Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Какво зло е тоа @MIKI1 некој да прочита за својата историја пред да дојдат Кирил и Методиј и да ги похристијанизираат нашите баби и дедовци на кој liberij пак се држи како слеп за стап? Какво зло е некој кој Исус не му е на помош во своите осум стресни часови на работа да се релаксира со Јога, вежби за дишење или секс со својата сопруга? Какво зло е мил мој човекот во овој систем кој го нарекувате демократско-христијански во кој зимаме 200евра плата, а на Сител гледаме дека мартинките и јогата се грев и одбивање на бога, да го крене својот глас против едните кои се обидуваат да му ги оспорат основните права, а пак другите преку своите телевизии го овозможуваат рекламирањето на истото? Каде гледаш тука зло? Сигурно си го помешал со својата политичка институција МПЦ! Оди и промовирај си христијанство, оди си од животите на другите, во спротивно ќе останеш беден и на секој твој пост против она што не е христијанско ќе добиваш вистини кои ќе бидат неподносливи за твојата вера! :)

M
Верувам дека си можеби во четвртата деката од животот или повеќе, до сега би требало да сфатиш дека нема што сакаш ти.

Ти штотуку си ја почнал 3-тата па пак „набадаш„ произволности, кои се далеку од вистината.

Ти штотуку си ја почнал 3-тата па пак „набадаш„ произволности, кои се далеку од вистината.

Јас штотуку ја почнав третата како слободен човек далеку од вашите ,,вистини" и и гнасотии кои му носат само суд на човештвото, а проповедате дека носат спасение!

Јас штотуку ја почнав третата како слободен човек далеку од вашите ,,вистини" и и гнасотии кои му носат само суд на човештвото, а проповедате дека носат спасение!

Ослободен?...Од што си ослободен?
„Што сакам тоа правам„ е слобода или робување на гревот?...:sneaky:

Не знам: ајде ти кажи ја.[DOUBLEPOST=1465381308][/DOUBLEPOST]

Еве уште една: ти си кретен.
Како ти се допаѓа вистинава? Ќе ме пријавиш кај админот?...:sneaky:

Абе душичко, кој што има во себе тоа го кажува на другите. Имаш фрустрации и тролаш, не те пријавувам кај админот не се секирај, не сум таков човек јас.
Вистината ти ја кажав, ако твојата природа и сексуални желби за тебе се грев и за нив се оди во пеколот, тогаш оди и моли го светиот дух да ти ги оплоди внуките, во случај да не отидат во пеколот поради секс и бидат подалеку од тебе! :)

Ослободен?...Од што си ослободен?
„Што сакам тоа правам„ е слобода или робување на гревот?...:sneaky:

Јас не правам што сакам задоволувајќи ги своите апетити на желбата MIKI1, си ме помешал со твоите отци кој пијани одат на литургија!

Не наведов жртување, понајмалку жртвување луѓе, но тета Вики вели дека редот О.Т.О. веќе е познат по крвните жртви и по сексуалните ексхибиции.

Како не си рекол @MIKI1 ? Ете кај велиш дека „тета Вики вели дека редот О.Т.О. веќе е познат по крвните жртви“!

ЛАЖЕШ @MIKI1, како христијанин лажеш - за да оцрниш нешто што не оди според твојата вера, учење, црква и духовни водачи!
Но на лагата и се кратки нозете, затоа си толку гласен - се трудиш да одржуваш мртво верување изградено врз лаги изречени кон туѓи учења...

Тоа е таа пракса на старо-еонските религии во однос на другите: градење лажни мненија за тоа што е другоста, за да се оправда постоењето на христијанството.
Ниско и бедно полно со лаги.

П.С. А за тоа некој каков секс има, дали го има воопшто - е приватна работа... нема што да се заморуваме со тоа. Да не е сексот, немаше да постоиме и да се раѓаме :)

Да беше способен да го дивиш злото, немаше да ме прашуваш мене.

Јас го гледам, тоа си ти со твоите предрасуди! Не требаат такви денес, а истите ќе исчезнат давејќи се во своите лоши намери! Оди си! :)

Хепта,

НАПИШИ ЈА ВИСТИНАТА![DOUBLEPOST=1465381863][/DOUBLEPOST]
Јас го гледам,

Не си ласкај...[DOUBLEPOST=1465381907][/DOUBLEPOST]
тоа си ти со твоите предрасуди!

Не се „предрасуди„, туку расудување за „добро„ и „зло„, кое, очито, го немаш како способност.

Хепта,

Не си ласкај...

Ти немаш храброст на вистината да и погледнеш во очи! Каква вистина сакаш? За тебе единствена вистина е дека секој што не верува во твоето христијанство е кретен и дека Земјата е плоча. MIKI1 - go get a life man! :)

Последно уредено од модератор:
Хепта,

Не си ласкај...[DOUBLEPOST=1465381907][/DOUBLEPOST]

Не се „предрасуди„, туку расудување за „добро„ и „зло„, кое, очито, го немаш како способност.

И да бев христијанин и гледав како те рендаат тука на форум ќе бев засрамен од својот брат кој го прикажува христијанството во својата оригинална форма, ПРЕДРАСУДИ и ГЛАД ЗА МОЌ И КОНТРОЛА! :)

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom