Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
И слабеење и маса ставање не одат заедно. Можеби се става малце мускул при слабеење ама количината е мала.

Заради тоа што имаш посолидно стомаче според тоа што го пиша погоре прво фокусирај се на слабеење.

Моја препорака ти е Intermittent Fasting (најдобро инфо имаш на reddit.com/r/intermittentfasting и /r/leangains). На кратко не јадеш појадок. Остај го сега за сега делот со високиот протеин од leangains, ако се определиш на нешто вакво.

Секако тука останува и опцијата сам да најдеш нешто и/или да читнеш некоја страна назад во темава.

Кога ќе стигнеш солидно да ти се гледаат стомачните почни да се фокусираш на ставање маса. НЕ БРЗАЈ до делот со ставањето маса. Ако го почнеш прерано само ќе се здебелиш и вратиш на старо.

Суплементи не ти требаат сега ич. Секој што ќе ти го каже тоа е или дезинформиран или сака да ти продаде суплементи.
Можи и постепено да го добие тоа што го сака, без да се прави костур. Ако знае да располага со храната, вежбањето и кардио нема ни потреба од диети и брзо намалување на килажата

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
За време на чистење има логика од користење креатин??/
Секогаш има логика од користење креатин. При калориски дефицит поради чистење, креатинот не само шо ќе ти даде поголема сила, туку и како секундарен ефект ти ја зголемува чистата мускулна маса со што ти се зголемува потрошувачката.
Најверојатно запознаен си со тоа дека ти прави само ретенција на вода која може да ти покаже плус кило-две на вага ама у реалност не си здебелен.

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
Можи и постепено да го добие тоа што го сака, без да се прави костур. Ако знае да располага со храната, вежбањето и кардио нема ни потреба од диети и брзо намалување на килажата
Никаде не пишав брзо да слабее нит да се направи костур?!?

Mariusz

biohemija
Член од
22 октомври 2014
Мислења
149
Поени од реакции
46
Проверив сегде, само овошен шекер има. Затоа и прашав пред некој ден тука.[DOUBLEPOST=1464174572][/DOUBLEPOST]
Незнам бе брат што е ова, декстроза со интерпол да бараш да ти се помочам во продавниците.Овошен шекер ми нудат, исто било. Абе човече декстроза ми треба.И претходниот пат едвај најдов на партизанска има едно продавниче за суплименти, сега немало повеќе ми вели, да порачам му велам, ми дава одговор различен дистрибутер имале и не вршел нарачки на такви производи повеќе. Господ да чува.
-Се јавив и Ск, во предатор под Get Raedy што е, и таму немаат.

Утре одам Охрид, имам работаа ке гледам да ми остани време да прошетам и да најдам тоа што ми треба. Ако и таму не завршам работа и у .!. да оди се.
Proveri vo hard core shop vo bt

Член од
2 јуни 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
Продавам следното од Olimp Sport Nutrition.
Tribusteron90 - 1200 денари
Beta Alanine - 400 денари
Taurin - 400 денари
AAKG Explode preworkout - 800 денари
Momentalno sum na cistenje i mi treba Tribusteronot, ako uste imas od nego. I sakasv da te prasam da ne imas nekoj po cist protein?[DOUBLEPOST=1464889800][/DOUBLEPOST]
Продавам следното од Olimp Sport Nutrition.
Tribusteron90 - 1200 денари
Beta Alanine - 400 денари
Taurin - 400 денари
AAKG Explode preworkout - 800 денари
Momentalno sum na cistenje i mi treba Tribusteronot, ako uste imas od nego. I sakasv da te prasam da ne imas nekoj po cist protein?

Последно уредено:
Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Дали може во истиот шејкер каде што го мешам протеинот да додадам доза глутамин ?

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Дали може во истиот шејкер каде што го мешам протеинот да додадам доза глутамин ?
нормално дека може, но не гледам зошто би додавал глутамин, во протеинот обично има доволно глутамин.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Impact Whey Protein од MyProtein мислам дека нема глутамин
а протеинот во составот нема глутамин? глутаминот е и најзастапена амино киселина во составот.

Impact Whey Protein is made up of premium, grass-fed whey and offers an impressive 20g of protein per serving. Providing all the essential amino acids, Impact Whey Protein also offers 4.5 grams of BCAAs and 3.6g of Glutamine per serving
http://www.myprotein.com/sports-nutrition/impact-whey-protein/10530943.html

од тие 20грама, 3.6 се глутамин

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Значи нема потреба од дополнителна доза од 5гр глутамин :)
ако редовно конзумираш протеин пред тренинг, глуматин земај само една доза одма пред да си легнеш да спиеш.

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Конзумирам по 2 пати протеин, еднаш после тренинг и на сабалје

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ако го имаш веќе купено пиј го пред тренинг на саат и нешто, инаку може да го мешаш и во протеинот.

Kajgana Shop

На врв Bottom