Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Не ќе му дојде тоа така. Тоа е твој заклучок.
Неќе да е тоа само мој заклучок, на многу места сум слушнал и прочитал коментари од тој тип.
Малку е смешно да се фокусираш на една партија и да ја напаѓаш за работи кои наводно ти пречат а да си молчиш за другата партија која доколку не е првата би дошла на власт.
Постов ти е класичен пример за хипокризија.
Смешното е тоа што викаш дека сум ги напаѓал ДПМНЕ а за СДСМ сум молчел, тоа никогаш небило така, од проста причина што сум свесен дека од добивањето независнот до денес тие две партии и ја ебаа мамата на државата, за разлика од тебе и двете ги напаѓам, а ти си општо познат по тоа што си жесток подржувач на апашите од власта.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Да живее ВМРО-ДПМНЕ! Да живее Македонија!

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Неќе да е тоа само мој заклучок, на многу места сум слушнал и прочитал коментари од тој тип.
Постов ти е класичен пример за хипокризија.
Смешното е тоа што викаш дека сум ги напаѓал ДПМНЕ а за СДСМ сум молчел, тоа никогаш небило така, од проста причина што сум свесен дека од добивањето независнот до денес тие две партии и ја ебаа мамата на државата, за разлика од тебе и двете ги напаѓам, а ти си општо познат по тоа што си жесток подржувач на апашите од власта.
Тие муабети и ја ебаа мамата мамицата се за пред гранапче. Сериозен човек се осврнува на проблемите и нуди решение или барем визија за тоа што сака. Не сакам да крадат и неќам да му ја ебат мамата на народот не се баш конструктивни муабети.[DOUBLEPOST=1463253125][/DOUBLEPOST]
Да живее ВМРО-ДПМНЕ! Да живее Македонија!
Колку те плаќаат бе ѓубре едно вака да пишуваш. Еве ти еден сендвич. не палат вашите финти овде на форумов. Повеќето членови се луѓе шетани, образовани, во контакт со народ од секакви вери, нации и социјални статуси и IQ од над 150.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Другар, олабави сериозно. Те соблекоа тука како најголем лажго на форумов, пред неколку недели збореше за тоа дека не си ничиј приврзаник или симпатизер а уште помалку нечиј член, па од хејтање на брутуси и Скопје 2014та како проект, дојде до дереџе да си најдобар пријател со него и да си загрижен граѓанин за спомениците и добробитот на државата.

Што и да напишеш не го брише фактот дека си обичен контрапротестант, цивилизациски и еволутивен лапсус/појава која ни е закачена како болест за годините што идат, појава што се храни од туѓата несреќа и проблеми и на тоа гледа шанса да испрофитира на персонален план.

Сo македонски знамиња сте се покриле, тоа ви е scapegoat?
Ебате бруката.
Јас да олабавам? Па ја отрувте темава со постови, малку и јас да досаѓам, немате само вие право на тоа (иако подобро ви иде).

Па и со Брутус, и со Фринџ, и со Цитро сме се рендале. Едино со Бастердот имало помалку фрикција, ама тоа до некаде е очекувано, човекот лагано праи муабет и не се нервира многу како мене и претходно спомнатите :D. Инаку океј, сме биле на спротивни страни. Голем ташак. И со други сум се карал за спротивставени ставови и гледишта, and then I suddenly stopped. Светот не престана да се врти. Може пак ќе гледаме на косо за одредени работи во иднина.

Не е лажење. Сум имал бифој со Проектот 2014. Се уште имам, за одредени ситници. Сум имал и се уште имам критики и за владата. На соодветни теми се изјаснувам за тоа. Двеве теми каде кењам се СЈО и Протести. Таман за кењање на опозицијата, во ситуацијава најмногу според мене заслужува. А тоа дека сите го правите тој муабет а делувате поинаку, повеќе ве прави вас лажговци него ли мене. Еве јас се соочувам со муабетите. Why don't you and company own the fuck up too? Ти, несумјас, Ставро, Берик, викед, Дарко, Мафо - Големите "неутралци".

Ја имам повеќе од еден начин да направам профит моментално. Твојата несреќа (или на другите), не е еден од нив (whatever the fuck you meant by that). Иако не знам како ти испаѓаш несреќен у целава ситација, нели ВМРО пред распад е, шах-мат политичка позиција и тако даље, барем така сите штабовски пиончиња тоа го дудлаат наоколу. Или и тебе ти звучи тоа малце како пренафурана и испумпана лага?

Не е скејпгоут тоа со знамињата. Тешко ви идат пораки. Сакав да кажам таму иде луѓе со други етнички позадини, кои се натурализирале до тој степен што ја осеќаат државава како нивна. Не би рекол дека така е случајот кај другиве.

И кaкo чoвек дa не те вреѓa?
2. ЕУ и САД немaaт прoгрaмa?
Фино лепо со домашна култура. Затоа и не сакам да реплицирам на остатокот од постот.

Точката број 2 - Тука едино се согласувам, но од друг аспект. СДСМ нема програма, готват таква кога имаат шанси да тепаат, и истата им ја готви ЕУ и САД :D. Затоа кога ги слушаш на ТВ мислиш дека се цитираат едни со други. Да речеш истомисленици е understatement :D.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Сфатија повеќето до каде е работата не се сеќирај, само што се плашам дека за брзо ке се прашуваат што ни требаше оваа работа. Ти не мислиш така ?[DOUBLEPOST=1463091686][/DOUBLEPOST]
Искрено незнам како не ти стана јасно досега дека изборите како такви повеќе барем што се однесува за тука немаат никаква тежина. Сосем е небитно во иднина кој ке победи и кој ке биди опозиција. Се направи огромна и за жал непоправлива штета на држава, се отвори пандорината кутија . Не ми е јасно како можите толку кусогледо да гледате на работите и да не го гледате проблемот кој се направи на долгорочен план. Наивно е дури и да се помисли дека после се ке се врати во нормала. Уште долго време нема да се вратиме во нормала и тоа ако поминиме само со тоа треба да бидеме и среќни дека со лесно поминавме.
Chiflig Makedonija so pashite Mijalkov,Gruevski i Ahmeti za tebe e normala? Zaso nekoj bi sakal da se vrati vo taa "normala"?

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
СЈО ни за кур не ги бива. толку месеци поминаа и ниеден криминалец затворен.

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
СЈО ни за кур не ги бива. толку месеци поминаа и ниеден криминалец затворен.
СЈО не затвара криминалци. СЈО обвинува, друг треба да пресуди и да затвори/ослободи.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.415
Поени од реакции
4.320
Јас да олабавам? Па ја отрувте темава со постови, малку и јас да досаѓам, немате само вие право на тоа (иако подобро ви иде).

Па и со Брутус, и со Фринџ, и со Цитро сме се рендале. Едино со Бастердот имало помалку фрикција, ама тоа до некаде е очекувано, човекот лагано праи муабет и не се нервира многу како мене и претходно спомнатите :D. Инаку океј, сме биле на спротивни страни. Голем ташак. И со други сум се карал за спротивставени ставови и гледишта, and then I suddenly stopped. Светот не престана да се врти. Може пак ќе гледаме на косо за одредени работи во иднина.

Не е лажење. Сум имал бифој со Проектот 2014. Се уште имам, за одредени ситници. Сум имал и се уште имам критики и за владата. На соодветни теми се изјаснувам за тоа. Двеве теми каде кењам се СЈО и Протести. Таман за кењање на опозицијата, во ситуацијава најмногу според мене заслужува. А тоа дека сите го правите тој муабет а делувате поинаку, повеќе ве прави вас лажговци него ли мене. Еве јас се соочувам со муабетите. Why don't you and company own the fuck up too? Ти, несумјас, Ставро, Берик, викед, Дарко, Мафо - Големите "неутралци".

Ја имам повеќе од еден начин да направам профит моментално. Твојата несреќа (или на другите), не е еден од нив (whatever the fuck you meant by that). Иако не знам како ти испаѓаш несреќен у целава ситација, нели ВМРО пред распад е, шах-мат политичка позиција и тако даље, барем така сите штабовски пиончиња тоа го дудлаат наоколу. Или и тебе ти звучи тоа малце како пренафурана и испумпана лага?

Не е скејпгоут тоа со знамињата. Тешко ви идат пораки. Сакав да кажам таму иде луѓе со други етнички позадини, кои се натурализирале до тој степен што ја осеќаат државава како нивна. Не би рекол дека така е случајот кај другиве.

Фино лепо со домашна култура. Затоа и не сакам да реплицирам на остатокот од постот.

Точката број 2 - Тука едино се согласувам, но од друг аспект. СДСМ нема програма, готват таква кога имаат шанси да тепаат, и истата им ја готви ЕУ и САД :D. Затоа кога ги слушаш на ТВ мислиш дека се цитираат едни со други. Да речеш истомисленици е understatement :D.
Шкорпи, колку јас те имам читано на форумов за тебе најбитно и од жовотно значење е како ке се третира педераната во мк. Имате нешто договорено со гдомовциве околу легализација на педерлукот или си фати некој дечко од дпмне па сега мора да ги браниш оти вечер кај ке те кеца ами и ке те тепа ако не си за нив? Ај малку сконцентрирај се и лоцирај се па после продавај пуфки...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Шкорпи, колку јас те имам читано на форумов за тебе најбитно и од жовотно значење е како ке се третира педераната во мк.
Или не ме читаш доволно или си ме следел селективно. Не ми е од некое значење да гласам за партија заради ставот кој го имаат за хомосексуалците. Затоа што едини кои ќе вршат притисок за тоа се ултра-левичари, кои нема шанси со друг да садат зелки освен со присутниве преставници на опозицијата. Имаше залагачи на времето. 15 години беа на власт, ништо не направија по тоа прашање. Јас не гледам поента на другиве што се мантраат по улици и бојат споменици. Демек за тоа другиве после 15 години конечно сега ќе си го одржат зборот за геј права и сл.

И трета опција да има, и да е како со ставот на ВМРО околу тоа прашање, пак ќе ја гласам. Тој што бира се во животот врз основа на тоа како му се одразува на неговата сексуална ориентација, од политика, до музика, до облека, до друштво, таа постела тој нека си ја мести. Доменот на интерес мене ми е малце поголем.

дисмисивен анти-геј став > лажни про-геј ветувања.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Ти му зборуваш за плацеви , за мерцедеси од пола милион евра , за милионски провизии тој ти кажува за кафето шо го давало сдс пред 20 години , не бе тоа ти е!

Ти му кажуваш дека ова од дпмне е дно дна , тој ти зборува за сдс федерализација сакал да прај, а цело учк шо е во влада нема врска сдс е крив! Ок сдс е крив , зошто за 10 години власт грујо не го исправи сето то шо нечини?

Уште еднаш , СЈО е основано да работи за криминалот во прислушкуваните материјали и точка! сега ко почна да течи од сите страни па ајде сјо да работело за сдс криминалот така ? НЕ, ДПМНЕ во 10 години можеше да направи 100 специјални обвинителства и да го закопа сдс за век во опозиција , ама пастирот мислеше дека цел живот на власт ќе е па не се ни замараше дека некогаш некој ова ке му го скрои

Абе ало , времето од сдс завршило пред 10 години , народот за тоа ги казнил и не им дал власт на избори.
10 години е дпмне на власт и иди тука некој шо за 150 евра си го дал газот под кирија и ми објаснува шо било вмро , НЕ!! Ова не е вмро , ова само се шлепа на зборот ВМРО , ова е КРИМИНАЛНО ДПМНЕ, ТОЛКУ!

сдс бил срам , срам е да, ама сдс изминативе 10 години нема НИКАКВА врска со гомнариите на ДПМНЕ! моментално од дпмне поголем срам НЕМА!

Последно уредено:
D

Darko_ufo

Гостин
Или не ме читаш доволно или си ме следел селективно. Не ми е од некое значење да гласам за партија заради ставот кој го имаат за хомосексуалците. Затоа што едини кои ќе вршат притисок за тоа се ултра-левичари, кои нема шанси со друг да садат зелки освен со присутниве преставници на опозицијата. Имаше залагачи на времето. 15 години беа на власт, ништо не направија по тоа прашање. Јас не гледам поента на другиве што се мантраат по улици и бојат споменици. Демек за тоа другиве после 15 години конечно сега ќе си го одржат зборот за геј права и сл.

И трета опција да има, и да е како со ставот на ВМРО околу тоа прашање, пак ќе ја гласам. Тој што бира се во животот врз основа на тоа како му се одразува на неговата сексуална ориентација, од политика, до музика, до облека, до друштво, таа постела тој нека си ја мести. Доменот на интерес мене ми е малце поголем.

дисмисивен анти-геј став > лажни про-геј ветувања.
Абе фали уште да кажеш дека си ГЕЈ Демо-Христијанин кој се залага за брачни обврски само помеѓу маж и жена... Да ми извини форумов па ако треба и нека ме бануваат вечно ама ти си тешка ретарда и Грујо би се чудел како може да го браниш... (тоа ретардата не се однесува на тебе како геј од тебе и геј-заедницата би се срамела).

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
@Шкорпион

Друже, ја јесте да сум малко пијан у моментов, ама стварон не можам да те разберам, ок е ако си застапуеш страна заради финасикси и други бенифити (функција, вработување и сл). Ама зошто толки се мачиш да обасјнуваш, едоставно кажи, имама политичка и екомомска корист од оваа влада и затоа му и убаво, што е толку тешко, еве ја ќе кажам и ја сум во слична ситуација.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.582
Поени од реакции
16.784
СЈО не затвара криминалци. СЈО обвинува, друг треба да пресуди и да затвори/ослободи.
СЈО нема дадено се уште ни едно издржано обвинување, само бара притвор.... а се критикуваше власта дека притворот се користи наместо затвор....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom