Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
A сo oвoј дoкумент ми гo признaa прoисхoдoт

Attachments

• 20160531_210942.jpg
    20160531_210942.jpg
    1,4 MB · Прегледи: 70
Можеби ни првите не му се доставени, ако одел преку посредник, или има некој недостаток во документите, немора ова генерално да значи дека братучеди не признаваат веќе...

Јас имам доставено дополнителни документи од прв братучед. Само да те разберам, ќе бидеме разгледувани на веќе доставените документи или ќе треба на ново да носам документи од баба дедо или било какви за да докажувам дека сум бугарин?
Дали лично ги однесе дополнителните, вака значи кај тебе има и објаснување зошто си вратен, кај мене исто се смени статусот од стариот текст "дополнителна" во новиот текст "дополнителна" без објаснување зошто сум вратена. И не паничете не сте по втор пат вратени на дополнителна само е сменет текстот...
I kaj mene prvo taka se smeni pa posle so obrazlozenie

Дали лично ги однесе дополнителните, вака значи кај тебе има и објаснување зошто си вратен, кај мене исто се смени статусот од стариот текст "дополнителна" во новиот текст "дополнителна" без објаснување зошто сум вратена. И не паничете не сте по втор пат вратени на дополнителна само е сменет текстот...
Ne e slucajno dodaden testot i kazuva-objasnuva mnogu decidno deka, predmetot e vraten na dopolnitelna - "за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство."

Laznata nadez e poteska od soocuvanje so vistinata.

Јас имам доставено дополнителни документи од прв братучед. Само да те разберам, ќе бидеме разгледувани на веќе доставените документи или ќе треба на ново да носам документи од баба дедо или било какви за да докажувам дека сум бугарин?
I kaj mene prvo taka se smeni pa posle so obrazlozenie

Kako moze neblgarin da sluzel blgarska voiska?!? Voenite dokumenti se najjakite dokumenti od site, nikoj ne bi si go zrtvuval i rizikuval zivotot za tugja nacija.

Kako moze neblgarin da sluzel blgarska voiska?!? Voenite dokumenti se najjakite dokumenti od site, nikoj ne bi si go zrtvuval i rizikuval zivotot za tugja nacija.

Еве постирав дека со офицер и слуга на царот и родина не се добива,а со свидетелство се добива .Се е во игра

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. Jas sum od 2013 god. i kaj mene ova dojde a dostavev dopolnitelni dok.cccc

Znaci da skratime ako nemame od baba,dedo,pradedo dokument kajso jasno pisi blgarin nema pasos, sve ova so deklaraci,bratucedi i slicno ne vrvi.

Не знам,односно никој тука не мое со сигурност да рече,ама сведоци сме денес на многу ги вратија на дополнителна на кои им се бара да докажат од дедо,баба потекло

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom