LCD телевизори

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.904
момци има некој дома филипс телевизори?Квалитетни ли се?Сакам да го купам следниот модел
http://www.anhoch.com/product/39612/tv-philips-32pfh5300-32-smart-led-fullhd-200hzwifihdmi-x2usbscartopticaldvb-c-tdts
коментари ?
Од квалитетот на сликата сум презадоволен па и од звукот (само различен модел имам: PFH5500/6500 серија 2015 год.). Единствено маана имаат со софтверите кои ги објавуваат, понекогаш знаат да имаат багови. Инаку да, често пуштаат софтверски апдејти, на секои 30-45 дена. Некогаш може и да задоцнат но ништо страшно. Сепак има и производители кои еднаш годишно ги абдејтираат. Еве што ќе ти кажам пред да го купиш: Види овде http://www.supportforum.philips.com/en/forum.php и на официјалната страна на Филипс за "Update history" што и како има. На форумот имаш и подфоруми за софтверите на тој модел па види самиот. Јас имам од PFH6500/5500 серијата и немам проблеми. Ти реков, сликата и звукот се со одличен квалитет, само понекогаш има софтверски баг во некои од софтверските верзии. Само едно ќе ти кажам, ако си задоволен од постоечкиот софтвер , воопшто не го абдејтирај. Тоа е твој избор, иако ти пишува дека е Strongly Recommend, ништо посебно нема. Од искуство ти велам. И секако веќе доколку го земаш, па откако ќе се објавуваат софтверските надоградби, почекај, прво види дали на форумот пријавуваат посериозни проблеми па одлучи дали ќе абдејтираш или не. Се е твој избор, ова е моето искуство.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Дечки се појави црнилово на телевизорот. Што може да е?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Последно уредено:

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
ја знам шо му е.
расипан е!

можеби има некаков поблем со позадинско осветлување
И ја знам шо му е :D
ако има проблем со позадинско осветлување има чаре? Помината му е и гаранција. Да го отварам да видам дали се му е ко што треба?

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
И ја знам шо му е :D
ако има проблем со позадинско осветлување има чаре? Помината му е и гаранција. Да го отварам да видам дали се му е ко што треба?
Ne go cepkaj nosi na servis, mene na samsung mi iskocia na dve mesta pomali fleki i mi menjaa panel

Член од
7 септември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
243
Шо модел е ова, Ф6400 ? колку време го имаш, имаше ли некои “најави“ претходно дека ќе се случи ова или наеднаш ти се случи?

Член од
16 ноември 2011
Мислења
222
Поени од реакции
67
ne veruvam deka e od panelot. kaj samsung ako se pojavat fleki ili senki se na razlicni mesta niz ekranot (ako e do panelot). ovdeka senkata e pravoliniska.Vaka mi izgleda kako da e otideno pozadinskoto svetlo ili strucno edge lighting

Kajgana Shop

На врв Bottom