Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Немора да значи дека затоа си на дополнителна. Утвари нема да те пратат на дополнителна ако имаш проблем со презимињата, туку ако доказот за потекло не ти го признаат. АКо имаш проблем со презимињата, ке ти стои во статус, дека има проблем со документите или слично и ке ти дадат рок да го приложиш документот.

Како и да е, му се јавив на посредникот, и го прашав за ова, тој ми рече штом од ДАБЧ, не ти нашле дека имаш проблем со презимињата, немај гајле, немаш потреба да носиш нотарска заверка дека е истиот човек.
не може да не му признаваат крштеница од татко му.

@vkv баш сега вратив назад неколку сттани да видам што ти бил проблемот и уствари тебе во ДАБЧ те заебале. Ангажирај се да ја поправиш грешката, деуго чаре немаш. И тоа што побрзо. Не знам зошто чекаш уште.

Последно уредено:
Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Здраво дечки. Ме интересира нешто околу вадењето на извод од матична книга на УМРЕНИ (тако звано посмртница). Дали јас би можел да извадам посмртница за мојот прадедо на пример (починат) или тоа право го има само татко ми, а мене не би ми дозволиле? Или би ми дозволиле да вадам таков документ но да треба да приложам и извод од татко ми за да докажам дека сум во родна врска со прадедоми? Зборам за нашиве матични служби. Ако некој имал искуство од овој тип, или пак чисто знае што е и како е, би го замолил за информација. Фала

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Zdravo na site.
Vo 2014 podnesovme dopolnitelni dokumenti od moja prva bratucetka so tatko mi (negova vnuka od brat).
Vo februari 2016 godina, negovite dokumenti bea odobreni. Vo mart mu izleze ukazot. Vo april se slikase, pa do krajot na april si go zede pasosot. Pred edna nedela, si go proverih brojceto i pisuvase deka molbata mi e razgledana so pozitivno mislenje i deka sleduva ukaz. Naredniot den go proveruvam brojceto, i mi pisuva deka prepiskata mi e prekratena bidejki ne sum dokazala deka sum bugarka. Mu se javiv na posrednikot mu objasniv i se iznenadi koga slusna sto se sluci. Rece deka ke prasa za sto stanuva zbor. I eve pominaa 6 dena i ovoj ne mi kreva poveke telefon. Dali stanuva zbor za nekoja greska ili nesto drugo neznam, no mnogu mnogu se nacekav. I sega bas koga se izraduvav, za mnogu skoro i se razocarav. Ako nekoj imal takvo iskustvo go molam da go spodeli so mene.
pa koga mu izleze na tatko ti, fino lepo da si go kopirase negoviot pasos i da go odnesese kako dopolnitelen dokument ke ti bese najsigurna rabotata... ali sepak odi do sofija i na salter vidi so ke ti kazat, oti ne e prvpat da se naprat greski na stranicata za brojcinja provervanje

Член од
14 мај 2016
Мислења
36
Поени од реакции
43
Здраво дечки. Ме интересира нешто околу вадењето на извод од матична книга на УМРЕНИ (тако звано посмртница). Дали јас би можел да извадам посмртница за мојот прадедо на пример (починат) или тоа право го има само татко ми, а мене не би ми дозволиле? Или би ми дозволиле да вадам таков документ но да треба да приложам и извод од татко ми за да докажам дека сум во родна врска со прадедоми? Зборам за нашиве матични служби. Ако некој имал искуство од овој тип, или пак чисто знае што е и како е, би го замолил за информација. Фала
Slobodno mozes da izvadis i za tatko, dedo, pradedo.. Mene ne mi pravea niakov problem vo mk

Член од
16 мај 2016
Мислења
12
Поени од реакции
3
zdravo bi sakal da prasam dali nekoj moze da kaze da e podobro sega momentalno da se podnese preku ambasada ili preku posrednik

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Slobodno mozes da izvadis i za tatko, dedo, pradedo.. Mene ne mi pravea niakov problem vo mk
A dali e problem toa sto mnogu cesto vo izvodite vo poleto maticen broj na roditelite stoi X (nema podatoci). Ili stom imeto se sovpagja, okej e? Zasto kaj da najdam maticni broevi od 1890?

Член од
17 мај 2016
Мислења
54
Поени од реакции
57
Zdravo, aplicirav vo 2015 za Bg drzavjanstvo vo Skopje(tatko mi i brat mi veke imaat). Na istiot den mi napravija intervju i za nepoln mesec dobiv broj 26**(brojot e zaveden na pocetok na April). Ovaa godina na 04.04.2016 se smeni statusot vo “По преписката Ви предстој да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство”. Dali znaete uste kolku meseci bi mozelo da se zavrsi se? Za kolku vreme Sovetot ke odobri, kolku ke treba za potpishuvanje od Viceprezident itn J

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Кога ќе кликнете "Испрати мислење" чекате 3-4 секунди и правите рефреш на страната. Безразлика колку трае таа лоадинг анимација, вие кликате рефреш. За да се избегнат дупли постови.

Исто така, добредојде назад @Walkman :)
Dobro nashol, domacine :)

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Zdravo, aplicirav vo 2015 za Bg drzavjanstvo vo Skopje(tatko mi i brat mi veke imaat). Na istiot den mi napravija intervju i za nepoln mesec dobiv broj 26**(brojot e zaveden na pocetok na April). Ovaa godina na 04.04.2016 se smeni statusot vo “По преписката Ви предстој да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство”. Dali znaete uste kolku meseci bi mozelo da se zavrsi se? Za kolku vreme Sovetot ke odobri, kolku ke treba za potpishuvanje od Viceprezident itn J
очекувај промена во следниве месец-два, не би требало да е подолго од тоа... па потоа се чека за потпис, и за тоа уште месец-два...

Член од
17 мај 2016
Мислења
54
Поени од реакции
57
очекувај промена во следниве месец-два, не би требало да е подолго од тоа... па потоа се чека за потпис, и за тоа уште месец-два...
Zdravo Pat. Znaci na Sovetot na grazdanstvo ke mu trebaat okolu 3-4 meseci neli? Mene statusot mi se smeni na 04.04 i sega na toa da dodadam plus 3-4 meseci? I za potpis mesec dva potoa. Fala

V

vkv

Гостин
Немора да значи дека затоа си на дополнителна. Утвари нема да те пратат на дополнителна ако имаш проблем со презимињата, туку ако доказот за потекло не ти го признаат. АКо имаш проблем со презимињата, ке ти стои во статус, дека има проблем со документите или слично и ке ти дадат рок да го приложиш документот.

Како и да е, му се јавив на посредникот, и го прашав за ова, тој ми рече штом од ДАБЧ, не ти нашле дека имаш проблем со презимињата, немај гајле, немаш потреба да носиш нотарска заверка дека е истиот човек.
E jas im odnesov izjava. Krstelnica od tatko mi od bugarska egzarhija da ne mi priznaat? Togas ke pisuvase prekraten.

V

vkv

Гостин
не може да не му признаваат крштеница од татко му.

@vkv баш сега вратив назад неколку сттани да видам што ти бил проблемот и уствари тебе во ДАБЧ те заебале. Ангажирај се да ја поправиш грешката, деуго чаре немаш. И тоа што побрзо. Не знам зошто чекаш уште.
Epa dostaviv original krstenica i izjava zaverena na notar za isto lice. Drugo sto da pravam? u sistem nisto ne stoi. Toa ne mi e jasno bi trebalo da pisuva barem nesto

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
A dali e problem toa sto mnogu cesto vo izvodite vo poleto maticen broj na roditelite stoi X (nema podatoci). Ili stom imeto se sovpagja, okej e? Zasto kaj da najdam maticni broevi od 1890?
и кај мене беше исто. не е проблем не се секирај.[DOUBLEPOST=1463473396][/DOUBLEPOST]
E jas im odnesov izjava. Krstelnica od tatko mi od bugarska egzarhija da ne mi priznaat? Togas ke pisuvase prekraten.
Друже правиш муабет за различна работа. Кај мене "проблемот" е поинаков, јас немам проблем со документите за произходот, т.е јас поминав дабч и интеревју и никој не најде примедба за презимињата, ниту во дабч (пошо ги разгледале пред да ми дадат произход нели?), ниту на интеревју, тетката што ми го правеше интеревјуто не ми најде примедба.

Член од
16 мај 2016
Мислења
17
Поени од реакции
25
Ова значи да си одиш до бугарија и директно да си видиш.Истото се случи и на друг член од форумот но кога појде на шалтер си го подигна указот а беше прекратен како тебе.Нема логика чим татко ти доби а ти да си одбиена.Заминвај уште утрре бугарија :)

E sega mi olesna, fala mnogu goran.slavkoski[DOUBLEPOST=1463473676][/DOUBLEPOST]
pa koga mu izleze na tatko ti, fino lepo da si go kopirase negoviot pasos i da go odnesese kako dopolnitelen dokument ke ti bese najsigurna rabotata... ali sepak odi do sofija i na salter vidi so ke ti kazat, oti ne e prvpat da se naprat greski na stranicata za brojcinja provervanje

Nie sakavme taka da napravime, no posreduvacot rece deka nemalo potreba, bidejki tatkomi e veke bugarin. Kako i da e veke koga bidnalo ke mora da idam do Sofija. Pa ke vidime sto e rabotata.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom