S
SpaceTraveler
Гостин
ти си трол бе аман,
не може некој толку плитко да биде спиритуален
Тешко на Земјата со христијанството и неговите спиритуални длабочини!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ти си трол бе аман,
не може некој толку плитко да биде спиритуален

Аман колку пати треба да ти се каже вистината. Но нејсе Repetitio est mater studiorum.
Еве ти ја вистината:
De gustibus non est disputandum.
Или ако сакаш сликовито во контекст на религијата
![]()
![]()
Тешко на Земјата со христијанството и неговите спиритуални длабочини!![]()
Да, јас сум храбар, способен и имам Телемитски ставови и гледишта за животот! !
А да прочиташ што си цитирал????Тачно: повторувањето е мајка на учењето.
А вистинита не ја напиша....
Аман колку пати треба да ти се каже вистината. Но нејсе Repetitio est mater studiorum.
Еве ти ја вистината:
De gustibus non est disputandum.
Затоа мислам се што ќе кажам а не кажвам се што можда мислам.Кој може бе да биде свесен како му е на некој пример муслиман кога велат дека Мухамед а.с. не е пророк божји? или на некој паган дека не постоеле други богови или некој протестант дека неговата вера е ерес или некој саботјан дека се секта.....
Човекот копнее да ја дознае вистината гледајќи надвор од перспективите на религиите,

То е мислење, кое едно време се ширеше милом или силом низ планетата и не беше добро за здравје да даваш отпор.Затоа мислам се што ќе кажам а не кажвам се што можда мислам.
Понекогаш и јас имам кажано нешто и некого ќе навредам. Од добро стоење без никој да ме чепне, без да биде моја работа темата. Ама тоа не е често и никако не е постојано.
Тоа што некој мисли дека Мухамед е пророк, јас не мислам така, ама нивното мислење не е моја работа.
Јас верувам во Бог. Бог од некоја причина не ставил нас и муслиманите заедно во оваа земја. Се додека тие сакаат да створат нормален живот работа - деца или работа - патувања, а и јас исто си имам сметки за плаќање и куќа за одржување, имаме исти интереси, мене нивното верување не ми пречи. Ништо не ми прават мене со тоа што исповедаат друга вера. Мене не ме тераат да верувам во тоа. Нивна работа.
Vnatre vo sebe čovekot nema takva vistina koja što mu ja propoveda pijaniot otec vo crkvata....ама никако да му успее, ако вистината ја бара „надвор„ а не „внатре„...
Патем кажано, дотичниот член веќе нашол што барал, а тоа е Богоборството.
А да прочиташ што си цитирал????
[DOUBLEPOST=1465387779][/DOUBLEPOST]
Vnatre vo sebe čovekot nema takva vistina koja što mu ja propoveda pijaniot otec vo crkvata.
Sent from my C2000 using Tapatalk
Човекот копнее да ја дознае вистината гледајќи надвор од перспективите на религиите, додека пак припадниците на религиите сметаат дека секоја вистина е омраза, не за друго, туку затоа што и самите ја мразат вистината!![]()
Ох, јас незнам ништо за Џордано Бруно ни за Јованка Орлеанка. Немам вина за нивната смрт и со ништо не одам кон тоа да биде некој убиен зошто е различен од мене. Тоа било дело на луѓето од тоа време. За пари.Ох, ти веројатно не знаеш дека во средниот век пак луѓето кој се обидуваа да дојдат до нешто повеќе од црковна догма беа нарекувани вештери, вештерки, ороспии и беа палени и бесени, а ништо не е различно и во ново време. Имам другар евангелист кој смета дека секој што не е христијанин, а чепка во духовни нешта е СПИРИТУЕЛНА К*РВА! Ова ,,ристос" , ,,госпот" дури е премногу хумано во однос на тоа на што е спремна црквата над ,,смртниците"
Да, твојот вкус е твој. Твојот вкус за вистината е твој, не значи дека е вистина.Вкусој=вистина?....
Затоа викам овие што живеат околу мене не ме тераат да мислам како нив, и затоа додека имаме исти интереси ќе си живееме сиромашно или богато - мирно. Кога ќе реши некој да го искористи нивното мислење и да наметне мислење низ нивната популација дека секој треба да мисли како нив или да биде убиен - тоа ќе биде за пари - и тогаш нивното мислење ќе биде моја работа, оти нешто мое ќе зависи од нивното мислење.То е мислење, кое едно време се ширеше милом или силом низ планетата и не беше добро за здравје да даваш отпор.
Кој ти рече?
Јас викам инаку. Луѓето гледаат други луѓе што го злоупотребиле христијанството и заради тие луѓе овие се откажуваат од Христос.
Незнам што сметаат припадниците на другите религии, ама не верувам дека било кој се родил злобен да ги мрзи сите различни од него. Луѓето со растење стануваат алчни, сите војни се за пари и моќ, религијата може да биде само злоупотребена. Секое здружување на голем број луѓе, по било која основа, нека не е религија нека е барање права или правда, секое здружување може да биде злоупотребено.
Ох, јас незнам ништо за Џордано Бруно ни за Јованка Орлеанка. Немам вина за нивната смрт и со ништо не одам кон тоа да биде некој убиен зошто е различен од мене. Тоа било дело на луѓето од тоа време. За пари.
Ти веројатно не знајш што се тоа пари, кој е мамон и колкава е неговата моќ.
Во моментов фала Богу немам некој тешкотии.Ти не го сакаш бог, ти само не можеш да ги прифатиш тешкотиите кои ги носи животот и тражиш прибежиште кај Христос.
200 евра кеш плус ваучер од 100 евра за во Тинекс месечно од страна на Првата реформирана Зоостаријанска црква за чии цели пишувам овдезошто? Што добиваш?