Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Хм, интересно! Јас првпат гледам дека вакво нешто функционира, и добро е да се знае. Ама не е јаглен, туку графит (сосема различно)

Какво мислење имате за Berghoff кујнските ножеви што се на акција во тинекс? Се работи за Berghoff Geminis. Дали вредат за цената?

Хм, интересно! Јас првпат гледам дека вакво нешто функционира, и добро е да се знае. Ама не е јаглен, туку графит (сосема различно)
Е добро де, важно и двете се 100% јаглерод, само густината му е различна, исто и дијамантот спаѓа во истата категорија :) (која шема ќе биде да го подмачкуваш ножот со дијамантска прашина:pos:).

da ve prasam dali moze nekoj da mi kaze kade e cigan pazar

две слики од денес со HDR филтер ;)

036889170-big.jpg
036881723-big.jpg

Овој Kissing Cranes ли е?
не некакво Rostfrei Solingen и уште нешто што не можам да го прочитам -старо е повеќе од 45-50 години ;)
сега имам и cigar cutter -ама тоа го користев само поради сликата ;)

Автокомадна, незнам точно, немам отидено од кога е преместен, околу 4 километри за пешаци (ако сум точен со мапата) од Стив студентскиот дом (барем јас од таму тргнувам).
Прашај тука, сигурно повеќе информации ќе добиеш.
http://forum.kajgana.com/threads/Бувљак-најдобар-улов.59889/page-18

Како што гфледам, некој има поточна дестинација:

https://www.google.mk/maps/dir/42.0...4732895,1610m/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e2?hl=mk

Последно уредено:
Здраво. Да не знае некој како се вика на македонски задниот дел на ножот, врз кој се става дршката? Ми треба за технички превод. На англиски е "tang", на српски го викаат „kulisa - obli kraj drške koji služi puniji hvat “.

Фала.

Здраво. Да не знае некој како се вика на македонски задниот дел на ножот, врз кој се става дршката? Ми треба за технички превод. На англиски е "tang", на српски го викаат „kulisa - obli kraj drške koji služi puniji hvat “.

Фала.
Тешко дека постои таков збор на Македонски.
tang-от ако е фул танг тогаш нема друг збор освен танг. Ако е со скриен танг, тогаш "опашка" би можело да е зборот.

Само што го завршив овој мод на кајдекс футролата на Bolte Scout кинезот и сега кога седам или се наведнувам, многу подобро лежи на каишот, скоро не осеќам дека имам нешто меѓу ребрата и половината. Исто и ми останаа мали парчиња кајдекс, па може да направам нешто со нив:
SAM_1086 by ihatebottleopeners, on Flickr
SAM_1095 by ihatebottleopeners, on Flickr

Исто пред 2-3 дена направив футрола за веќе модифицираната Мора и добро ја нацицав со маслиново масло:
SAM_1087 by ihatebottleopeners, on Flickr
SAM_1088 by ihatebottleopeners, on Flickr
SAM_1092 by ihatebottleopeners, on Flickr

овие дупки на футоролата за што се ?? пофално е дека се обидуваш да правиш нешто сам -оваа од кидекс е добра ,но полесно беше да и ставаш една ТекЛок и така ќе може да го вртиш ножот како сакаш !;)
tekl_1b_600.jpg

овие дупки на футоролата за што се ?? пофално е дека се обидуваш да правиш нешто сам -оваа од кидекс е добра ,но полесно беше да и ставаш една ТекЛок и така ќе може да го вртиш ножот како сакаш !;)
tekl_1b_600.jpg
На кожната футрола ги направив за полесно да се рашири до каде што оди рачката, после тоа е потесно за сечилото. А ова не ми треба, претходно (како што ми стигна ножот) имаше 4 дупки и можев да го вртам како сакам, но многу беше големо и незгодно за носење.
Тоа горното парче има(ше) 4 дупки на кои можеше да се заштрафи футролата (само на трите дупки во средината).
SAM_0934 by ihatebottleopeners, on Flickr[DOUBLEPOST=1463095618][/DOUBLEPOST]Еве едно видео со интересна приказна:
https://youtu.be/Q-vFOEh0dnY

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom