Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
23 декември 2015
Мислења
51
Поени од реакции
2
По колку вежби, серии и повторувања да правам за да накачам на маса и да добијам повеке на сила?

Член од
3 септември 2013
Мислења
380
Поени од реакции
195
Имам 16години, незнам дали е здраво дневно да јадам по 6 белки и 2 жолчки, па да прашам за совет? Висина сум 176цм, 73кг, идам 2год+ на теретана ;)
По колку вежби, серии и повторувања да правам за да накачам на маса и да добијам повеке на сила?
Треба повеќе да кажам?

Едит:

И ова успат.

Pa vaka imam 18godini, u vrska bevme ...

Последно уредено:
Член од
13 септември 2015
Мислења
1.053
Поени од реакции
2.549
A na akauntov mu pishuva deka ima 20 ahahahahah:pos:

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Да ми препорача некој гумирани тегови од каде да купам ? веќе бев на неколку места имаат само олимписки а јас олимписки не барам,пазар3 и реклама5 ништо нема тапа. Ако има некој да знае нека ми пише фала однапред :)

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Дечки кажетеми од каде да порачам декстроза, невозможно е во цела Бт да нема.

Член од
25 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
22
Продавам следното од Olimp Sport Nutrition.
Tribusteron90 - 1200 денари
Beta Alanine - 400 денари
Taurin - 400 денари
AAKG Explode preworkout - 800 денари

Член од
25 мај 2016
Мислења
2
Поени од реакции
0
Дечки, ајде мала помош :D имам 50 кила и искрено изгледам слабо. Почнав во теретана уште пред 5-6 месеци, и сега целта ми е да си ја зголемам мускулната маса. Ваше мислење, колку сета треба да правам за една вежба? Знам дека треба со поголема тежина. Јас правам 3 сета, по 8-10 повторувања. А во теретанава ми викаат дека затоа сум немала резултати, затоа што не правам повеќе.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.725
Поени од реакции
11.565
Дечки, ајде мала помош :D имам 50 кила и искрено изгледам слабо. Почнав во теретана уште пред 5-6 месеци, и сега целта ми е да си ја зголемам мускулната маса. Ваше мислење, колку сета треба да правам за една вежба? Знам дека треба со поголема тежина. Јас правам 3 сета, по 8-10 повторувања. А во теретанава ми викаат дека затоа сум немала резултати, затоа што не правам повеќе.
Немаш резултати затоа што не јадеш повеќе. Што јадеш за да имаш 50 кила, 2 шпагетки на ден?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
1.Почни да јадеш, ама да јадеш како волк, колку што ти дозволува времето/финансиите месо/јајца/риба/млеко/зеленчук!/ориз/компир/овес, барем 4 добри оброци во денот.
2. Научи ги вежбите да ги правиш правилно, загревај се пред да почнеш со вежбање, откако ќе ги научиш добро вежбите почни да форсираш на тежините, секој нареден тренинг гледај да дигнеш повеќе кг и повеќе повторувања од предходниот.
Не ти се малку 8-10 повторувања, повеќе ти игра улога како ги изведуваш тие 8-10 повторувања и тежините.[DOUBLEPOST=1464159454][/DOUBLEPOST]
Дечки кажетеми од каде да порачам декстроза, невозможно е во цела Бт да нема.
Скопје последниот пат најдов во продавница за здрава храна и тоа ефтино околу 100ка кило (рефус беше, дали беше обичен мелен шеќер или декстроза кој ќе ти каже :D )

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Провери во продавниците за здрава храна?
Проверив сегде, само овошен шекер има. Затоа и прашав пред некој ден тука.[DOUBLEPOST=1464174572][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1464159454][/DOUBLEPOST]
Скопје последниот пат најдов во продавница за здрава храна и тоа ефтино околу 100ка кило (рефус беше, дали беше обичен мелен шеќер или декстроза кој ќе ти каже :D )
Незнам бе брат што е ова, декстроза со интерпол да бараш да ти се помочам во продавниците.Овошен шекер ми нудат, исто било. Абе човече декстроза ми треба.И претходниот пат едвај најдов на партизанска има едно продавниче за суплименти, сега немало повеќе ми вели, да порачам му велам, ми дава одговор различен дистрибутер имале и не вршел нарачки на такви производи повеќе. Господ да чува.
-Се јавив и Ск, во предатор под Get Raedy што е, и таму немаат.

Утре одам Охрид, имам работаа ке гледам да ми остани време да прошетам и да најдам тоа што ми треба. Ако и таму не завршам работа и у .!. да оди се.

Последно уредено:
Член од
25 мај 2016
Мислења
2
Поени од реакции
0
Немаш резултати затоа што не јадеш повеќе. Што јадеш за да имаш 50 кила, 2 шпагетки на ден?
Јадам 3-4 оброци дневно. Што да праам, не е како да пазам на исхрана како другите девојки што прават :)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Абе женско било ова @skopje0001 јас пак за тежини му делам совети :pos::facepalm:

Оди јади како сите женски благо, сладолед, во пмс лапни цела торта и ќе се здебелиш :D

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.725
Поени од реакции
11.565
Јас те сфатив дека прашуваш за Битола. Ако можеш да земеш од Скопје, има во продавниците за здрава храна, поточно јас земав од Водњанска спротив државна болница, кога одиш погоре малку од MFC, Мар-Вик се вика.

Еве што пишува на ќесето:

1. Продавница во Ѓорче Петров 02/ 61 47 118
2. Продавница во ДТУ Буњаковец 02/ 61 44 966
3. Продавница во Зелен пазар 02/ 32 321 433
4. Продавница во ТЦ Бисер 078 214 863

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Јас те сфатив дека прашуваш за Битола. Ако можеш да земеш од Скопје, има во продавниците за здрава храна, поточно јас земав од Водњанска спротив државна болница, кога одиш погоре малку од MFC, Мар-Вик се вика.

Еве што пишува на ќесето:

1. Продавница во Ѓорче Петров 02/ 61 47 118
2. Продавница во ДТУ Буњаковец 02/ 61 44 966
3. Продавница во Зелен пазар 02/ 32 321 433
4. Продавница во ТЦ Бисер 078 214 863
Фала мн. Утре Охрид сум ке видам таму. Ако не ќе звонам на еден од овие броеви, и ке прашам дали ќе можи преку карго да ми извршат достава. Фала уште еднаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom