Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Како сакаш да видиш дело од Телемата? Што знаеш ти за Телема? Ништо, а тука си толку многу време на форумов, можеше барем нешто да научеше...

Сам прашал-сам одговорил.

Твојот соверник барем се обиде да одговри, иако одговорот е обичен препис во духот од хуманизмот: што значи, ништо ново.[DOUBLEPOST=1464443357][/DOUBLEPOST]
Да имаш ти реални познавања за Телемата, а не што кажале твоите духовници преку нивното (не)разбирање на другото - ќе имаше други погледи кон Телемата.

Нема потреба духовниците дами кажуваат за Телемата: бааги сум увебжан во мојата вера и со леснотија препознавам лаги. Телемата не е ништо „новоеонско„ до обична Едемска ѓаволска лага, запакувана во модерна псевдо-филсофска амбалажа.[DOUBLEPOST=1464443447][/DOUBLEPOST]
Не се расправај со мене бесцелно...

Не е бесцелно: лагата мора да биде јасно одвоена од вистината.[DOUBLEPOST=1464443541][/DOUBLEPOST]
Старо-еонските религии се искасапеност на езотерични учења присобирани низ вековите.

А Телемата постои паралелно со нив или е дел од самите нив...

Последно уредено:
Ако гледаш тв... незначи да ослепеш за патолошките феномени на уредиве!:cool:
Досега не е решен со науката проблемот на смртта, а имаше доволно време, нејзиниот принцип на функционирање не треба да си @Хептаграм XI за да изантиципираш, ноусолушн.[DOUBLEPOST=1464373338][/DOUBLEPOST]

типа, типа ;)

во право си за тоа не е решен, а можеби и никогаш нема да биде решена смртта,но се работи на случајот а не како црквата да седи со скрстени раци и да плаши со тоа.
но со сигуност досега има многу повеке направено науката(медицината) од христијанската вера за лечење или пролонгирање на смртта кај заболени лица, а изработка на помагала да им се олесни животот на болните и.т.н.
а црквата со нивната права “вистина“ и права вера имае 2000 години и ниту милиметар не е мрднато во овие години, додека во последините 200 години со медицинската наука се направени чуда кои “правата вера“ може само да сонува(вклучитено и воскреснување-медицински кажано вракање од клиничка смрт).

еве јас кажувам дека ти си измамник, секташ, лажго,

Како ќе докажеш дека сум лажго? Со зборови?...:icon_lol:

Ако јас лажам, дај токму ти кажи ја вистината. Не ја знаеш, а?[DOUBLEPOST=1464444003][/DOUBLEPOST]
ако имаш аргументи и ми докажеш и јас ке дојдам во твојата религија(секта).

Со вакви желби, сам Бог да ти излезе пред очи, нема да Го прифатиш. Трај си...[DOUBLEPOST=1464444117][/DOUBLEPOST]
да христијанството лаже кога вели има само една вистина,.

Ајде де, наведи ја твојата вистина. Јас велам дека не ја знаеш вистината.[DOUBLEPOST=1464444206][/DOUBLEPOST]
многу е лесно, еве мпц е секта,

Ај пак прашањето: дали знаеш што е „црква„ а што „секта„? Јас велам дека не знаеш, оти да знаеше, ќе одговореше.[DOUBLEPOST=1464444490][/DOUBLEPOST]
а кои што ке кажеш за делата на православието, за време на своето златна доба кога се ширеше по пат на војни и убиста, масакрирање на оние кои не сакаат да го прифатат. овие дела на многу добар начин се заборавени.
.

Ко се тие војни? Наведи неколку од нив, можеби историјата до сега не ги заприметила па истата таа историја го чекаше токму твоето раѓање, за да ја надополниш.

Последно уредено:
Секако ти не можеш да одговориш...

И со овие муабети од твоја страна потврдуваш дека ништо не знаеш за Законот на Телема, туку на секое туѓо учење православното христијанство лепи етикети од нивниот богат гнасен вокабулар со цел да си го оправда постоењето и да прелаже уште некој беден по дух, неспособен за напредување со работа, туку бара само верување за да поживее колку толку на Земјата.. Мртовци обожаваат мртовец!
И се дрзнуваат сечиј начин на живот да го нарекуваат лага и да, бесрамно полагаат апсолутно право врз вистината како таа да е наменета за нив ..
Бедно е тоа во овој еон.

Ако јас лажам, дај токму ти кажи ја вистината. Не ја знаеш, а?[DOUBLEPOST=1464444003][/DOUBLEPOST]

Со вакви желби, сам Бог да ти излезе пред очи, нема да Го прифатиш. Трај си...[DOUBLEPOST=1464444117][/DOUBLEPOST]

Ајде де, наведи ја твојата вистина. Јас велам дека не ја знаеш вистината.[DOUBLEPOST=1464444206][/DOUBLEPOST]

Ај пак прашањето: дали знаеш што е „црква„ а што „секта„? Јас велам дека не знаеш, оти да знаеше, ќе одговореше.

самата ситуација те прави лажго, ти тврдиш дека твојот бог постои, и јас барам да ми докажеш и ти ми нудиш текстови од твојата света книга(со зборови) од црквата или денес мпц (секташка организација) која за да постои има убиено милиони луге во минатото книга напишана во стил и логика на учебник за мали деца до 4 одделение.
и јас ти барам друг доказ(не зборови) а ти немаш и повторно се вртиш во круг со цитати од твојата книга(во стил на мистреријата, незнајноста),
е овде се гледа дека си измамник, лажливец.

која вистина сакаш да ти ја кажам, ги има многу?

самата ситуација те прави лажго, ти тврдиш дека твојот бог постои, и јас барам да ми докажеш и ти ми нудиш текстови од твојата света книга(со зборови) од црквата или денес мпц (секташка организација) која за да постои има убиено милиони луге во минатото книга напишана во стил и логика на учебник за мали деца до 4 одделение.
и јас ти барам друг доказ(не зборови) а ти немаш и повторно се вртиш во круг со цитати од твојата книга(во стил на мистреријата, незнајноста),

Црквата, која објективно постои, а која не можеш да ја видиш иако ти е очигледна, е Богочовечка непрекината заедница, заедница меѓу Небесата и Земјата.

Ете ти еден очигледен доказ за Божјото постоење и присуство на Земјава.

Сега, докажи ми дека Црквата не постои. Јас велам дека не можеш.[DOUBLEPOST=1464446669][/DOUBLEPOST]
која вистина сакаш да ти ја кажам, ги има многу?

Колку сакаш, кои сакаш, како сакаш: јас не те ограничувам.
Почни...[DOUBLEPOST=1464446836][/DOUBLEPOST]
Секако ти не можеш да одговориш...

А бе Хепта, да можеше да одговориш, до сега ќе одговореше...Вака, само „вртиш одоколу„, префрлајќи ја вината врз твоите неистомисленици.

Јас исто како Исус правам: на оние што треба директно им ја соопштувам вистината што ја содржи Законот на овој Еон, познат како Телема, на такви ко тебе мора со параболи и симболи - за да не го профанизираат Светилиштето, а од друга страна да не ви дојде многу вистина далеку од верата. ;)

Кога ти науката ја прогласуваш за самопобивање, тогаш тоа не е плукање, кога некој ќе ти пистави прашање, тогаш тоа е плукање?! Каде е дијалогот овде?
Објасни го научното во сликичката и каква врска има тоа со христијанското решение за смртта?
За човек што не се плаши од смртта премногу си озбилен?!:unsure:[DOUBLEPOST=1464462869][/DOUBLEPOST]
Отец @liberij и јас би типувал дека Исус со смртта, смртта ја победи. Ама коефициентот што го нуди реалноста е премногу голем за тоа да биде добитна комбинација! :pos:
А реалноста нуди?

За човек што не се плаши од смртта премногу си озбилен?!:unsure:
Од каде знаеш ти каков сум јас? Од моите постови на форумов? За се останато носиш одлуки и заклучоци на ваков начин?

а кои што ке кажеш за делата на православието, за време на своето златна доба кога се ширеше по пат на војни и убиста, масакрирање на оние кои не сакаат да го прифатат. овие дела на многу добар начин се заборавени.
со одговорите кои ги дава твојата вера се одговараат многу значајни прашања, но има само една маана, одговорите немааат никаква тежина бидејки не се подкрепени со докази со кои што можае да се провери точноста на дадените одговори.
Христос не донесе наука(која како човечки ресурс е некапацитетна за да ја совлада смртта) за да го спаси човекот, бидејќи Тој е самиот Живот му се принесе на човекот слободно да “вкуси“ вечно постоење.
Господ нема почеток ни крај, како планираш да го докажеш?:rolleyes:[DOUBLEPOST=1464464966][/DOUBLEPOST]
Од каде знаеш ти каков сум јас? Од моите постови на форумов? За се останато носиш одлуки и заклучоци на ваков начин?
Тоа реков, во постовиве си контрадикторен, а онака не се сомневам.:)[DOUBLEPOST=1464465025][/DOUBLEPOST]
Со тебе за реалноста не ми се зборува!
Ќе ме расплачеш, а помислив се заигравме?!:(

Последно уредено:
Mногу едноставно бе Мики, исус, бог да го прости, ви даде на сите крстени верници моќи како неговите па и поголеми. Не како посебна некаква специјална дарба туку знак дека навистина поверувавте:

17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;
18 ќе фаќаат змии и ако Нешто смртомосно испијат, нема да им навреди; на болни ќе полагаат раце и тие ќе оздравувааат.”
Марко 16.

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14

Така да е доволно да побара од тебе да испеш нешто отровно и ништо да не ти биди или да положиш раце на болен и ој да оздрави или да со молитва направиш некое чудо.
Ако тоа не можеш тогаш мистер блу е право дека си измамник преварант и шарлатан, но ако можеш тогаш мистер блу ќе треба јавно да ти се извини.

која вистина сакаш да ти ја кажам, ги има многу?[/quo
Ако треба нешто во Христијанството да се цени, почитува и прифати како вистина, да се следи во својот живот, тоа е начинот на кој Исус дошол до Бога....единствено нешто вредно за вистина е Исусовата порака-Појдете по својот пат како што и јас тргнав!
Оваа порака најмногу крие, одете значи поред сите изгазени патеки, поред цркви, свештеници, држави, правила,следете го својот пат па макар и да ве разапнат, зашто само така можете да стигнете до највозвишениот дел во себе и до Бога.
Секој систем каков и да е, на крај пак ке не одведе во ќорсокак.
Верата на секој поединец е од исклучително значење, секој треба да си го најде својот пат до слобода и просперитет.
Гледам многу луѓе кои мислат дека се на некој духовен пат а во суштина они само бараат чувство на припадност, потврда за своите ставови и размислувања,колевка во која би можеле да се увалат како свињи во кал.
Библијата не ја ставив се уште врз логиката на мојата глава...сакам да истражувам, да читам, да прашувам и Најмногу ме нервира кога нема добра дискусија, нема добро објаснување а само да читам без да можам со некого тоа да го пораздробиме..добивам анализа-парализа.
[DOUBLEPOST=1464466396][/DOUBLEPOST]
Со тебе за реалноста не ми се зборува!
Може ли да ми одговриш како настанал човекот, како по твое верско убедување настанал светот и се останато?

Mногу едноставно бе Мики, исус, бог да го прости, ви даде на сите крстени верници моќи како неговите па и поголеми. Не како посебна некаква специјална дарба туку знак дека навистина поверувавте:

17 А знаците, на оние што ќе поверуваат, ќе им бидат овие: со Моето име ќе истеруваат бесови; ќе говорат нови јазици;
18 ќе фаќаат змии и ако Нешто смртомосно испијат, нема да им навреди; на болни ќе полагаат раце и тие ќе оздравувааат.”
Марко 16.

12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги вршам Јас и тој ќе ги врши, и поголеми од нив ќе врши; оти Ја си одам при Својот Отец;
13 и што и да посакате од Отецот во Мое име, ќе ви го направам, за да се прослави Отецот преку Синот.
14 Ако посакате нешто во Мое име, Јас ќе го направам.
Јован 14

Така да е доволно да побара од тебе да испеш нешто отровно и ништо да не ти биди или да положиш раце на болен и ој да оздрави или да со молитва направиш некое чудо.
Ако тоа не можеш тогаш мистер блу е право дека си измамник преварант и шарлатан, но ако можеш тогаш мистер блу ќе треба јавно да ти се извини.

Пред некој ден, на другар ти Ipsissimus му напишав детаљен одговор, за да може самиот да увиди колку е во криво, поставувајќи вакви глупави прашања.[DOUBLEPOST=1464467035][/DOUBLEPOST]
Јас исто како Исус правам:

Алал да ти е...:icon_lol:
И ти да не си меѓу воскреснатите?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom