Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
не знам што се змарате со декстроза! Абе јадете банани, урми, мед и триста чуда содржат шеќери. плус се внесува освен монохидрати (најпрости шеќери) и др хранливи состојки, како витамини, минерали и влакна. По мене сосема непотребно е конзумирање на декстроза, болје суво грозје јади, суви смокви сливи илјади опции има...

L1quiD

Only Trees Grow Naturally
Член од
17 мај 2010
Мислења
139
Поени од реакции
108
не знам што се змарате со декстроза! Абе јадете банани, урми, мед и триста чуда содржат шеќери. плус се внесува освен монохидрати (најпрости шеќери) и др хранливи состојки, како витамини, минерали и влакна. По мене сосема непотребно е конзумирање на декстроза, болје суво грозје јади, суви смокви сливи илјади опции има...
И јас ова би го препорачал (Real fooood, right babe? :)) Но, од друга страна разбирам дека меракот е голем, па не е на одмет да проба, па ќе види дека ништо не е посебно и ќе знае за следен пат, а ако е задоволен, уште подобро, и вака и онака нема утка :)

Член од
25 февруари 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
Некој да препорача кај да се отстрани гинекомастија и колку пари би коштало?

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Пијам протеин и креатин. Вчера салам претерав со жестоко у кафич и денес глава неможам да кренам. Дали може да предизвика контра-ефект и да има некој последици ? во ваква тешка состојба непамтам кога последно сум бил.
Редовно конзумирам алхохол кога сум излезен, ама ни приближно до тој степен како вчера. Во просек по 2-3 чашки, или по 2 пива конзумирам и немам никаков проблем.

Дали да прескокнам некој ден со креатинот и протеинот зошто невозможно ми е тешко.

Последно уредено:
Член од
1 февруари 2014
Мислења
218
Поени од реакции
368
Пијам протеин и креатин. Вчера салам претерав со жестоко у кафич и денес глава неможам да кренам. Дали може да предизвика контра-ефект и да има некој последици ? во ваква тешка состојба непамтам кога последно сум бил.
Редовно конзумирам алхохол кога сум излезен, ама ни приближно до тој степен како вчера. Во просек по 2-3 чашки, или по 2 пива конзумирам и немам никаков проблем.

Дали да прескокнам некој ден со креатинот и протеинот зошто невозможно ми е тешко.
Немаш гајле, ја зимава додека пиев креатин секој викенд скоро се праев пепел, само гледав да пијам колку можам вода за да не дехидрирам.

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574

пиј вода , ама исто би ти препорачал асално кардио да се сипотиш да се исцедиш како лимон . Мене можеби така мислам на психа ама пијанчење ми ебе 3-4 дена вежбање ко да ја немам таа сила и та не само 24 часа како што научно се смета (пошто толку е максимум време телото да го ослободи алкохолот) пак викам можеби е и до психа но мене ми треба асално кардио и неколку дена вежбање па да почнам да напредувам со килажа. Ако ме сфаќате не викам дека таа недела цела не можам да вежбам ако се начукам во сабота, но некако ја немам таа енергија и сила.. Можеби јас сум почуствителен ти не си. а за прашањето за креатин како што ти пишаа не е страшно пиј вода ама да не ти е навика додека зимаш избегнувај колку можеш алкохол е сеа некој роденден свадба ок, ама не мешај пиј бело вино или виски или водка =)

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
пиј вода , ама исто би ти препорачал асално кардио да се сипотиш да се исцедиш како лимон . Мене можеби така мислам на психа ама пијанчење ми ебе 3-4 дена вежбање ко да ја немам таа сила и та не само 24 часа како што научно се смета (пошто толку е максимум време телото да го ослободи алкохолот) пак викам можеби е и до психа но мене ми треба асално кардио и неколку дена вежбање па да почнам да напредувам со килажа. Ако ме сфаќате не викам дека таа недела цела не можам да вежбам ако се начукам во сабота, но некако ја немам таа енергија и сила.. Можеби јас сум почуствителен ти не си. а за прашањето за креатин како што ти пишаа не е страшно пиј вода ама да не ти е навика додека зимаш избегнувај колку можеш алкохол е сеа некој роденден свадба ок, ама не мешај пиј бело вино или виски или водка =)
Бев уште сабајле извозив 20тина км со точак. Уште душава ми се треси внатрешно. Не го имаш само ти тој пробл, и јас мака мачам 3/4 дена дури се стабилизирам фулл и да истренирам како што сакам. Ракомет тренирам веќе 11 години и хондициски сум доста спремен, сега утре па се до среда/четврток на ракомет и најобичното загревање ке ме изморува и препотува. Наредниве неколку денови ке намалам на килажа у теретана и ке правам полесен тренинг. Па кога ќе се наполнам мах со енергија и физички и психички ке се вратам на старо.
Пијам редовно навечер у барој/кафичи ама ко човек, не како стока ко вчера. Се исцедив повраќање цело утро, сон имам само 2 и пол сати. Се надевам нема да се повтори .:)

Edit: Денес го прескокнав шејкот. Невозможно е да го испијам

Последно уредено:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Дали има подобар протеин кај нас од Syntha 6 Edge?

Ако има колкава би била разлика у квалитет - состав, растворливост, како и вкус?

Цената е 3.700 за 1.9KG.

Член од
25 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
22

Ако има колкава би била разлика у квалитет - состав, растворливост, како и вкус?

Цената е 3.700 за 1.9KG.
Провери у Полео на Партизанска. Мислам дека имаат.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не прашав каде има :D

Член од
5 април 2010
Мислења
602
Поени од реакции
214
Дечки имал некој искуство со разлика во висината на рамењата? Левото рамо ми е повисоко од десното. Што да правам во врска со ова, може некој сериозен проблем да се појави од овој дисбаланс ? И тренингот како да го прилагодам сега ?

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100

Цената е 3.700 за 1.9KG.
најдобар, според кого?

Пробај MyProtein некој спомна дека почнале и кај нас да го носат. На интернет за овој протеин имам читано само пофални зборови.

https://labdoor.com/rankings/protein
http://www.supplementlabtest.com/ranking-testen
http://www.whey-protein-info.de/whey-protein-test-2014/

едит:
2.5kg 2850ден Myprotein Impact Whey Protein
http://www.brutal.com.mk/store/products/category/Протеини/

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.218
Поени од реакции
2.277
Има MyProtein и во Полео и од 5 кг. на промоција беше 3900ден, супер е а и супер цена начекав

Kajgana Shop

На врв Bottom