Ova znaci deka bg drzajanstvo ce dobivaat samo aplikanti koi sto go zadovoluvaat zakonskite baranja koi sto se vo momentov na sila, a toa e, dobivanje blgarsko drzavjanstvo samo so stari dokumenti od predci -babi i dedovci, na koi sto pisuva deka se blgari.
U zakonu ne stoji da dokument mora da bude bugarski. Pise da mogu i inostrani dokumenti prevedeni i legalizovani. Postoje nekoliko opcije.[DOUBLEPOST=1464719394][/DOUBLEPOST]Ova znaci deka bg drzajanstvo ce dobivaat samo aplikanti koi sto go zadovoluvaat zakonskite baranja koi sto se vo momentov na sila, a toa e, dobivanje blgarsko drzavjanstvo samo so stari dokumenti od predci -babi i dedovci, na koi sto pisuva deka se blgari.
U zakonu ne stoji da dokument mora da bude bugarski. Pise da mogu i inostrani dokumenti prevedeni i legalizovani. Postoje nekoliko opcije.Ova znaci deka bg drzajanstvo ce dobivaat samo aplikanti koi sto go zadovoluvaat zakonskite baranja koi sto se vo momentov na sila, a toa e, dobivanje blgarsko drzavjanstvo samo so stari dokumenti od predci -babi i dedovci, na koi sto pisuva deka se blgari.
Soprugot moj ima dostaveno orginal dokument od dedomu od vojska i pak na nego istot mu stoi[DOUBLEPOST=1464719773][/DOUBLEPOST]Ova znaci deka bg drzajanstvo ce dobivaat samo aplikanti koi sto go zadovoluvaat zakonskite baranja koi sto se vo momentov na sila, a toa e, dobivanje blgarsko drzavjanstvo samo so stari dokumenti od predci -babi i dedovci, na koi sto pisuva deka se blgari.
ne pojasniv kade stoi i e potencirano deka e bugrski vojnik i nistoSoprugot moj ima dostaveno orginal dokument od dedomu od vojska i pak na nego istot mu stoi
Site so voeni kniski, dokumenti od Veliko Trnovo imaat dobieno drzavjanstvo. Ako sega odbivaat so vakov dokument, stvarno razocaruvanje.Soprugot moj ima dostaveno orginal dokument od dedomu od vojska i pak na nego istot mu stoi[DOUBLEPOST=1464719773][/DOUBLEPOST]
ne pojasniv kade stoi i e potencirano deka e bugrski vojnik i nisto
Јас мислам дека допрва ќе бидеме разгледувани на веќе доставените дополнителни документи, затоа што на сите ни е сменет вака статусот денес (преформулиран, велејќи го истото од претходно). Ако веќе беа разгледани сигурно ќе имаше некој што ќе беше пуштен.Јас имам доставено дополнителни документи од прв братучед. Само да те разберам, ќе бидеме разгледувани на веќе доставените документи или ќе треба на ново да носам документи од баба дедо или било какви за да докажувам дека сум бугарин?
кога ќе ја отвориш страна на форумов од мобилен, доле кај квадратчето за пишување текст за да пишеш коментар нели на темава, под него има опција „прикачи датотека“. Ќе ти даде после choose file, ќе кликнеш на него и после ќе видиш во зависност од телефонот што ќе ти даде. Моќе да ти даде опција choose action и после тоа documents. Ако ти даде така, ќе идеш на documents и тоа треба да те однесе во галерија со слики. Така е кај мене. Јас имам Самсунг. Ако не е така, би требало нешто слично да е.Walkman убаво каза а и јас постирав денес.Ако решиле да даваат само по стариот закон кој сопствено го толкуваат ама е уште на сила,венчаници,лични карти,воени книшки,свидетелства НЕМА ДА ВАЖАТ АКО НА НИВ НЕ ПИШУВА СТРИКТНО НАЦИОНАНОСТ БЛГАРИН.Пак ќе повторам дај господе да не е така ама ретко кој ќе добие .Мене ДАБЧ ми одби диплома од дедо ми кој во софија завршил офицерска школа. И КЕ ЗАМОЛАМ КОЈ СЕ РАЗБИРА КАКО ОД МОБИЛЕН ДА ИСПРАТАМ СЛИКА ДА ВИ ПОКАЖАМ,ПОШТО НЕ СУМ НЕКОЈ ФАНАТИК ПО ТЕХНЛОГИЈА
Немаме доволно случаи дека се одбиени со документи од братучеди + потврди, неможе да тврдиме со сигурност!!!!Znaci ako ne si osuduvan i imas STAR ili NOV dokument po ZLATNA LINIJA ,ke dobies.
Srebrena linija, bratuchedi, vnuci, potvrdi od klubovi, muslimani, osuduvani, zabranet vlez vo EU, falsifikat satri dokumenti, NE POMINUVA SEGA!
Ete za zal taka e sega!
i ja isto matr 2015 br 12xxНи код мене ништу.Мај 2015 бех во Софиа.Ти од кад си ?
pisi negde nacionalnost blgarin?
Дали лично ги однесе дополнителните, вака значи кај тебе има и објаснување зошто си вратен, кај мене исто се смени статусот од стариот текст "дополнителна" во новиот текст "дополнителна" без објаснување зошто сум вратена. И не паничете не сте по втор пат вратени на дополнителна само е сменет текстот...Denes ova mi izleze. Inaku sum od 2013, i do sega bev na dopolnitelna. Vo Maj lani odnesov dokumenti od prv bratuced. Dali baraat i drugi dokumenti spored ova ?? ::: Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.