Фан Клуб: Интер

I
Едно прашање, кој знае нека одговори и без предпоставки.

Дали е дозволено да се прават трансфери помеѓу Интер и тој кинексиот клуб? Бидејќи се работи за ист сопственик... НИе си правиме филмови, ке дојде на позајмица Тешеира, ке го купат и Меси па ке го позајмат кај нас... изгледа премногу лесно и едноставно...
Не гледам зашто да не би можело, ова му доаѓа ко дупка у закон
Овој на крај ултрасите со клоци и боксови ке го избркаат.

Факт е дека Сунинг е силна компанија и вистински гигант во светот на технологијата,дури Aliexpres го држат и секое купување од таму оди процент во нашиот омилен клуб :D..затоа бидете вистински фанови и купувајте од Aliexpres :D.

А кинезите неможиме да знаеме какви планови имаат со клубот..ама факт е дека ќе сакаат да играат во ЛШ догодина и затоа мора да вложат добра пара за квалитетни играчи ..ионака немаме којзнае каква конкуренција ,преку курот со ебаните Наполи и Рома кои 5 години завршуваат пред нас како да се некои мегагиганти па неможиме да се справивме со нив...нека дојдат Банега,Туре,Кандрева,Гамеиро и некој добар десен бек па нека почни сезоната :D

Аут..Паласио,Мело,Нагатомо,Телес и Брозович ...

Прв болд - Тебе може не те интересира, ама ги интересира главните луѓе на Интер, практично ФФП е еден вид ораничување на парите кои треба најпаметно да ги искористиш.

Втор болд - Точно е дека можеше лани подобро да се испазари, но биди искрен и дека не поминавме воопшто лошо на тоа поле, е сеа што ја усра Манчини од Лацио навака тоа е сосема друга работа, али нема дилеми дека имавме тим за ЛШ.

Трет болд - Тоа пробува Урко да ти го каже, а и Џонтра и јас. Интер во 2010 освои Триплете и заврши во минус САМО од 70тина милиони евра (плус/минус некој милион не ме фаќај за збор, али тука негде беше минусот). Значи во нашата најдобра сезона во историјата ние завршивме со минус од 70 милиони. Епа размисли сега како било во претходните кога фејлнувавме и не освојувавме ништо, или по само една титула.
Буџетот од клубот не беше искористен за сопствените бизниси на Морати, него самиот Морати преку заработката од сопствените фирми го финансираше Интер и ги крпеше дупките во финансиите.
Е сега веќе нема такви работи, не дозволува Платини со ФФП правилото. Затоа мора паметно да се пазари, паметно да се продава, и лека полека да се шири брендот на глобално ниво, пошо Интер е еден од најслабо распространетите брендови од сите гиганти во Европа. Приметуваш дека купуваме играчи на рати, на позајмици? Епа ради тоа се ваквите купувања.

Затоа беше земен мислам маркетинг директорот од Јунајтед, и тој од Apple, само луѓе мои не може све преку ноќ да се смени. Сите сме навикнати на јак и конкурентен Интер, ама после драстичниот пад од 2010 натака мора лека полека да се опораваме, пошо западнавме у апла голема провалија. Ова со Кинезите треба да е огромен стимул на финансиски план, сега ќе се пробие Интер и на азиско тло, што ќе биде одлично за финансиите на клубот.

Епа објасни ми како функционира Сити, Арсенал, Челзи и ред други клубови кои апсолуно ништо не освојуваат а имаат далеку поскапи играчи и трошоци, што значи по оваа логика се во далеку поголеми долгови а притоа прават подобри трансфери?
Значи немој сега со оправдувања од типот.. "па знаеш ли ти колкави пари примаат од продажба на дресови", па изнакупете и вие ѕвезди па земајте ги тие пари...

Како тоа само ние сме толку заглавени, како само за нас важат тие ффп правила (за кои морам искрено да признаам дека не ги познавам детално, али ве сфаќам дека значат ограничувања на финанскиски план)?

И друга работа... не земајте ги тие цифри здраво за готово, пошто стварно не гледам како може клуб како Интер кој до, па и после 2010 би се заглавил со толкава цифра од 500м.
Еднаш барав поупатен да ми ги прецизира тие полиња кај што фрламе многу пари и каде што ги билдаме тие долгови, но никој од вас "упатениве" не се јави...

Ко така колку беше Реал во загуба со овие играчи што ги има неколку сезони ко не освојуваа ништо, требаше да испродадат се, како се финансираат, ? Продажба на дресови...?! Ааа ОК! Или преку тренсфери се покриваат? Па и ние 2010 испродадовме се и па не ги затвориме овие сомнителни 500м.

Значи јас ве разбирам за тоа дека се воведени финансиски ограничувања, и ограничувања на бројот на трансфери во еден трансфер период, но, НОО... со некој милион плус, што верувам дека не беше проблем од тој аспект, можевме да донесиме поквалитетни фудбалери во замена за Мело, Манај, Едер и за 40м далеку подобар од Кондогбија.
Или па во замена за 3 дрва, еден, ама квалитетен, а сумата на влогот да остане иста. Али ок, гледам нема да се разбереме.

Епа објасни ми како функционира Сити, Арсенал, Челзи и ред други клубови кои апсолуно ништо не освојуваат а имаат далеку поскапи играчи и трошоци, што значи по оваа логика се во далеку поголеми долгови а притоа прават подобри трансфери?
Значи немој сега со оправдувања од типот.. "па знаеш ли ти колкави пари примаат од продажба на дресови", па изнакупете и вие ѕвезди па земајте ги тие пари...

Како тоа само ние сме толку заглавени, како само за нас важат тие ффп правила (за кои морам искрено да признаам дека не ги познавам детално, али ве сфаќам дека значат ограничувања на финанскиски план)?

И друга работа... не земајте ги тие цифри здраво за готово, пошто стварно не гледам како може клуб како Интер кој до, па и после 2010 би се заглавил со толкава цифра од 500м.
Еднаш барав поупатен да ми ги прецизира тие полиња кај што фрламе многу пари и каде што ги билдаме тие долгови, но никој од вас "упатениве" не се јави...

Ко така колку беше Реал во загуба со овие играчи што ги има неколку сезони ко не освојуваа ништо, требаше да испродадат се, како се финансираат, ? Продажба на дресови...?! Ааа ОК! Или преку тренсфери се покриваат? Па и ние 2010 испродадовме се и па не ги затвориме овие сомнителни 500м.

Значи јас ве разбирам за тоа дека се воведени финансиски ограничувања, и ограничувања на бројот на трансфери во еден трансфер период, но, НОО... со некој милион плус, што верувам дека не беше проблем од тој аспект, можевме да донесиме поквалитетни фудбалери во замена за Мело, Манај, Едер и за 40м далеку подобар од Кондогбија.
Или па во замена за 3 дрва, еден, ама квалитетен, а сумата на влогот да остане иста. Али ок, гледам нема да се разбереме.
Mnogu ednostavno, marketinski odlicno stojat, i lapaat pari od sponzori, imaat svoi stadioni sto dopolnitelno im nosi prihodi i e Mnogu bitno, mada Chelsea vo toj segment zaostanaa ako si primetil u posledni nekolku godini, gi nemaat onie transferi od startot na erata na Abramovic, koj ako gleas dobro, napinja za nov stadion, zaprasaj se zasto :), deka ovoj im e realno mal i tapa, ali mislam maka macat so dozvoli.

Za Real, pa oni samo letoto koga go zemaa Ronaldo, gi vratija site pari potroseni od nego za transferot, znaci ti pravam muabet samo za letoto koga e kupen, do start na sezona.

Za transferite, coek, Mancini gi birase, neznam sto ne e jasno :), on dostavil spisok do ausilio i igracite gore dole mu bea doneseni, bukvalno site so koi se povrzuvaa mu gi kupija i toa bese toa. Na hartija INter imaa silen sostav, ama igrata i protiv ekipi od koi bea 10 pati pojaki, bese katastrofa, sto znaci problemot e lociran samo na edno mesto.
Osven so Juve, Inter u nikoj slucaj ne bese poslab od Napoli ili Roma, toa sto degenot ne gi iskoristi dobrite rezultati u prviot del od sezonata za da konecno ja opravi igrata e striktno negov problem, gi rasljakaa udinese 0-4 i slednata so lacio rotira gi stava na klupa najdobrite, i normalno aj sto izgubija ali i pocnaa problemi u pobuni kaj igracite. toa e toa menadziranje, selsko.

p.s. Na vremeto koga diskutiravme na ovaa tema so Iosono, i on se cudese kako e mozno tolkavi trosoci da ima, pa znam citav edna analiza za Inter i nivnoto finansisko rabotenje, vo paket so sezonata koga osvoija trojna, i bea staveni trosocite, mnogu ide na nekakvi si administrativni trosoci, a sto tocno tuka spaga neznam, pokraj sekako stadionot, igracite i ostalo.

@_BerzerkeR_

Арсенал секоја година е со позитивен скор, не знам од кај ти се информациите дека троши многу али најверојатно лупаш на памет со оглед на останатото што го прочитав погоре.
Челзи ја смени политиката последниве 3-4 години и почна да работи на финансиско самоодржување. Еве ќе го обновуваат и стадионот. Појќе мислам не треба да објаснувам оти ако ги пратиш малце ќе ти е јасно, само во последнава година имаат склучено еден куп спонзорски договори. Накратко, ја копираат стратегијата на Јунајтед последниов период. Последно читав го прекинаа договорот со Адидас и се префрлија на Најк за годишна сума од 50-60м евра или фунти, не сум сигурен. Спореди го тоа со Интер па размисли.
Сити од друга страна има ненормален обртај. Иако поголемиот дел е преку дупки во законите со ќерки, курци палци фирми на газдите ама финтата е тие пари ги оправдуваат преку маркетинг и спонзорства. или преку другиве клубови што ги имаат земено Њујорк Сити и Австралискиот не ми текнува како се викаше, мислам Мелбурн Сити. За побрз раст, за старт оваа стратегија мислам најидеална ќе е за Интер.

Се на се, сите клубови од ПЛ ја сменија стратегијата последниве години и никој не чека на чисти директни финансии од газдите. Целта е да се спречат распади на клубови како Парма во Италија, Портсмут, Фулам и Лидс од Ангија и сл.
Провери кои се највредните десет клубови во светот и се ќе ти стане јасно. Без разлика на која позиција завршуваат, поголемиот колач од парите им е прилив од спонзорства.

Aj Англија јаки тв права,исто Шпанија,Баерн гигант,ама како ебаниот ПСЖ ги покрива тие милиони што ги троши?Како се они чисти према ФФП???
Чист према ффп не се станува со продужуење на договори на инвалиди како Мацари,со носење цепеници за 35МИЛИОНИ еура како Кондогбија,со потпишување смешни договори за смешни пари со Пирели!
Тоде наш го има ДС јунајтед,можеше да купува играчи преку него и да му ги позајмува на Интер(како што зборите погоре за кинезиве)
Тоде можеше преку некоја од многуте фирми што ги имаат фамилијарно да биде спонзор на Интер (нешто како пирели сеа) бар додека не застане на нозе клубот
На крај краева можеше да си купи вип карта на сан сиро од еве да речеме 10 милиони еура годишно(лупам)
Сакам да кажам дека ако сакаше да го дигне Интер некое скалило погоре,можеше да најде начин да вбризга пари во клубот.

Aj Англија јаки тв права,исто Шпанија,Баерн гигант,ама како ебаниот ПСЖ ги покрива тие милиони што ги троши?Како се они чисти према ФФП???
Чист према ффп не се станува со продужуење на договори на инвалиди како Мацари,со носење цепеници за 35МИЛИОНИ еура како Кондогбија,со потпишување смешни договори за смешни пари со Пирели!
Тоде наш го има ДС јунајтед,можеше да купува играчи преку него и да му ги позајмува на Интер(како што зборите погоре за кинезиве)
Тоде можеше преку некоја од многуте фирми што ги имаат фамилијарно да биде спонзор на Интер (нешто како пирели сеа) бар додека не застане на нозе клубот
На крај краева можеше да си купи вип карта на сан сиро од еве да речеме 10 милиони еура годишно(лупам)
Сакам да кажам дека ако сакаше да го дигне Интер некое скалило погоре,можеше да најде начин да вбризга пари во клубот.
Da be ova kako Mali Dzokica si zamisluva ekonomija...

Pa realno lani nad 50 milioni potrosija za transferi, ako ne i poveke, neznam sto poveke lani mozese on kako pretsedatel da napravi, u sezona koga ne igraat vo LS se dadoa dosta pari, se napravi kvaliteten tim i toa bese toa, samo Milan poveke potrosija ako ne se lazam.
Sea ako se fakmani ke go izbrkaat Mancini, spored mene ne zasluzuva sansa, ne se plasira vo LS, aj da reces nemal sreka ama kurov, posle takva polusezona da ne uspee u top 3 da zavrsis treba da si apla luzer i glupak, odnosno, apla Mancini, ili Benitez, ili nekoj kreten ko niv.

@red.devil не брзај, не лупај на памет ти, тоа и го зборувам, знам дека Арсенал, Челзи, МЈ и Сити се финансиски добри, се приметува, во тоа ја правам и споредбата...
Зошто и Интер не ја смени стратегијата досега? Најавен беше свој стадион... Кај е стадионот, кај се парите? Морати се лупаше в гради дека ќе гради свој стадион, за да потоа сето сомнително се затвори.
Рече финансиско самоодржување..? Дај просветли ме и објасни го подетално како го разбираш ти и зошто кај на го нема?
Рече спонзорства..? Тогаш оти Тоде го обнови договорот со Пирели знаеќи дека од нив не добиваме скоро ништо?

Многу години наназад требаше соодветно да се интервенира за да не дојдиме до ова дереџе, за тоа и плукам.

@Syn Интер не беше послаб од Наполи и Рома но затоа двапати изгуби од Сасуоло... немој да ме јебеш.
Али еве ќе ја оставиме кривицата на Манчини, да видиме како со новиот тренер.

И не знам како тоа самоуверено зборувате за толкави трошоци а притоа не знаете прецизно колкави суми каде одат. Јас не знам признавам пошо не пратам, не ме интересира, го гледам само фудбалот (малце отсутно) но вие треба да знаете штом вака самоуверено дискутирате за бројки.

Значи пак проблемот го барам во управата и Тохир (вклучително и Морати претходно) што не функционираме како и големите глубови. Али вие гледате нешто позитивно во политикава на Тоде што јас не го гледам... Ок е![DOUBLEPOST=1465242167][/DOUBLEPOST]
Pa realno lani nad 50 milioni potrosija za transferi, ako ne i poveke, neznam sto poveke lani mozese on kako pretsedatel da napravi, u sezona koga ne igraat vo LS se dadoa dosta pari, se napravi kvaliteten tim i toa bese toa, samo Milan poveke potrosija ako ne se lazam.
Sea ako se fakmani ke go izbrkaat Mancini, spored mene ne zasluzuva sansa, ne se plasira vo LS, aj da reces nemal sreka ama kurov, posle takva polusezona da ne uspee u top 3 da zavrsis treba da si apla luzer i glupak, odnosno, apla Mancini, ili Benitez, ili nekoj kreten ko niv.

Па за 50 милиони бе друже салам плејмејкер ќе земевме, а не вака 10 полу-ретардирани! :LOL:
Не знам зошто ја оправудваш сумава кога немавме баш некоја корист од неа потрошена на ваков начин.

Последно уредено:
Замислете со Ибра изненадат утре и после два дена и Чоло доаѓа [emoji2] [emoji2]

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Ако сакаш да излезиш во право океј, јас наеднаш ги прочитав сите твои мислења и сега со ова кај што си ме тагнал држиш тотално различни ставови. Не знам во кој момент премина од "зошто не финансираат од џеб" на "зошто не потпишуваат спонзорства". Океј, небитно. Со оглед на тоа што првото ти го објаснив во текстот погоре, сега ќе пробам и другото иако не ми е професија т.е. ќе биде скромно во моите познавања.
Првин финансиско самоодржување значи пари генерирани од клубот. Клубот да си ги заработи на еден или друг начин. Нашки кажано ако сакаш мерџо да си купиш да си го платиш сам а не од татенце, батенце, мама, дедо... Буквално тоа значи. Во фудбалот претпоставувам знаеш како се постигнува.

Прашањето зошто не правел Морати вака или така го поставуваш на погрешна личност. Најсериозно ти го кажувам ова оти едино нешто што ме приврзувало со Интер бил Роналдо. :D
А за останатот со инвестициите на Тохир, од тоа што го имам читано, Тохир е бизнисмен не е фудбалски фанатик како Абрамович или личност кој што сака да се рекламира преку фудбалот како газдите на Сити и ПСЖ. И ако сериозно мислиш дека ќе дај он пари од џеб за да ве финансира на било каков начин во заблуда си, ти и секој друг кој што мисли така. Он ќе бара инвеститори и спонзори ама од џеб нема ни денар да даде. Колку успеа да обезбеди средства ги инвестира, остатокот го знаеш и самиот.

Од друга страна, овие што ве земаа сега, се директни инвеститори кои што сакаат да го прошират брендот вон Азија и сметаат дека Интер е вратата кон тоа. Затоа јас мислам дека ќе има поразличен пристап при инвестирањето и водењето на клубот генерално гледано.
Како и да е, преку вечер или фудбалски за една сезона не се решава сѐ, после три сезони убаво ќе се осети разликата.

Па за 50 милиони бе друже салам плејмејкер ќе земевме, а не вака 10 полу-ретардирани! :LOL:
Не знам зошто ја оправудваш сумава кога немавме баш некоја корист од неа потрошена на ваков начин.
Kazuvam deka sepak dale pari i toa dosta, izborot go napravi Mancini, on se resi deka Kovacic ne mu treba, ko prv pat da e u inter pa se cudis sto ne koristel klasicen plej, do vcera site kukaa daj trenerot da bira igraci a ne nekoj od timot, ova najmnogu u erata na branka, sea zasto kako sto, epa jebiga, on e trener, on birase, ne deka ima tuka nesto loso, i ja sum uvek za toa trenerot da gi pravi transfer izborite, ali Mancini ko Mancini e los i toa e toa, ne e za inter, ne e za golem tim, ne go biva.

Не сакам да испаднам во право, сакам да докажам дека имам поразличен, покритички став спрема се, но вие имате проблем со тоа. Не ти објаснувам ништо и не барам никакво конкретно објаснување од тебе, чисто онака побарав обаснување, пошто се правиш паметен и запознат со се, за да отпосле се извлекуваш дека не си компетентен и не си права личност за тоа. А додуша и не те познавам (не знам чив си :LOL:).

"Клубот да си ги заработи на еден или друг начин. Нашки кажано ако сакаш мерџо да си купиш да си го платиш сам а не од татенце, батенце, мама, дедо... Буквално тоа значи. Во фудбалот претпоставувам знаеш како се постигнува."
-
Па нели ффп не' ограничува во ова, како Челзи постигнува во ова а ние не? Оти Абрамович да сака и можи а Тоде да не е фанатик на фудбалот? Значи фанатик е на бизнисот и парата за кое и зборувам 530495 страни уназад и токму од тоа произлегува мојот револт. Али вие ме шетате на 300 страни и ми објаснувате други работи.

Ок, ако поентава е да се правиме паметни и да се натпреваруваме кој од кој е поупатен тогаш да скратиме. И еднаш засекогаш да прифатиме еднаш дека во фан клубов има повеќе струи со спротивни ставови :D (ако можи така да се кажи) што и не е нешто чудно и страшно и дец ит!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom