S
SpaceTraveler
Гостин
си ја продаде душата на сатаната за пи*ка !!
Да не ми рекоа да носам и WWJD гривна what will Jesus do ќе се сакавме може уште некое време...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
си ја продаде душата на сатаната за пи*ка !!

Да така и напишав, отфлија и напуштија римокатоличка вера и си оформија своја нова вера - прравославна
еве се поправам, значи православците ја напуштија РИМОкатоличката вера и си основаа својаПрашање е , дали можеш нешто да напишеш, а да не се „запетљаш„ во она кое самиот си го напишал...
Значи: „католичка„=„соборна„. Православните се собираат околу Христа Бога, а римо-католиците околу нивниот „непогрешлив„, но смртен водач.
Изразот „ортодоксија„ означува „правовереие„, односно правилно исповедање на верата во Христа. Тој израз постои од 3-от век, што значи од времето кога римо-католицизмот не бил ниту идеја.
Со нетрпение ја очекувам твојата наредна грешка...
Ти кажа, во муабет со @Ipsissimus дека имало на „тета Вики“ запишано за „крви жртви“ поврзано со О.Т.О.. Јас бев, читав - никаде нема ништо за „крвни жртви“ и Редот. Бидејќи и реално нема, освен што христијански фанатици и старо-еонски следбеници заради тоа што сакаат да е точно во она што веруваат па измислуваат сказни за работи кои се многу далеку од нив...

еве се поправам, значи православците ја напуштија РИМОкатоличката вера и си основаа своја

а на дваесетио ден шо правеа?Не, туку сите ја напуштија пентакосталната црква, затоа што пентакост, значи во превод педесетница, а нели на тој ден апостолите ја основаа црквата.![]()
а на дваесетио ден шо правеа?

Затоа прашав: лажеш за О.Т.О. за да прикажеш дека Редот е многу големо зло или јас не можам да најдам на Википедија таква работа за О.Т.О.?![]()
еве се поправам,
Ајде де...
Ај ѕирни овде:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ordo_Templi_Orientis.[DOUBLEPOST=1465377018][/DOUBLEPOST]
Ај попрај се па пиши пак...

Шо е сега мики, страдате и патите за поправки реновирања и преправки?Ај попрај се па пиши пак...
Таму, таму... таму никаде нема за „крвни жртви“, и гледам дека линкови не oтвараш ако ти ги прати нехристијанин за да се разберете како човек.

ЛАЖЕШ @MIKI1
Таму, таму... таму никаде нема за „крвни жртви“, и гледам дека линкови не oтвараш ако ти ги прати нехристијанин за да се разберете како човек.

Шо е сега мики,
Истите луѓе кои решиле да го напуштат христијанството и неговите убедувања, одлучиле да посетуваат часови по Јога,
Хепта,
НАПИШИ ЈА ВИСТИНАТА...[DOUBLEPOST=1465379709][/DOUBLEPOST]
Ако прочита еден од моите скорешни постови (а гледам дека не си го прочитал), самиот ќе видеше дека никаде не наведов крвни жрвти!
Пошто аздиза барајќи линк за тета Вики, ти посочив линк во кој текст и самиот знам (!) дека нема „крвни жртви„, ама има секс-перверзии...
Плус, ти нагласив дека тета Вики не пишува исто што и Црквата, а ти ме клеветиш дека лажам, како рисјанин.
Е па Хепта, е па жали се до „Википедија„![DOUBLEPOST=1465379783][/DOUBLEPOST]
Исто што о до сега; ја чекам твојата наредна грешка, за да имам на што за се изнасмеам.

MIKI1 зборуваш за нешто непознато,
Која вистина ја сакаш?