Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
25 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
22
Не прашав каде има :D
Хаха, не сум нормален.. Е сега мое мислење на прашањево е, подобар протеин од Синта6 е 100% Whey Gold од Optimum Nutrition. Исто и за MyProtein само пофални зборови има по странскиве форуми како bodybuilding.com, UK-Muscle итн.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Дечки имал некој искуство со разлика во висината на рамењата? Левото рамо ми е повисоко од десното. Што да правам во врска со ова, може некој сериозен проблем да се појави од овој дисбаланс ? И тренингот како да го прилагодам сега ?
среди го по со време, да не имаш проблеми понатаму кога ќе работиш со поголеми тежини.
може да е проблем на нееднаква развиеност мускулите на двете страни, пред се на трапезиузот и латисимусот. опуштај ги и истегнувај мускулите пред и после тренинг.
најдобро оди на доктор, да провери каде точно е проблемот.

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
Дечки имал некој искуство со разлика во висината на рамењата? Левото рамо ми е повисоко од десното. Што да правам во врска со ова, може некој сериозен проблем да се појави од овој дисбаланс ? И тренингот како да го прилагодам сега ?
Overhead shrugs со мала/медиум тежина. Има за пишување бајаги за овој проблем, ама ете за почеток почни со тие и тегни ги teres minor/major, lats-от, терапијава на дневна база. Било која вежба при која се влечат рамената надоле генерално е добро да се тргне. Мртво/згибови на пример. Терај вака еден период, во меѓувреме прошири си ги знаењата сам.

Член од
5 април 2010
Мислења
602
Поени од реакции
214
Overhead shrugs со мала/медиум тежина. Има за пишување бајаги за овој проблем, ама ете за почеток почни со тие и тегни ги teres minor/major, lats-от, терапијава на дневна база. Било која вежба при која се влечат рамената надоле генерално е добро да се тргне. Мртво/згибови на пример. Терај вака еден период, во меѓувреме прошири си ги знаењата сам.
Ке вметнам истегнувања секој ден. Него згибовите(со тежина и без) ми се главен дел од тренингот на грб, со кој вежби би ги заменил. И последниов месец ипол почнав да правам веслање со поголема тежина (2-3 повторувања/не толку правилна форма) можно е од веслањата да е ? да ги избацам нив ?[DOUBLEPOST=1464636949][/DOUBLEPOST]
Ке вметнам истегнувања секој ден. Него згибовите(со тежина и без) ми се главен дел од тренингот на грб, со кој вежби би ги заменил. И последниов месец ипол почнав да правам веслање со поголема тежина (2-3 повторувања/не толку правилна форма) можно е од веслањата да е ? да ги избацам нив ?

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
Ке вметнам истегнувања секој ден. Него згибовите(со тежина и без) ми се главен дел од тренингот на грб, со кој вежби би ги заменил. И последниов месец ипол почнав да правам веслање со поголема тежина (2-3 повторувања/не толку правилна форма) можно е од веслањата да е ? да ги избацам нив ?
Незнам дали е од веслањата, премногу фактори влијаат ама зависно како ги правиш (дали телото ти е речеме на 30 степена или паралела со подот) треба да имаат позитивен ефект во теорија.

Кај мене помогнаа и олимписки движења, конкретно hang clean. Ама не гарантирам ништо тука, можно е да било нешто друго, а да сум го мислел ова.

Замени - ѕирни по гугл.

Член од
25 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
22
3900 им беше на денот на отварањето, имаа промоција на 10-12 производи, бајаги беа намалени цените на тие производи.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
3900 им беше на денот на отварањето, имаа промоција на 10-12 производи, бајаги беа намалени цените на тие производи.
На денот на отворањето имале сметка да го даваат за 3900, да претпоставиме дека биле на нула или евентуално во минус 100тина денари.
Сега е 5600 денари, 1700 денари заработка на паковање од 5кг, сите давачки и даноци кога ќе ги плати ќе има околу 1000ка заработка, чорбаџија преку ноќ сака македончето.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.218
Поени од реакции
2.277
Vo germanija e 3500den 5kg od myprotein, redovna cena, pa vidi kolku profit sakaat da napravat nasive gazdi

Член од
13 март 2014
Мислења
109
Поени од реакции
318
Здраво на сите,имам 88 кг и сум 1.78
сакам да почнам со теретана и протеинска диета,плус суплементи:протеин,амино киселини и креатин,дали е исправно и за колку време ќе се постигнат резултати,Поздрав

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
Здраво на сите,имам 88 кг и сум 1.78
сакам да почнам со теретана и протеинска диета,плус суплементи:протеин,амино киселини и креатин,дали е исправно и за колку време ќе се постигнат резултати,Поздрав
Какви резултати бркаш?

Според што заклучи дека ти треба таква диета и баш тие суплементи?

Член од
13 март 2014
Мислења
109
Поени од реакции
318
Какви резултати бркаш?

Според што заклучи дека ти треба таква диета и баш тие суплементи?
почетник сум,имам одпоќе килажа и сакам да ослабам,а воедно и да клам мускулна маса

Член од
30 мај 2015
Мислења
31
Поени од реакции
6
Друже 5 вежби 3 серии по 20 повторувања секој ден точак по 20 минути пред дс почнеш со тегови секој ден жива вода са се прајш

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
почетник сум,имам одпоќе килажа и сакам да ослабам,а воедно и да клам мускулна маса
И слабеење и маса ставање не одат заедно. Можеби се става малце мускул при слабеење ама количината е мала.

Заради тоа што имаш посолидно стомаче според тоа што го пиша погоре прво фокусирај се на слабеење.

Моја препорака ти е Intermittent Fasting (најдобро инфо имаш на reddit.com/r/intermittentfasting и /r/leangains). На кратко не јадеш појадок. Остај го сега за сега делот со високиот протеин од leangains, ако се определиш на нешто вакво.

Секако тука останува и опцијата сам да најдеш нешто и/или да читнеш некоја страна назад во темава.

Кога ќе стигнеш солидно да ти се гледаат стомачните почни да се фокусираш на ставање маса. НЕ БРЗАЈ до делот со ставањето маса. Ако го почнеш прерано само ќе се здебелиш и вратиш на старо.

Суплементи не ти требаат сега ич. Секој што ќе ти го каже тоа е или дезинформиран или сака да ти продаде суплементи.

Член од
23 декември 2015
Мислења
51
Поени од реакции
2
За време на чистење има логика од користење креатин??/

Kajgana Shop

На врв Bottom