Фан Клуб: Интер

Ке лупаат 50м на Бигиља и Кандрева, ќе прави Манчини пичвајз, после ќе изјавува дека не се трудат доволно и дека не сакаат да играат на позицијата која им се бара.

Сме го лапнале Банега, ќе се официјализира после Копа Америка најверојатно.

Море 100 пати имам кажано и пак ќе кажам, правила, ффп, курци палци мене како фан не ме интересираат, сакам кога ќе седнам да го гледам Интер да гледам мажинерија, а не дезориентирани глувци. (Тебе Стефан ој ти бистра главо јасно ти е ова?)

Машинерија бевме а сега сме тим за потсмев, тоа ми е револтот, еве кривицата вие најдете ја!

И доста со тие приходи-расходи, јас ви велам дека ако се сакаше да се фрли троа фазла пари ќе се средеше и средината и се'. Само ок, јас имам проблем со тоа што не ви ја сфаќам поентата, а вие сте ок со тоа што јас го имам како личен став. (y)

А да прашам кај се парите после 2010 од титулите, продажбата на најдобрите фудбалери, заштедите од рестрикциите на платите? Дали клубот беше со слаби приходи, или па буџетот од клубот беше искористен за сопствените бизниси на Морати и другите е доста сомнително.

И за крај последно прашање ...
Кој треба да биди нашиот став според вас? Го браниме Тоде што се сожали и што се потруди да не продаде на сега ваљда трет газда и заработи пари за кои не знам дали има некој сигурен каде ќе завршат, или да се помириме со тоа дека ова ни е максимумот, без да бараме кривици а да се надеваме на подобро утре?

Дајте нека ме убеди некој па да мислам исто како вас, да не ве нервирам повеќе и да не се расправаме :D

Аиии гаси интернетов доста е :pos:
CkQcJwYWEAAwVCj.jpg

Леонардо го посакале да се врати како спортски директор и ќе го финансирале трансферот на Габриел Жесус

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Леонардо го посакале да се врати како спортски директор и ќе го финансирале трансферот на Габриел Жесус

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Габриел Жесус уште едно десно крило што не ни треба а немаме лево крило

Море 100 пати имам кажано и пак ќе кажам, правила, ффп, курци палци мене како фан не ме интересираат, сакам кога ќе седнам да го гледам Интер да гледам мажинерија, а не дезориентирани глувци. (Тебе Стефан ој ти бистра главо јасно ти е ова?)

Машинерија бевме а сега сме тим за потсмев, тоа ми е револтот, еве кривицата вие најдете ја!

И доста со тие приходи-расходи, јас ви велам дека ако се сакаше да се фрли троа фазла пари ќе се средеше и средината и се'. Само ок, јас имам проблем со тоа што не ви ја сфаќам поентата, а вие сте ок со тоа што јас го имам како личен став. (y)

А да прашам кај се парите после 2010 од титулите, продажбата на најдобрите фудбалери, заштедите од рестрикциите на платите? Дали клубот беше со слаби приходи, или па буџетот од клубот беше искористен за сопствените бизниси на Морати и другите е доста сомнително.

Кој треба да биди нашиот став според вас? Го браниме Тоде што се сожали и што се потруди да не продаде на сега ваљда трет газда и заработи пари за кои не знам дали има некој сигурен каде ќе завршат, или да се помириме со тоа дека ова ни е максимумот, без да бараме кривици а да се надеваме на подобро утре?

Дајте нека ме убеди некој па да мислам исто како вас, да не ве нервирам повеќе и да не се расправаме :D
Прв болд - Тебе може не те интересира, ама ги интересира главните луѓе на Интер, практично ФФП е еден вид ораничување на парите кои треба најпаметно да ги искористиш.

Втор болд - Точно е дека можеше лани подобро да се испазари, но биди искрен и дека не поминавме воопшто лошо на тоа поле, е сеа што ја усра Манчини од Лацио навака тоа е сосема друга работа, али нема дилеми дека имавме тим за ЛШ.

Трет болд - Тоа пробува Урко да ти го каже, а и Џонтра и јас. Интер во 2010 освои Триплете и заврши во минус САМО од 70тина милиони евра (плус/минус некој милион не ме фаќај за збор, али тука негде беше минусот). Значи во нашата најдобра сезона во историјата ние завршивме со минус од 70 милиони. Епа размисли сега како било во претходните кога фејлнувавме и не освојувавме ништо, или по само една титула.
Буџетот од клубот не беше искористен за сопствените бизниси на Морати, него самиот Морати преку заработката од сопствените фирми го финансираше Интер и ги крпеше дупките во финансиите.
Е сега веќе нема такви работи, не дозволува Платини со ФФП правилото. Затоа мора паметно да се пазари, паметно да се продава, и лека полека да се шири брендот на глобално ниво, пошо Интер е еден од најслабо распространетите брендови од сите гиганти во Европа. Приметуваш дека купуваме играчи на рати, на позајмици? Епа ради тоа се ваквите купувања.

Затоа беше земен мислам маркетинг директорот од Јунајтед, и тој од Apple, само луѓе мои не може све преку ноќ да се смени. Сите сме навикнати на јак и конкурентен Интер, ама после драстичниот пад од 2010 натака мора лека полека да се опораваме, пошо западнавме у апла голема провалија. Ова со Кинезите треба да е огромен стимул на финансиски план, сега ќе се пробие Интер и на азиско тло, што ќе биде одлично за финансиите на клубот.

Druze, ama ti ne znaes ocigledno kakvi finansiski pravila vladeat momentalno vo evropskiot fudbal, a se obiduvas da diskutiras, znaci ti rekov, pari od svoj dzeb NITU EDEN gazda u svet ne moze da dava na timot, ne smee, zabraneto e, moze samo dolgovite taka da se pokrijat ako ne se lazam odnosno toa sto se dolzi na banki, ama timot da funkcionira za transferi i rabotenje nikako, znaci toa ne e pravilo izmisleno od Inter, tuku od FIFA, nesto za koe samiot Morati se zalagase vo 2009, eve izguglaj ke vidis koj e eden od fudbalskite pretsedateli toj period sto insistirase toa da se vovede u fudbalot ako mislis deka ja izmisluvam.

I ja ne go branam Tohir po sekoja cena, ama vo pogled na finansiskoto rabotenje Da, zasto naceka picvajz, klub otiden u tri lepe pizde materine, pa on 70% od Inter kupi za '' samo '' 300m evra, u Anglija klub za opstanok sto se bori poskapo bi cinel nekoj arap, aj razmisli zasto tolku e mala sumata ...

Tohir inaku posle nekolku meseci tuka veke pocna da bara stranski investitori za Inter, ne e ova od sea, se pregovarase dosta dolgo vreme i mislam deka poln pogodok napravija so kinezive, mnogu mokjna kompanija vleze u Inter.

Klubot najgolemite prihodi gi vadese od tv prava i igranje vo LS, ostanatiot del ko marketing i drugi propratni raboti e NULA, katastrofalni procenki se pravea koga Morati bese tuka, glumese kurnaz so tevez zimata so Ranieri, da go zemese togas Tevez ko prvo sigurno ke idea LS taa godina, a moze i do titula ke stignea bidejki na vrvot bea i gi tepaa togas milan so 0-1 u januari, a i Tevez nemase da zavrsi tamu kade sto zavrsi podocna. Od greska vo greska se vlagase po 2010, ali najgolemata bese ovaa so Tevez, tuka bese prelomot napraven, ili - ili za inter, i se desi ona najlosoto ili za nas. :)

Kao i da e, ne mi se prai veke muabetov, sea dobivme novi sopstvenici i toa e toa, pocinja nova era, konecno Inter moze da se kaze deka stanue finansiski stabilen klub, se deshava eden nov pocetok i ocekuvam zaedno so Juve da se borat za vrv od naredna godina, eventualno i Milan ako i oni sredat nesto so novi sopstvenici.
Uste mancini da go trgnat sea i edno grupno asalimi da se naprai.

p.s. So Morati inace, istoriski najgolemiot prihod koga go imal Inter, 2010, ubedlivo najgolem, na krajot od godinata pak bea u minus :), mislam, sto poveke od ovoj porazitelen podatok.

1995-2016, Mорати веќе нема ништо со Интер.
Најголемиот и најтрофејниот претседател во историјата на Интер. ЛЕГЕНДА.
Новиот стадион треба да го носи неговото име, без дилеми.

Да се паметни се Занети и компанија да му организираат една утакмица на Меаца, да ги соберат сите играчи што играле додека Морати беше претседател, да го испратат ко што треба.

Сега и дефинитивно почнува нова ера во Интер, да се надеваме дека ќе иде на подобро пошто полошо од ова не може, т.е може, да си у ситуацијата на Милан рецимо.

Inter Club Armata Macedonia пред 1 час ·

Сопственикот на "Suning Group", Жанг Џиндонг изјави дека тој планира да купи играчи со менталитет на вистински шампион, како што често применуваше Масимо Морати.

Едно прашање, кој знае нека одговори и без предпоставки.

Дали е дозволено да се прават трансфери помеѓу Интер и тој кинексиот клуб? Бидејќи се работи за ист сопственик... НИе си правиме филмови, ке дојде на позајмица Тешеира, ке го купат и Меси па ке го позајмат кај нас... изгледа премногу лесно и едноставно...

Inter Club Armata Macedonia пред 1 час ·

Сопственикот на "Suning Group", Жанг Џиндонг изјави дека тој планира да купи играчи со менталитет на вистински шампион, како што често применуваше Масимо Морати.

Едно прашање, кој знае нека одговори и без предпоставки.

Дали е дозволено да се прават трансфери помеѓу Интер и тој кинексиот клуб? Бидејќи се работи за ист сопственик... НИе си правиме филмови, ке дојде на позајмица Тешеира, ке го купат и Меси па ке го позајмат кај нас... изгледа премногу лесно и едноставно...
Мислам дека нема никаков проблем
Сити така го земаа Лампард на позајмица од по америкине...Ист е газдата на Њујорк и Сити
Газдата на Удинезе има 3 клубови (Ватфорд и Гранада мислам) па често си позајмуваат едни на други

Мислам дека нема никаков проблем
Сити така го земаа Лампард на позајмица од по америкине...Ист е газдата на Њујорк и Сити
Газдата на Удинезе има 3 клубови (Ватфорд и Гранада мислам) па често си позајмуваат едни на други
Па баш Столе Димитриевски од Удинезе беше позајмен во Гранада.

• Ми се допаѓа
Reactions: No9

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom