Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки си го заборавив пинот на екранот и не можам влезам во телефонот. Се работи а huawei acend p6. Фала ви однапред.
Factory reset преку рикавери.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Дечки си го заборавив пинот на екранот и не можам влезам во телефонот. Се работи а huawei acend p6. Фала ви однапред.
Ко што пишал vonuzu
Фактори ресет од рековери.
На изгасен уред,
Со држење power и volume up ќе влезеш у рековери и со волуме копчињата идеш горе-доле,
Идеш на f. Reset/clear data и тоа е тоа.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Што мислите за Samsung Galaxy J5 дали има некој користено и ако може ваши мислења во врска со телефонот.

Поз до сите кајганџии.

Во план ми е да купам ЛГ Г4 или Нексус 5X.од мобеликс/ледиком
Дајте некој совет за овие два мобилна, добри и лоши страни.

Поз до сите кајганџии.

Во план ми е да купам ЛГ Г4 или Нексус 5X.од мобеликс/ледиком
Дајте некој совет за овие два мобилна, добри и лоши страни.
Ако ти е приоритет софтвер и брзина 5X. Ако си за подобра камера и батерија G4.

Во ред...а како алтернатива ги имам од Самсунг А5/А7 (2016год)...што ќе кажеш за овие два модела ?[DOUBLEPOST=1464460772][/DOUBLEPOST]

Во ред...а како алтернатива ги имам од Самсунг А5/А7 (2016год)...што ќе кажеш за овие два модела ?

Што мислите за Samsung Galaxy J5 дали има некој користено и ако може ваши мислења во врска со телефонот.
Jas imam vo momentov. No ponovata verzija e podobra. Mojot ima 1.5 giga ram, noviot ima 2. A 5 inči amoled ekran e, a noviot 5.2.

Qualcomm čipset so A53 korteks konfiguracija, kamera 13 mp, blic i na predna kamera(5 mp) . Baterijata e dobra-2600 mah. 4g ako nešto ti znači.

No od Mobimak se so edna sim a drugite site se so 2 sim kartički.

Prašaj što te interesira

Alcatel Idol 2 Mini S (Android 4.3 Jellybean)

Работи све океј од почеток. Се гаси сам од време на време. Може да работи саат време нормално и после си мава Shut Down самиот. Пробуваш да го уклучиш и после не се вклучува. Ќе завибрира, само се појавува логото на Алкател и се гаси пак. Така 5-6 пати по ред со залудни обиди.
Го оставаш малку на страна (20мин) и после тоа се уклучува и пак е во ред одреден период, па пак си се гаси....
Не знам што би можело да биде?

Влегов во Recovery, исчистив Cache, Wipe Data, Factory Reset.
Само што го заврши, си стиснав reboot device регуларно.
Се рестартираше, пројде логото на Алкател, и се закочи на логото на Vip.
Рестартирав, не сакаше да се уклучи.

Пробав со Mobile Upgrade Q и вика дека ја имам последната верзија на Андроид.
Пробав да ставам фајлови во дирекцијата на Mobile Upgrade Q од FIrmware кој го најдов за Idol 2 Mini S и на детекција на телефонот ми прави crash MObile Upgrade Q.

Секаков тип на сугестија и совет е добредојден....

Работи све океј од почеток. Се гаси сам од време на време. Може да работи саат време нормално и после си мава Shut Down самиот. Пробуваш да го уклучиш и после не се вклучува. Ќе завибрира, само се појавува логото на Алкател и се гаси пак. Така 5-6 пати по ред со залудни обиди.
Го оставаш малку на страна (20мин) и после тоа се уклучува и пак е во ред одреден период, па пак си се гаси....

Пробав да ставам фајлови во дирекцијата на Mobile Upgrade Q од FIrmware кој го најдов за Idol 2 Mini S и на детекција на телефонот ми прави crash MObile Upgrade Q.

Рикаат алкателите така, процесор, внатрешна меморија итн ...

Ако сакаш да ти продадам плоча или ти да ми го продадеш

истото го прави и на полнач кога е приклучен? може и батеријата да е, пробај и без батерија на полнач дали ќе уклучи.
а може и толку да му бил векот на телефонот.

Kako bese codo za vtora linija ?

Sent from my iPhone SE using Tapatalk

истото го прави и на полнач кога е приклучен? може и батеријата да е, пробај и без батерија на полнач дали ќе уклучи.
а може и толку да му бил векот на телефонот.

Сега се уклучи без да го ставам на полнач, си напиша дека ги подесува апликациите...
Си работи нај нормално. Еве не го пипнав 40мин. и си се уклучи без проблем. За отприлика 25-30мин го очекувам да си мавне Shut Down при работа. :)
Инаку батеријата е non-removable.
Дали е приклучен на полнач или не, истиот проблем си останува. Random shut downs. Алкател...... :D
Фала ти на сугестијата.

Рикаат алкателите така, процесор, внатрешна меморија итн ...

Ако сакаш да ти продадам плоча или ти да ми го продадеш

Обавезно ќе ти пишам ако не направам ништо.
Ќе ти го дадам. И онака ми е службен телефон, па не би се замарал многу многу околу поправки. :)
Инаку фала ти на одговорот.

Jas imam vo momentov. No ponovata verzija e podobra. Mojot ima 1.5 giga ram, noviot ima 2. A 5 inči amoled ekran e, a noviot 5.2.

Qualcomm čipset so A53 korteks konfiguracija, kamera 13 mp, blic i na predna kamera(5 mp) . Baterijata e dobra-2600 mah. 4g ako nešto ti znači.

Prašaj što te interesira

За 2015 верзијата сум заинтересиран и штом го користиш можеш да ми кажеш дали си задоволен од него до сега,со батерија како стои,камера итн.[DOUBLEPOST=1464558465][/DOUBLEPOST]

Prašaj što te interesira

За 2015 верзијата сум заинтересиран и штом го користиш можеш да ми кажеш дали си задоволен од него до сега,со батерија како стои,камера итн.

Ве молам за проценка:
Iphone 6 16GB, Купен од One пред година и пол и е заклучен на One. Стаклото на телефонот напред е пукнато, друго нема никаква мана све работи супер. Колку би можел да помине??
20160529_193752.jpg 20160529_193804.jpg 20160529_193550.jpg 20160529_193636.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom