Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ajde mala pomos, kupiv golf4 110, e sega pri palenje kako nekoe tropanje se javi nekolku pati, ama ne pricekuvav da se izgasat site sijalici na saltabla, dali e do toa ili nekoj drug problem.

Ajde mala pomos, kupiv golf4 110, e sega pri palenje kako nekoe tropanje se javi nekolku pati, ama ne pricekuvav da se izgasat site sijalici na saltabla, dali e do toa ili nekoj drug problem.[DOUBLEPOST=1464105446][/DOUBLEPOST]Ajde mala pomos, kupiv golf4 110, e sega pri palenje kako nekoe tropanje se javi nekolku pati, ama ne pricekuvav da se izgasat site sijalici na saltabla, dali e do toa ili nekoj drug problem.

Ajde mala pomos, kupiv golf4 110, e sega pri palenje kako nekoe tropanje se javi nekolku pati, ama ne pricekuvav da se izgasat site sijalici na saltabla, dali e do toa ili nekoj drug problem.
Појди на сервис, не оставај така да не се случи поголем дефект
почекувај го дизелот да исклучат грејачите[DOUBLEPOST=1464110478][/DOUBLEPOST]
Појди на сервис, не оставај така да не се случи поголем дефект
почекувај го дизелот да исклучат грејачите

Obavezno ce prasam nekoj majstor, sega momentalno 10 pati go palev, ama cekav da se isklucat sijalicite, palese bez problem.

Дали некој знае колку треба да размахот на платинката на Сузуки Марути.... ми пукна платинката купив нова па ме интересира колку размах да оставам..

Дечки, на Citroen C3 свети ова како на сликата, што може да биде проблемот дали некој знае да ми каже вака отприлика ?

2016-05-18 (1).png

Другари дали овие свеќици (BERU X TITAN) се добри? Ми ги даваат 350 ден една свеќица. Се исплаќа ли за тие пари ? Инаку колата мие Фиат Панда. Поздрав

Attachments

• set-4bujii-beru-uxt2-sb4-ultrax-titan-power-ux79.jpg
    set-4bujii-beru-uxt2-sb4-ultrax-titan-power-ux79.jpg
    16,8 KB · Прегледи: 18
Дечки, на Citroen C3 свети ова како на сликата, што може да биде проблемот дали некој знае да ми каже вака отприлика ?

Прегледај го приврзокот 147311

Има снага колава кога ја возиш? Се работи за некој сензор, мене кога ми се појави тоа ми беше дефект маф сензор и платив околу 8000.

Преваранти на годината

Преваранти на годината

Зш преваранти, тоа што немаш знаење од таа област не значи дека тие се праваранти, тоа ти сам ако сакаш да ги искористиш гумите подолго, одиш и ги обработуваат, а тоа не значи дека тие ти продаваат стари за нови, ова тахника се користи појке кај камионските гуми зошто се поскапи, еве ти видео:

Зш преваранти, тоа што немаш знаење од таа област не значи дека тие се праваранти, тоа ти сам ако сакаш да ги искористиш гумите подолго, одиш и ги обработуваат, а тоа не значи дека тие ти продаваат стари за нови, ова тахника се користи појке кај камионските гуми зошто се поскапи, еве ти видео:

Не викам дека јас имам познавање од оваа тема, ова на твоето видео е целосно репарирање на гумите, такви гуми ги имаш во продавниците, на таквите е променет целосно горниот слој. Пред неколку години имав земено репарирани од продавница за возило што не го возев многу, се покажаа ок, јас ги возев 3 години, а потоа го продадов возилото, колку ги возеле другите не знам, битно цената беше прилично пониска.

Овие на видеото што јас го ставив само ги продлабочуваат старите шари, не менуваат нов слој.

Најдобро оди на дијагностика, може да е маф сензорот за проток на воздух или ламбда сензорот за издувни гасови

Kaj мене на Ксара, беше проблем во неправилното палење на смесата во еден цилиндар, и мајсторот се сомневаше на бобина или свеќица.
За среќа, поминав со менување свеќици.

Има снага колава кога ја возиш? Се работи за некој сензор, мене кога ми се појави тоа ми беше дефект маф сензор и платив околу 8000.

Има полна снага, ама повремено не качува повеќе од 3к вртежи. После рестарт на моторот се губи проблемов со вртежите. Истово ми се има случено и со Пежо 206 (ист мотор) ама по кратко време целосно се изгуби ваквиот симптом.

Kaj мене на Ксара, беше проблем во неправилното палење на смесата во еден цилиндар, и мајсторот се сомневаше на бобина или свеќица.
За среќа, поминав со менување свеќици.

Заборавив да спомнам дека е дизел (1.4 HDI).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom