Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јули 2015
Мислења
58
Поени од реакции
34
На сите ни се променија статусите. Дали тоа значи дека наскоро ќе ни ги разгледуваат дополнителните документи :)

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Ova znaci deka bg drzajanstvo ce dobivaat samo aplikanti koi sto go zadovoluvaat zakonskite baranja koi sto se vo momentov na sila, a toa e, dobivanje blgarsko drzavjanstvo samo so stari dokumenti od predci -babi i dedovci, na koi sto pisuva deka se blgari.

Јас имам доставено дополнителни документи од прв братучед. Само да те разберам, ќе бидеме разгледувани на веќе доставените документи или ќе треба на ново да носам документи од баба дедо или било какви за да докажувам дека сум бугарин?

Член од
11 јануари 2016
Мислења
64
Поени од реакции
103
Ova znaci deka bg drzajanstvo ce dobivaat samo aplikanti koi sto go zadovoluvaat zakonskite baranja koi sto se vo momentov na sila, a toa e, dobivanje blgarsko drzavjanstvo samo so stari dokumenti od predci -babi i dedovci, na koi sto pisuva deka se blgari.
U zakonu ne stoji da dokument mora da bude bugarski. Pise da mogu i inostrani dokumenti prevedeni i legalizovani. Postoje nekoliko opcije.[DOUBLEPOST=1464719394][/DOUBLEPOST]
U zakonu ne stoji da dokument mora da bude bugarski. Pise da mogu i inostrani dokumenti prevedeni i legalizovani. Postoje nekoliko opcije.

den

Член од
31 мај 2016
Мислења
118
Поени од реакции
36
Soprugot moj ima dostaveno orginal dokument od dedomu od vojska i pak na nego istot mu stoi[DOUBLEPOST=1464719773][/DOUBLEPOST]
Soprugot moj ima dostaveno orginal dokument od dedomu od vojska i pak na nego istot mu stoi
ne pojasniv kade stoi i e potencirano deka e bugrski vojnik i nisto

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Soprugot moj ima dostaveno orginal dokument od dedomu od vojska i pak na nego istot mu stoi[DOUBLEPOST=1464719773][/DOUBLEPOST]
ne pojasniv kade stoi i e potencirano deka e bugrski vojnik i nisto
Site so voeni kniski, dokumenti od Veliko Trnovo imaat dobieno drzavjanstvo. Ako sega odbivaat so vakov dokument, stvarno razocaruvanje.

Член од
1 јули 2015
Мислења
58
Поени од реакции
34
Јас имам доставено дополнителни документи од прв братучед. Само да те разберам, ќе бидеме разгледувани на веќе доставените документи или ќе треба на ново да носам документи од баба дедо или било какви за да докажувам дека сум бугарин?
Јас мислам дека допрва ќе бидеме разгледувани на веќе доставените дополнителни документи, затоа што на сите ни е сменет вака статусот денес (преформулиран, велејќи го истото од претходно). Ако веќе беа разгледани сигурно ќе имаше некој што ќе беше пуштен.

Член од
12 јануари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
30
Decki sekoj so ima kontakt so ovie od VMRO BND Karakacanov,Petar Kolev itn alarmirajtegi ako voopsto ise nekoj faktor oti nisto neprajme.

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Можно ли е да има повторно некаква системска грешка како пред некоја недела што беше(тогаш во еден исти ден имаше доста форумџии што од дополнителна им се смени во финална па пак промена на статус во дополнителна)?

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Walkman убаво каза а и јас постирав денес.Ако решиле да даваат само по стариот закон кој сопствено го толкуваат ама е уште на сила,венчаници,лични карти,воени книшки,свидетелства НЕМА ДА ВАЖАТ АКО НА НИВ НЕ ПИШУВА СТРИКТНО НАЦИОНАНОСТ БЛГАРИН.Пак ќе повторам дај господе да не е така ама ретко кој ќе добие .Мене ДАБЧ ми одби диплома од дедо ми кој во софија завршил офицерска школа. И КЕ ЗАМОЛАМ КОЈ СЕ РАЗБИРА КАКО ОД МОБИЛЕН ДА ИСПРАТАМ СЛИКА ДА ВИ ПОКАЖАМ,ПОШТО НЕ СУМ НЕКОЈ ФАНАТИК ПО ТЕХНЛОГИЈА

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Walkman убаво каза а и јас постирав денес.Ако решиле да даваат само по стариот закон кој сопствено го толкуваат ама е уште на сила,венчаници,лични карти,воени книшки,свидетелства НЕМА ДА ВАЖАТ АКО НА НИВ НЕ ПИШУВА СТРИКТНО НАЦИОНАНОСТ БЛГАРИН.Пак ќе повторам дај господе да не е така ама ретко кој ќе добие .Мене ДАБЧ ми одби диплома од дедо ми кој во софија завршил офицерска школа. И КЕ ЗАМОЛАМ КОЈ СЕ РАЗБИРА КАКО ОД МОБИЛЕН ДА ИСПРАТАМ СЛИКА ДА ВИ ПОКАЖАМ,ПОШТО НЕ СУМ НЕКОЈ ФАНАТИК ПО ТЕХНЛОГИЈА
кога ќе ја отвориш страна на форумов од мобилен, доле кај квадратчето за пишување текст за да пишеш коментар нели на темава, под него има опција „прикачи датотека“. Ќе ти даде после choose file, ќе кликнеш на него и после ќе видиш во зависност од телефонот што ќе ти даде. Моќе да ти даде опција choose action и после тоа documents. Ако ти даде така, ќе идеш на documents и тоа треба да те однесе во галерија со слики. Така е кај мене. Јас имам Самсунг. Ако не е така, би требало нешто слично да е.

Член од
3 мај 2015
Мислења
217
Поени од реакции
181
Znaci ako ne si osuduvan i imas STAR ili NOV dokument po ZLATNA LINIJA ,ke dobies.
Srebrena linija, bratuchedi, vnuci, potvrdi od klubovi, muslimani, osuduvani, zabranet vlez vo EU, falsifikat satri dokumenti, NE POMINUVA SEGA!
Ete za zal taka e sega!
Немаме доволно случаи дека се одбиени со документи од братучеди + потврди, неможе да тврдиме со сигурност!!!!

Член од
3 мај 2015
Мислења
217
Поени од реакции
181
Denes ova mi izleze. Inaku sum od 2013, i do sega bev na dopolnitelna. Vo Maj lani odnesov dokumenti od prv bratuced. Dali baraat i drugi dokumenti spored ova ?? ::: Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.
Дали лично ги однесе дополнителните, вака значи кај тебе има и објаснување зошто си вратен, кај мене исто се смени статусот од стариот текст "дополнителна" во новиот текст "дополнителна" без објаснување зошто сум вратена. И не паничете не сте по втор пат вратени на дополнителна само е сменет текстот...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom