Primera División - Liga BBVA 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Rigil
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион ?

• Вкупно гласачи
    180
  • Гласањето е завршено на .
Различен профил на играч е Мората во споредба со Коста. На репрезентација како Шпанија повеќе според мене им одговара напаѓач како Мората кој игра со топка, не е чекач и кој трча доста по крилни позиции, има и солидна брзина. Коста е одличен финишер, ама не сум сигурен колку е компактен за фудбалски тим како што е шпанската репрезентација.

Коста е одличен играч, беше одличен во Атлетико, одличен е и во Челзи. Единствено каде што не покажува добри игри е репрезентацијата на Шпанија.
Кога лично би бирал, би го играл Коста пред Мората. Мората сеуште не е светска класа шпиц, нешто што Коста е веќе добри 3 сезони.

Коста е многу подобар играч од Мората. Не е повикан заради повредата. Мората ми е еден од најпреценетите играчи моментално.
Еве мое мислење

идеална постава од повиканиве
Де Хеа
Карва-Рамос-Пике-Алба
Иниеста-Бускетс-Коке
Педро-Мората-Силва

идеална постава од сите играчи
Де Геа
Карва-Рамос-Пике-Алба
Иниеста-Бускетс-Коке
Витоло-Коста-Силва

Абе каков Педро прва постава, што ти е. :confused:

Навивам да испаднат од група.. Каде бе старо дртало со бартра фабрегас силва педро ...исто и икер не ми е јасно што бара...

Како го прајте Мората ко 30 гола да има сезонава е бати играчот. Ако не го игра Адуриз со уште едно крило можи ќе догура до полуфинале евентуално.

Репрезентации како Германија, Белгија и Франција ќе косат во напад а вие го ставате Мората со Педро и Силва.:facepalm:

Бартра човече??? Мислев дека само во Македонија се оди со врски во репрезентација.:confused:

Прелиминарен е составов, ќе лета некој само ве сфаќам, нема да лета никој од оние што заслужуваат :D

Толкав муабет се разви за Коста вс Мората, а всушност сезонава Адуриз најмногу заслужува да игра шпиц. И да, колку и да е летаргичен Педро на моменти, има среќна ѕвезда кога игра за репрезентација, се скапува од голови давање, ќе мора да игра некој на крило, освен на старчено ако не му текне со Иниеста на крило да игра, а Коке-Бускетс-Тиаго во средина, ама ваљда не е толку заминат во мозокот.

жабарите ќе ја продаваат Гранада на кинези

Џабе се карате, моментално на овие играчи најмногу одговара Торес да биде шпиц. Ја би играл вака:

Де Геа
Хуанфран - Пиќе - Рамос - Алба
Саул - Бускетс - Тиаго - Коке
Мората - Нолито​

Де Хеа/Касиљас​

Карвахал/Хуанфран - Пике/Бартра - Рамос/Бартра - Алба/Азпиликуета​

Бускетс/Бруно/Микел Сан Хозе

Иско/Коке/Силва ------------ Иниеста/Коке/Алкантара

Васкез/Саул ----------------------------------------------------------- Нолито/Иниеста

Адурис/Мората​

Џабе се карате, моментално на овие играчи најмногу одговара Торес да биде шпиц. Ја би играл вака:

Де Геа
Хуанфран - Пиќе - Рамос - Алба
Саул - Бускетс - Тиаго - Коке
Мората - Нолито​
Добар си, само Адуриз пред Мората!(y)
@zmej gorjanin Васкез пред Саул и Иско пред Коке и Силва? Речими само дека случајно ги распореди вака.

Добар си, само Адуриз пред Мората!(y)
@zmej gorjanin Васкез пред Саул и Иско пред Коке и Силва? Речими само дека случајно ги распореди вака.
Може и така, мада ја да сум Торес на негово место. Уиграни се многу со Коке и Саул. А тука се и Бускетс дефанзива, и Тиаго да дели топки. Перфект средина имаат. ЕлНињо само да чека, како во Атлетико, а Нолито да се издвојува повеќе на страна да прими топка.
Со ваков состав и тренер Симеоне мислам ќе освојат :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom