Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Сакаат некој да ги изнатепа па да изигруваат жртви
за тоа се платени
Тоа беше првичната замисла на организаторите. Полицијата да употреби сила ситуацијата да се радикализира и да се отворат вратите за што поширока интервенција од надвор.
На видеото јасно се гледа како Кабранов и Гошев очајно молат протестите да земат поширок замав. Свесни се дека револуција после 18:00 не се прави па макар била и шарена.

Заев и Милчин немаат капацитет да мобилизираат, Гошев додека беше на функција на местото на Богов ќутеше ко пичка и дури одпосле му дојде памет. Ист е случајот со Павле Трајанов и Лиле Поповска.

Овие луѓе немаат никаква допирна точка со неопределените кој ги носат промените.

S

silmarillion

Гостин
Кога ги читам некои членови на форумов, стварно ми иде да баталам бизнис и да се фатам со политика за да им ги доземам и тие пари што им останале. Пошто како тргнала работава, ај што ќе те аболицираат, па и споменик и храм ќе ти направат за тоа. Вака сам да си градам не иде, голем трошок е.

Се што треба да направам е секој втор пост на ФБ да ми е "Аирлија" и линк до некоја лименка што се отвара у Кравари. 2-3 поста за Маќедонија вечна, Сорос педер, Борјан предавник и син на кодош, Америка сака да ни го земе криптонитот, само Ќосето за педерите што протестираат, хаштаг ИлијаДимовски.

И калапи џебот од сиротиња.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Поби го ти ова :roker:
Нема јас што да побивам. Не сум од Струмица. Заев таму е градоначалник. Ако има нешто, бујрум, нека му пресудат Струмичани на локални избори. Мене ме интересира што мојата влада што владее цели 10 години ја ограби државата, се обидува да уништи секакво напредно размислување, ја уназади државата за 100 години и ги украде најубавите години на мојата генерација... Е против таква влада протестирам. Таква влада треба не само да падне, туку да замине во историјата како најголемо зло што некогаш и се случило на Македонија и да служи за пример за тоа како не треба да се води една држава.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Позабегани од шарените нема. Заради објава што не им се допаѓа велат ова е кривично дело.
Не се работи за објава што не ми се допаѓа мене, или на некој друг. Јас ти кажувам како стојат правно работите. Ти на форумов има постови каде навлегуваш директно по закон во кривично дело. Јас не планирам да се занимавам со тебе, ама ако толку сакаш правно да се тера работата има дечина од партија што би се позанимавале со тебе во одделението за електронски криминал.
И ич нетреба да те чуди зошто те банират од форум,биди среќен што поминуваш со помали опомени, и повторно си активен. Ти си единствен од сите членови овде што константно повикува на омраза, било да е национална, расна, верска омраза, или раздор. Константно во буквално смисла, а најизразено ти беше со случувањата во Бутел, со албанците и тогашните протести пред мвр. Истото ти беше и пред 10тина дена кога албанските партии излегуваја на протест.

Последно уредено:
Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Darling, educiraj se malku, naftata ja ima kolku sakash i ne vredi da vojuvash za nafta. Makedonja ima voda, zboruvam za podzemna zdrava voda, Makedonija ima vazhna geostrategiska polozhba, Makedonija ima retki metali, Makedonija mozhe da bide vtor Avganistan vo proizvodstvo n kvaliteten afion ( kvalitetot na makdonskiot afion e nadaleku poznat, i ke go slushnesh vo duzina holivudski narko mafija filmovi)..alfa i omega vo farmaceutskata industrija, Ohrodskoto Ezero e ezero na zhivi fosili i shto ponatamu da redam. Eve ti edna stara YU kovanica.. Zapoznaj ja svojata zemja za da ja sakash. So deneshnive socijalni mrezhi, internet i taka natamu e mnogu lesno...samo treba da se potrudish...naftata veke ne e tolku vazhna, ja ima vo izobilstvo i ne e fosilna surovina, naftata e mineral koj se sintetizira i ne mozhe da se iscrpi, uslovno kazhano. Vodata e edno soedinenie koe ne se obnovuva, shto imame toa e toa

Едниствената важност на Македонија во геостратешка смисла е што секогаш служела на големите сили како пара за поткусурување со комшиите. Ништо повеќе. Еве, која војна сакаш види ја, ние сме секогаш зијан.

За жал, тотално сме небитни во пошироки рамки. Да сме битни, ќе не средеа до сега.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: k3b
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Со нешто мораше да се возврати одлагањето на изборите. Ќе ја вратат старата влада, ама не за долго. Ќе има нова влада за мн брзо. Запамтиго ова па ке продолжиме ко ке се деси тоа.
Значи, вистина е дека некој сака власт без избори. Никогаш не сум го рекол тоа, но некои пароли од почетокот испаѓаат точни.[DOUBLEPOST=1463923454][/DOUBLEPOST]
... А членството на ДПМНЕ веќе неколку пати беше така гадно изманипулирано од својата партија и тоа само оваа година. Два пати беа прелажани дека има бетониран датум на избори, па ги тераа да објавуваат линкови по ФБ....
Не мислиш ли дека изборите други ги откажуваа?[DOUBLEPOST=1463923922][/DOUBLEPOST]
... Павле Трајанов и Лиле Поповска....
Најочајните ликови во македонската политика. Луѓе за чии партии гласаат само членовите на нивните најблиски семејства, кои 10 г. ја уживаат власта, пратенички функции, се’ благодарение на Груевски и ВМРО ДПМНЕ, стоејќи рамо до рамо на митинзите изминатите години... Сега се толку гласни за промена, приклонувајќи се на таборот кои веројатно сметаат дека ќе биде форсиран од странските сили... Барем нека се повлечат во тишина. Секое нивно појавување и зборување против оние кои вчера им го даваа политичкиот живот ми изгледа како „монти Пајтон“. Без Груевски тие до сега одамна ќе беа непознати во РМ. Знам дека политиката е курва, но не треба и политичарите да станат тоа.

Последно уредено:
Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Значи, вистина е дека некој сака влст без избори. Никогаш не сум го рекол тоа, но некои пароли од почетокот испаѓаат точни.
Незнам зошто се служите постојано со глупи манипулации и ги насочувате работите непотребно на друга страна.

-Сите ние сакаме избори, не е точно дека некој бара власт без избори, сакаме избори, ама избори организирани на фер и демократски начин, каде на пристоен и чист начин ќе победи подобриот, и конечно ке стави крај на ова политичка криза.

- Пржинскиот договор се знае. Точно се знае се што се бараше за реализирање и организирање на избори. Ни пола точки од тој договор не се постигнати, наместо да се намалуваат и да се приближуваме заедно до целта, Грујо дополнително ги зголемува тие точки и ја продлабочува кризата до бескрај.

Еве, таа црна аболиција го продолжи пржинскиот договор уште за минимум 3/4 точки за реализирање . Наместо да се намалуваат, тие одат во дупло за да нема крај на ова криза. Кој е тој што ја продлабочува кризава?

Кажими сега ти, зошто се стават дополнителни пречки за да неможи да се организираат фер и демократски избори?, на кој му гори под нозе?, зошто некој работава ја води до бескрај?зошто некој не сака да се реши политичкава криза? кој е виновен? Шарената револуција?

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Нема јас што да побивам. Не сум од Струмица. Заев таму е градоначалник. Ако има нешто, бујрум, нека му пресудат Струмичани на локални избори. Мене ме интересира што мојата влада што владее цели 10 години ја ограби државата, се обидува да уништи секакво напредно размислување, ја уназади државата за 100 години и ги украде најубавите години на мојата генерација... Е против таква влада протестирам. Таква влада треба не само да падне, туку да замине во историјата како најголемо зло што некогаш и се случило на Македонија и да служи за пример за тоа како не треба да се води една држава.
Значи на твојот нека му пресудат на избори, а на другиот не може?!

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Значи на твојот нека му пресудат на избори, а на другиот не може?!
Не може бидејќи тој ќе си ги намести изборите и уште 4 години ќе го краде народот, не може бидејќи 10 години краде и убива. Едноставно не може, мора да оди во затвор, 10 години диктатура не е малку, мора да осети ќелија.

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Не може бидејќи тој ќе си ги намести изборите и уште 4 години ќе го краде народот, не може бидејќи 10 години краде и убива. Едноставно не може, мора да оди во затвор, 10 години диктатура не е малку, мора да осети ќелија.
И сега мора други да ги наместат?!

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
И што е поведување постапка против најсилниот противник без докази и врз основа на кодошење? Фер плеј?!

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Протестите против законот за работни односи во Франција. Физички нападнати полицајци и запалено возило.

Револуција со која се руши власт во Македонија, осомничена за злоупотреба на огромни народни пари, за обид за прикривање убиство, за партизирање на судството, смрт на пациенти заради административна неажурност, за злоупотреба на гласачкото право, за закани, за трошење на пари за чоколади немајќи леб, за казнување на фирми заради политичка определба, за праќање на технички преглед на автобуси кои носат симптатизери на опозицијата, за отварање партиски штаб во МВР, за земање провизии, за незаконско прислушкување, за рушење на објекти заради одмазда, за изнесување судски докази во јавност .. итн.... изгледа вака ... а владините курири го прикажуваат како украинско сценарио:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom