе падне на земја. Безброј пати да го направам тоа, безброј пати резултатот ќе биде потполно ист.Појма неам. Ти, како ја проверуваш гравитацијата?
Ако пуштам чаша од рака таа ќе падне на земја. Безброј пати да го направам тоа, безброј пати резултатот ќе биде потполно ист.
Ај што ова е тешка глупост, е.....
Ама од каде знаеш дека душата постои? Мене не ми е гајле кој во што верува ама зошто мислиш дека душата постои? Луѓето при молење во цркви, џамии имаат некое чувство во себеси кои им дава добри чувства но овие чувства можат да се случат и во други ситуации не само поврзани со религија. Затоа што е душа и како знаеш дека постои душа во човекот?Религијата е производ на духовниот, егзистенцијален слој на човекот, доколку човек се препознава како духовно покрај материјално битие.
Без овој духовен елемент, човекот би се ограничил исклучиво на материја, а претпоставувам сите знаеме што карактеристики има материјата, што е прилично дискутабилно во осмислувањето на човечкиот живот.
Последователно, младината слободно може да истражува во духовното, што не подразбира само дека е корисно, туку е и природен човеков порив.![]()
Размисли како оди еволуцијата на човештвото, па и материјалната еволуција, автомобили, авиони, компјутери, телефони... сето тоа е зачнато од математиката која ги подржува останатите науки и меѓусебно се зависни.
Религијата е производ на духовниот, егзистенцијален слој на човекот, доколку човек се препознава како духовно покрај материјално битие.
Без овој духовен елемент, човекот би се ограничил исклучиво на материја, а претпоставувам сите знаеме што карактеристики има материјата, што е прилично дискутабилно во осмислувањето на човечкиот живот.
Последователно, младината слободно може да истражува во духовното, што не подразбира само дека е корисно, туку е и природен човеков порив.![]()
Ако пуштам чаша од рака таа ќе падне на земја. Безброј пати да го направам тоа, безброј пати резултатот ќе биде потполно ист.
@MIKI1 ,
Искрено не сакам да коментирам за религијата, ама ако ти се сомневаш во научните докази,.
Не ти е глупо што одговараш по некој протокол, јас на твое место би се осеќал вакаДа си жив и здрав.[DOUBLEPOST=1466028553][/DOUBLEPOST]
И ти да си здрав и жив.
Атеистите, кои се нај бучни протв верата, веруваат во се‘, односно не веруваат во ништо.
По ова што го кажа мене ми дојде паметот. Господ бил добар артист. Ако он се направил значи негото дело наречено СИДА бил негово. Вау. Артист бил тој.Стварно не знам зашто, ама у задње време напросто сум фрапиран од „интелектуалноста„ од одговорите од поедини членови на форумов. Алал да ти е, мислим...[DOUBLEPOST=1466156797][/DOUBLEPOST]
Од моите глупости, поглупави се само твоите глупости.
Кога изнесувам одредени ставови, посочувам и одредена хиерархиста поставеност на нештата. Така на пример, да не Е Бог и се‘ што Бог створил, немаше са постои ниту човекот ниту човечките науки. Или, објавената вистина од Небесата, која е неменлива, има предност пред минливо-шпекулативните вистини од наукуте.
Проблемот не е мој, туку е твој: ако во Телемата се‘ се објаснува по извртена логика, каде гревот ја условува слободната волја, тогаш и научните вистини, кои се побиваат од самите науки (!), можат да бидат повистинити од објавената и неменливата вистина Божја.
Самоубиство ќе му се рачуна, после тоа ќе ги лепат казаните во пеколот со нашиот мики.Мики, јас мислам дека ти можеш да дадеш голем придонес за науката. Ќе се качиш некаде на 12 спрат, и ќе скокнеш. На тој начин ќе направиш две добри дела. Прво ќе ја докажеш гравитацијата, друго ќе престанеш да малтретираш со глупости. За две такви добри дела ГоспоТ сигурно ќе те испрати во рајот. Тоа ти се вика triple win ситуација. Ем гравитацијата докажана, ем ние раат од глупости, ем ти во рајот.
Мики, јас мислам дека ти можеш да дадеш голем придонес за науката. .
По ова што го кажа мене ми дојде паметот. Господ бил добар артист. Ако он се направил значи негото дело наречено СИДА бил негово. Вау. Артист бил тој.
Самоубиство ќе му се рачуна, после тоа ќе ги лепат казаните во пеколот со нашиот мики.
Што ме мене засега брзината на светлината ниту знам колку е, ни ми значи нешто во животот.
Ни една сериозна наука нема никаква допирна точка ни основ во религија, напротив, научниците најчесто биле мета на прогон и проклетство од црквата, научната вистина е сериозен финансискуи удар кон црквата, замисли само колу милиони евра годишно губи црква ради биологија, медицина, астрономија, географија...
Сон на попојте е да ја снема цела наука и да можат рает да собираат кајмакот од народот.