Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

С

Сатори

Гостин
.

Ми треба совет, што да правам?Имам дечко со кој одам осум месеци.Тој овој месец замина прва година на факултет во Ск.Тешко ми е без него,неможам да се навикнам на помислата дека го нема. Во врската ни е многу убаво, до сега никогаш ни се немаме скарано, се е како што треба. Но, тој сега откако се врати за викендов од фак.ми рече дека неговата љубов што била кон мене застанала. Дека сум му била драга мила, ме сакал уште но едноставно неговата љубов кон мене застанала, не одела во нагорна линија како што одела пред да замине на фак. Вика дека далечината тоа му го прави,кога е со мене се е ок, а кога бил далеку од мене некако не ја чуствувал таа љубов.
Јас навистина незнам како да постапам, што да преземам ни пак што да мислам.Многу го сакам,кога ми го кажа ова срцето ми се срши, а и не ми е јасно како може неговата љубов да застане? Може ли некој да ми објасне...
Животот е многу едноставен и краток во суштина, си имала врска, си имала љубов сега според него веќе ја немаш.
Продолжи понатаму, најди некој нов.
Клин со клин се избива!
It works most of the time.:wink:

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Животот е многу едноставен и краток во суштина, си имала врска, си има љубов сега според него веќе ја немаш.
Продолжи понатаму, најди некој нов.
Клин со клин се избива!
It works most of the time.:wink:
Пробај да лечиш алкохолизација на овој начин :)
Клин со клин, од кол на кол....

С

Сатори

Гостин
.

Пробај да лечиш алкохолизација на овој начин :)
Клин со клин, од кол на кол....
Јас мислев само на преминување преку лоша врска ... алкохолицазијата е за луѓе кои не знаат кога е доста, не ми изгледа малечката како тој тип.:nesum:

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Јас мислев само на преминување преку лоша врска ... алкохолицазијата е за луѓе кои не знаат кога е доста, не ми изгледа малечката како тој тип.:nesum:
Болд1:Лош крај на врска.

Болд2:Доста е кога си на земја :)

Малечката Скарлет кажа дека срцето и било скршено. Алкохол на скршено срце доаѓа како супер лепак на скршена вазна. Јас би и посоветувал да одмори малку.

Однесено со виорот? Океј. Се случува. Размисли дали некои работи кои си ги сметала за добри и си ги правела за/со него, имале ефект каков што си мислела. Ако воопшто не си ни мислела на ефектот, сега е добро време за тоа.

Rазмисли уште нешто...дали навистина ти недостига момчето, дали те боли начинот на кој го направил тоа, дали се плашиш од менување на навиките? Aма размислувај трезвено.... и чудо може да се случи :)

Или, ич не размислувај и послушај ја Сатори. :vozbud:

С

Сатори

Гостин
.

Болд1:Лош крај на врска.

Болд2:Доста е кога си на земја :)

Малечката Скарлет кажа дека срцето и било скршено. Алкохол на скршено срце доаѓа како супер лепак на скршена вазна. Јас би и посоветувал да одмори малку.

Однесено со виорот? Океј. Се случува. Размисли дали некои работи кои си ги сметала за добри и си ги правела за/со него, имале ефект каков што си мислела. Ако воопшто не си ни мислела на ефектот, сега е добро време за тоа.

Rазмисли уште нешто...дали навистина ти недостига момчето, дали те боли начинот на кој го направил тоа, дали се плашиш од менување на навиките? Aма размислувај трезвено.... и чудо може да се случи :)

Или, ич не размислувај и послушај ја Сатори. :vozbud:
Само живеј малечка, само живеј, никогаш повеќе нема да ги имаш овие години, а тој заминал на факс ... ти треба да искусуваш свои правила, свој начин на живот, се што тебе ти треба.

Слободно земи опи се, не велам не, слободно размислувај, троши колку сакаш време на него ... ама на крајот од денот тебе ќе ти биде некој потребен, а тоа нема да биде дечкото кој избрал да живее и лумпува како мало дете кога ќе му дадат нова играчка, туку некој кој ќе ти даде се.
А тој дечко нема да го најдеш плачејќи за бившиот.

Затоа живеј малечка ... или анализираш што и како!:wink:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Ми треба совет, што да правам?....
Кратко: Си нашол нова девојка!

Може да биде и со тебе и со неа (не верувам дека можеш да научиш), но, изгледа не сака да мами па... прекинал со тебе. Едноставно, искрено...

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
... ама на крајот од денот тебе ќе ти биде некој потребен, а тоа нема да биде дечкото кој избрал да живее и лумпува како мало дете кога ќе му дадат нова играчка, туку некој кој ќе ти даде се.
А тој дечко нема да го најдеш плачејќи за бившиот.
Болд 3: Колку себичен став имаш...

Се се базира на наоѓање некој за да добиеш шо сакаш. Скарлет Оу Хера, сеа ќе инсистирам да не ја слушаш Сатори. Не дека зборува лошо, ама се изразува на погрешен начин.

Крајно, некои лекции мора да ги научиш или повториш, макар кога ќе правиш пуш пауза дури тераш по автопатот. Ќе користат... дури и можат да го редуцираат времето меѓу две наши средби на оваа тема :)

А дека слепиот кој прогледал незнае што прво да види, се сложувам.
Многу е точно :)

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Ми треба совет, што да правам?Имам дечко со кој одам осум месеци.Тој овој месец замина прва година на факултет во Ск.Тешко ми е без него,неможам да се навикнам на помислата дека го нема. Во врската ни е многу убаво, до сега никогаш ни се немаме скарано, се е како што треба. Но, тој сега откако се врати за викендов од фак.ми рече дека неговата љубов што била кон мене застанала. Дека сум му била драга мила, ме сакал уште но едноставно неговата љубов кон мене застанала, не одела во нагорна линија како што одела пред да замине на фак. Вика дека далечината тоа му го прави,кога е со мене се е ок, а кога бил далеку од мене некако не ја чуствувал таа љубов.
Јас навистина незнам како да постапам, што да преземам ни пак што да мислам.Многу го сакам,кога ми го кажа ова срцето ми се срши, а и не ми е јасно како може неговата љубов да застане? Може ли некој да ми објасне...
Ептен заебана ситуација...ама тоа што треба да го направиш е едноставно-почни да се привикнуваш на живот БЕЗ него. Да, ќе ти биде тешко, ќе плачеш и кубеш коси две недели, месец, два...но на крај далечината ќе ти го олесни заборавањето. Дечкото бил фер, индиректно ти кажал дека нашол друга/други што му се на дофат. Ако ти го скршил срцето, најди некој што ќе ти го залепи. Таму, до тебе, каде што ќе можете цело време да сте заедно. Овој ќе си продолжи по својот пат, продолжи си и ти. Сите некогаш сме имале болна љубов и сме ја преболеле, не си ни ти исклучок. Со среќа!

Остај тоа „живеј до даска“ и „клин со клин се избива„ срањата. Најди си сопствен начин на кој ќе ти биде подобро во секој поглед.

С

Сатори

Гостин
.

Болд 3: Колку себичен став имаш...

Се се базира на наоѓање некој за да добиеш шо сакаш. Скарлет Оу Хера, сеа ќе инсистирам да не ја слушаш Сатори. Не дека зборува лошо, ама се изразува на погрешен начин.

Крајно, некои лекции мора да ги научиш или повториш, макар кога ќе правиш пуш пауза дури тераш по автопатот. Ќе користат... дури и можат да го редуцираат времето меѓу две наши средби на оваа тема :)

А дека слепиот кој прогледал незнае што прво да види, се сложувам.
Многу е точно :)
Затоа девојче можеш да бираш, да бидеш среќна или некој друг да биде среќен.
Ништо не се постигнува без мала доза на себичност ... а ако ти се грижиш за сама себе, кој?
Дечкото што заминал за Скопје и ебаал се што сретнал за да ти каже дека не е сигурен во љубовта повеќе?

Немој да се зезнуваш со учење лекции кои на некој друг ќе му го направат животот поубав, учи лекции кои ќе го направат твојот живот!

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Ви благодарам за сите совети дечки. Јас сум 17 години и тој ми е прв дечко и знаете како оди тоа, за мене е нешто ново, поле со кое јас и не сум баш запознаена. Но на почетокот тој беше оној кој ме молеше да бидам со него, а да бидам искрена и не го сакав баш. Но, како минуваше времето јас се приврзав за него и сега:tapp: ми е криво што го засакав толку. Не можам да кажам дека во мојот досегашен живот сум доживеала бог знае колку работи, но имам прочитано доста и секогаш сум размислувала трезвено но сега... се пронајдов себеси во она " Човекот останува човек, а она малку разум, што го има некој, игра мала или никаква ролја, кога беснее страста."
Правам работи кои никогаш не ни сум помислувала да ги правам, но како и да е, да одговорам на прашањето од Serpico-Дали се плашиш од менување на навиките? - Верувам дека е тоа.:kesa:
А и она за алкохолот:nenene: проблемите остануваат, алкохолот ништо не решава.:helou:

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Ви благодарам за сите совети дечки. Јас сум 17 години и тој ми е прв дечко и знаете како оди тоа, за мене е нешто ново, поле со кое јас и не сум баш запознаена. Но на почетокот тој беше оној кој ме молеше да бидам со него, а да бидам искрена и не го сакав баш. Но, како минуваше времето јас се приврзав за него и сега:tapp: ми е криво што го засакав толку. Не можам да кажам дека во мојот досегашен живот сум доживеала бог знае колку работи, но имам прочитано доста и секогаш сум размислувала трезвено но сега... се пронајдов себеси во она " Човекот останува човек, а она малку разум, што го има некој, игра мала или никаква ролја, кога беснее страста."
Правам работи кои никогаш не ни сум помислувала да ги правам, но како и да е, да одговорам на прашањето од Serpico-Дали се плашиш од менување на навиките? - Верувам дека е тоа.:kesa:
А и она за алкохолот:nenene: проблемите остануваат, алкохолот ништо не решава.:helou:
Јас само ќе ти го кажам следниов пример,имам другар кој имаше врска 4 год.се беше во ред додека дотичната не замина да работи од Скопје во Кавадарци и пак бече во ред првите 3-4 месеци после што се случи дојде она едно попладне со шефот на вечера другаров беше кнап со пари а да не заборавам пред тоа за него немаше нема пари за ... за се ќе немаше за неа мораше да име па и ние другарите го помагавме е сеа да се вратам беше кнап и и побара као ќе ти ги вратам но се слуци следнава реченица ЈАС МОИТЕ ПАРИ СИ ГИ ПОШТУВАМ по 1 недела раскинаа т.е она му раскина што не правеше да ја врати колку пати отиде до Кавадарци со кола која патем беше нерегистрирана и за што има веќе 3 пријави кои ќе го соголат до прва она не попушти ,овој падна у тешка депресија не јадеше не спиеше само надвор беше као да ја заборавел и сл,но што се слуци секое чудо за 3 дена сега па е оној стар каков што си беше,што сакам да ти кажам со ова ЖИВОТОТ ИДЕ ПОНАТАКА И НИКОЈ АМА БАШ НИКОЈ НЕ Е ВРЕДЕН ТОЛКУ НАПОР И ЕНЕРГИЈА продолжи си понатаму и онака си многу млада

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Скарлет, теорија и пракса се две различни работи :) За жал, односно за среќа - мора да учиме од своите примери. Никој не се родил со целото знаење и искуство на светот пренесено во него преку папочна врска (иако доста луѓе сметаат дека се баш такви:)) Животот оди понатака...она што можеш да го направиш за себе, онаа доза на себичност која ти е препорачана погоре, треба да биде во насока на поголемо себеспознавање. Зошто го викам ова? Зошто мислам дека често првиот дечко знае да добие култен статус, идолопоклонство од твоја страна..на некој начин, да загубиш дел од себе во него или да станеш едно со него - што секогаш кога ќе се прави афтерпарти на врската, знае да ни го зоврива мозочето, односно да ни отежнува кога сакаме да сватиме дека е време да се откажеме од старите навики и да започнеме нешто ново.

Доброто е што воопшто не е срамота да се започне од почеток. Конкретно, ако сакаш да се бориш за него - бори се. Ако се бориш, размисли како ќе се бориш! Дали ќе му покажеш карактер, некој дел од тебе потиснат и заборавен во оној момент кога човекот останал човек, а страста го натерала да се погази себеси... Да делуваш повеќе своја, чекорите да ти добијат тежина, да види нешто што не видел, да се осети несигурен во целиот комфорен замок кој го градел земајќи те тебе здраво за готово - е тоа може да го натера да дојде и да посака да пие вода од твојот двор.
Друга возможна варијанта е едноставно да неможеш да го поднесеш фактот дека вечер нема да спиеш кај него или дека оваа недела нема заедно да гледате филм - и да чекаш чудо. Да чекаш да му поминат бубачките во глава, да чекаш еден ден кога ќе се осети доволно мизерен и ќе помисли на тебе. Лоша варијанта. Биди јака :)

Твојот дечко станал пеперутка - веројатно дека на себе гледа од таков аспект. Метаморфоза од ларва кон пеперутка. Според она што го напиша, застанувањето на љубовта, мислам дека вашата љубов му здосадила на дечкото. Да, баш му здосадила. Врска без караници? Човече, тоа е далеку од идеална врска...Како ќе се запознавате еден со друг, како ќе се развивате самите во таква врска во која се плашите или едноставно не сакате во моменти кога е потребно да поставите контра-став, онаа есенција на човекот која го дефинира каков е? Свое мислење, неотуѓено од впивачката енергија на другиот оправдана со зборот љубов!

За вакво размислување ти зборував. Да, live fast die young и други младобунтовнички моменти се разбирливи. Ама потребно е учење. Потрбна е самокритика која ќе те направи подобра, посилна, поспремна за наредниот пат. Дечкото сега неможеш да го вратиш. Тешко е. Имај на ум дека лепени работи тешко се одржуваат здрави - зошто секогаш остане запаметен моментот на кршење.

Не живи во илузии кои зависат од созревањето на другиот. Работи на себе си - така покажи ја себичноста, ако може тоа да се нарече себичност. Немој она што ти фали секогаш да го бараш кај некој друг, нити секогаш да обвинуваш некој друг...човечки суштества сме. Грешиме. Алелуја! Ама поентата е од грешката да ја извлечеш дозата на ум која е потребна за наредниот пат да не ја повториш, бар не во истата форма....ако не го направиш тоа, и повторно дозволиш да ти се случи нешто идентично, ќе си здосадиш самата на себе. А во таков случај, лек нема :)

Некој рекол: "Искуство? Тоа е оној филинг кој го добивам кога истата грешка ќе ја направам повторно." Еби го ваквиот начин на размислување. Докажи му на мудрецот дека згрешил. Покажи си себе си дека вредиш нешто повеќе од моменталната проценка на факултетлијата, на прлето кое прднало во вода а сеуште не видело како клокотат меурчињата позади...

Само напред девојко.

Се опуштив со должинава на постот, ама знам дека барем ти ќе прочиташ :)
Поздрав.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.705
Поени од реакции
13.376
Houston we have a problem.
Значи вака ќе ја раскажам целата љубовна приказна потоа ќе кажам свое мислење и на крај ќе побарам ваша помош. Одиме... Ја запознав пред 5 месеци (мај) на факултет. Тогаш само се спријателивме. Правата љубов се роди подоцна - средината на септември. Се изгледаше супер но подоцна забележав дека нешто крие од мене. Морав да бидам директен ја викнав и направивме муабет во четири очи - муабет во кој таа ми кажа дека имала дечко и на почетокот кога се гледавме таа сакала со мене да се фати за да го направи него љубоморен (тогаш демек раскинала со него). Јас ок и дадов втора шанса која таа оберучке ја прифати. Се врати расположението пак на старо, мислев дека уште долго ќе трае нашата врска. Но еве вчера добив една многу тажна вест дека таа заминува во друга земја. Но и друго што забележав е дека 2 дена пред веста што кжја добив девојка ми беше нешто нерасположена, тажна - таква ја немам видено од оној случај пред “признавањето“ дека сакала да го направи екс дечко и љубоморен. Сега не знма дали да и верувам.
Моето мислење (хипотеза) е дека типката не е искрена со мене и дека лаже за да не ме повреди. Мислам дека и тоа патување или таа претходна врска е измислена - едно од овие работи е сигурно вистина со тоа што врската меѓу неа и “екс“ дечко и сеуште не е завршена. Мислам дека јас сум и бил само разонода сево ова време. Сеуште ја сакам. но некогаш се прашувам дали да продолжам.

Сега барам ваш одговор за проблемов.

П.С. Девојката заминува на крајот на ноември. Дали да продолжам до тогаш или сега да ја тргнам.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Houston we have a problem.
Значи вака ќе ја раскажам целата љубовна приказна потоа ќе кажам свое мислење и на крај ќе побарам ваша помош. Одиме... Ја запознав пред 5 месеци (мај) на факултет. Тогаш само се спријателивме. Правата љубов се роди подоцна - средината на септември. Се изгледаше супер но подоцна забележав дека нешто крие од мене. Морав да бидам директен ја викнав и направивме муабет во четири очи - муабет во кој таа ми кажа дека имала дечко и на почетокот кога се гледавме таа сакала со мене да се фати за да го направи него љубоморен (тогаш демек раскинала со него). Јас ок и дадов втора шанса која таа оберучке ја прифати. Се врати расположението пак на старо, мислев дека уште долго ќе трае нашата врска. Но еве вчера добив една многу тажна вест дека таа заминува во друга земја. Но и друго што забележав е дека 2 дена пред веста што кжја добив девојка ми беше нешто нерасположена, тажна - таква ја немам видено од оној случај пред “признавањето“ дека сакала да го направи екс дечко и љубоморен. Сега не знма дали да и верувам.
Моето мислење (хипотеза) е дека типката не е искрена со мене и дека лаже за да не ме повреди. Мислам дека и тоа патување или таа претходна врска е измислена - едно од овие работи е сигурно вистина со тоа што врската меѓу неа и “екс“ дечко и сеуште не е завршена. Мислам дека јас сум и бил само разонода сево ова време. Сеуште ја сакам. но некогаш се прашувам дали да продолжам.

Сега барам ваш одговор за проблемов.

П.С. Девојката заминува на крајот на ноември. Дали да продолжам до тогаш или сега да ја тргнам.
Седни ја на сериозен муабет, ако почне да мота партали, прекини ја врската и толку...

Под мотање партали мислам на нејасни одговори, премногу време за да ти одговори, менење теми и слично... ако те врти во круг значи крие нешто. Зезната ти е ситуацијата, ама ти си тој што треба да издржи т.е. покажи сила и покрај тоа што ја сакаш, раскини ако е потребно. Никој од форумов не може да ти даде точно упаство што да правиш, едноставно ти си тој што ќе одлучи на крајот. Ние само можеме да кажеме раскини/не раскини, ама не ти ја знаеме ситуацијата, така да сите лафаме за џабе...

Kajgana Shop

На врв Bottom