Прашања и одговори

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво на сите,ме интересираат некои работи па местото каде мислам дека ќе ги научам е баш овде.Сакам да се запишам на Филозовски или на Филолошки фак. ме интересира бодувањто за прием,бидејки не бев одличен ученик па дали би можел да се запишам.А другото прашање е во врска со смерот ''Историја на уметност''..која би бил називот после овој завршен смер?И каде всушност треба да бараш работа?Поздрав.

Пошто се два тотално различни факултети, прашај во соодвените теми за да ти кажат таму конкретно, нема потреба од нова тема.

Тема за Филолошки
Тема за Филозофски

Имаш дури и посебна тема за прашања и одговори, таму и ќе ти го префрлам мислењето.

Zdravo,imam edno prasanje...Bidejki ne bev dobar uchenik vo sredno,daleku od odlichen.Me interesira kolkavi se shansite da se zapisham na Filoloshki fak,poz

Zdravo,imam edno prasanje...Bidejki ne bev dobar uchenik vo sredno,daleku od odlichen.Me interesira kolkavi se shansite da se zapisham na Filoloshki fak,poz
Зависи од смерот. Единствениот смер на кој се запишуваат бајаги луѓе со висок просек е психологија, ако немаш над 90 тешко да влезеш у државна квота. Али у приватна мислам дека влагаш секако. На другите мање-више мислам дека комотно влагаш со над 80 просек у државна, а за приватна мислам дека нема шанси да не влезеш. Поготово чим сакаш историја на уметност, лесно се влага таму.

Што мислите што е подобро, полесно и поперспективно?
односи со јавноста на Правен или маркетинг на Економски?

Што мислите што е подобро, полесно и поперспективно?
односи со јавноста на Правен или маркетинг на Економски?

Земи прави нешто полезно во животот, наместо да лапаш муви и растегаш локуми во непостоечка економија и непостоечки уставен поредок.

Земи прави нешто полезно во животот, наместо да лапаш муви и растегаш локуми во непостоечка економија и непостоечки уставен поредок.
А тоа нешто полезно е?

Да идам да фарбам споменици?!

Јуууухуууууууууууу :ojeaa:

Дали како дете на самохран родител ми следува некој попуст при плаќање партиципација или нешто слично?

Дали некој може да ми даде повеќе информации за отсекот физиотерапевт на медицинскиот факултет во скопје.

Decki itno mi treba odgovor na prasanjevo.
Zaminuvam od zemjava na nekoe vreme i me interesira,dali e podobro da se otpisam od faks?ili da go ostavam?mislam dali plakam ako se resam da se otpisam?inace mi ostanaa uste nekoi predmeti koi trebase da gi polagam sega(gi prijaviv na iknow)

Decki itno mi treba odgovor na prasanjevo.
Zaminuvam od zemjava na nekoe vreme i me interesira,dali e podobro da se otpisam od faks?ili da go ostavam?mislam dali plakam ako se resam da se otpisam?inace mi ostanaa uste nekoi predmeti koi trebase da gi polagam sega(gi prijaviv na iknow)

Stavi go vo miruvanje.Toa ti e najdobra opcija.

Знае некој дали може да се одбере помеѓу една од двете пракси кои ги нуди факултетот Гоце Делчев од насоката туризам во Скопје што се во 4-та година? Се водат како задолжителни пракси во Македонија и во странство, само не ми е јасно дали треба да се извршат двете или може да се одбере меѓу една од тие и само таа да се изврши?

Се пријавив да го полагам испитот за определување ниво на познавање на англискиот јазик според ЗЕР, во центарот за странски јазици.
Има некаде низ интернетов урнек како би изгледал и дали некој знае од вас да ми посочи како и што да спремам?

Нешто разбрав на вестите дека стажирањето ќе се плаќало,вистина ли е или курташак?

Нешто разбрав на вестите дека стажирањето ќе се плаќало,вистина ли е или курташак?

Веројатно второто од тоа што го имаш напишано :D

Имаше предлог пред половина година сите кои стажираат без разлика дали кај адвокат, нотар, извршител, суд, во болница, амбуланта и други места да добиваат надомест за времето додека им тече времето за стажирање.
http://www.akademik.mk/steknuvaneto...-ne-e-losho-da-dobijat-i-pari-za-srabotenoto/

Не верувам дека ќе има нешто од сето тоа.
Волонтер зборот е составен од: вол и тера, терање волови да рмбаат без пари во превод.

Пред избори уште едно празно ветување, фрлање песок во очи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom