Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Ова може да се каже дека е нов врв во кинеското производство на ножеви кои не се реплики а сопствен бренд да пуштиш на пазарот нож со рачка од карбон за 20$ и квалитетен челик 440с како американските аналози почнуваат од 150$ ... како да не се радува човек:):)
Ganzo G7391-CF

037034248-big.jpg
037034249-big.jpg
037034250-big.jpg
037034247-big.jpg
037034246-big.jpg

Многу ми личи на Гриптилианот на Бенчмејд, по формата на рачката и сечилото.[DOUBLEPOST=1465235560][/DOUBLEPOST]
Ова може да се каже дека е нов врв во кинеското производство на ножеви кои не се реплики а сопствен бренд да пуштиш на пазарот нож со рачка од карбон за 20$ и квалитетен челик 440с како американските аналози почнуваат од 150$ ... како да не се радува човек:):)
Ganzo G7391-CF

037034248-big.jpg
037034249-big.jpg
037034250-big.jpg
037034247-big.jpg
037034246-big.jpg

Многу ми личи на Гриптилианот на Бенчмејд, по формата на рачката и сечилото.

Да се пофалам со мојот нов нож -лимитирана серија од бугарската фирма Manly која веќе е во каталогот на Boker Германија - за членови на еден форум на тема ножеви со мојот никнеим и логото на форумот :):)

037066160-big.jpg
037066161-big.jpg
037066162-big.jpg
037066163-big.jpg

Последно уредено:
ново од денес 17 см / 4.5 мм- 440С одамна ми е мерак за такво нешто универзално сечило за прошетка во планината:):)

037123709-big.jpg
037123631-big.jpg
037123624-big.jpg

037123628-big.jpg

Последно уредено:
Zdravo na site, imam edno prasanje. Denar po denar sobirav pari i sakam da kupam eden noz po ime Benchmade 62 ili 63 NO problemot e sto nozot e leptir (balisong, butterfly) i sega nez dali se legalni tuka. Drugo sakam da go poracam od internet od BladeHQ. Nez dali kje me eb^t na granica ili po posta ako moze odgovor. Ako ima nekoj drugi prasanja neka prasa kje odgovoram. PS Ljubitel na nozevi kje stavam i sliki od toa sto poseduvam no otom-potom. (nov sum na forumot :D) :pijanco::pijanco:

Јас од Америка по пошта имам порачано 3 ножа, 2 од нив стигнаа, едниот испари некаде по пат. А очекувај и некде 45% царина и ддв на пакетот.
Дали се лаглни кај нас е дискутабилно, но во секој случај ножот би привлеол многу повеќе внимание од некој пофрендли фолдер.

Пред некој ден го купив новиот Victorinox Soldier. Се мислев дали дали да го земам овој, или сличниот на овој со рамно сечиво Trailmaster.
Ова е едно од подобрите назазабени сечива, (баш е rescue тип), запците не се агресивни и мислам дека лесно ке се острат. Гледам по други форуми некои одма го пребрусуваат рамно и со остар врв, ама сега за сега би го оставил вака. Добро е што запците се на предниот дел, а долниот дел е рамен и погодно е за делкање дрво. Лајнерлокот е супер, само што е направен да се затвара обратно од останатите (за левучари) ама не смета ич. Има многу мала луфта кога е закочен ножот, ама ништо страшно. Одлично лежи во рака, освен кога се употребува пилата, тогаш смета рупата на сечивото. Овие рачки се многу подобри од оние кои се на цивилниот модел. Се на се, супер е, и го препорачувам. Еве и слики:1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg

пред и потоа ...

кинески Inron пред и custom сега..... си направив со мала помош (y)
037066280-big.jpg
037066282-big.jpg
037147429-big.jpg
037147434-big.jpg
037147442-big.jpg
037147825-big.jpg
037147831-big.jpg
037147833-big.jpg

Последно уредено:
Zdravo na site, imam edno prasanje. Denar po denar sobirav pari i sakam da kupam eden noz po ime Benchmade 62 ili 63 NO problemot e sto nozot e leptir (balisong, butterfly) i sega nez dali se legalni tuka. Drugo sakam da go poracam od internet od BladeHQ. Nez dali kje me eb^t na granica ili po posta ako moze odgovor. Ako ima nekoj drugi prasanja neka prasa kje odgovoram. PS Ljubitel na nozevi kje stavam i sliki od toa sto poseduvam no otom-potom. (nov sum na forumot :D) :pijanco::pijanco:
Од искуство ти велам НЕ, јас он Финска порачав Бенчмејд 556, платив 5500д. за него и плус ме изгорија на царината 2200д. Ако планираш да си порачуваш, подобро од Ибеј порачај си, барем во обична пратка ќе ти стигне, нема ни да ја приметат на царината дека е над 150е. Мене Ламниа ме изгоре, ми го прати по брза пратка и имаше таму документ колку сум платил, и оп, на царината си ги начекаа. Барем да ја отвореа салам кутијата, цела ја изгребале :tapp:.
Инаку не прашувај за закони, сите различно ќе ти кажат, јас би ти рекој само да не го носиш во град бидејќи лесно може да ти загине.

Од искуство ти велам НЕ, јас он Финска порачав Бенчмејд 556, платив 5500д. за него и плус ме изгорија на царината 2200д. Ако планираш да си порачуваш, подобро од Ибеј порачај си, барем во обична пратка ќе ти стигне, нема ни да ја приметат на царината дека е над 150е. Мене Ламниа ме изгоре, ми го прати по брза пратка и имаше таму документ колку сум платил, и оп, на царината си ги начекаа. Барем да ја отвореа салам кутијата, цела ја изгребале :tapp:.
Инаку не прашувај за закони, сите различно ќе ти кажат, јас би ти рекој само да не го носиш во град бидејќи лесно може да ти загине.
Aha fala za po grad obicno nosam svajcarec gerber ili onoj sega kupiv eden morakniv 10e noze a zakon e dobar rukohvat ostar i futrolata e interesna (ne e folder) no vo avto vo ladica

Народе, има Opinel кај железничка во трафиката пред влезот... Изглеа се прескапи али за чудо ги има :)

По колку пари се?
ќе прашам утре, сеа е затворено. Тие малите шо се за ко приврзок значи големина ноже од грицкалка за нокти беа околу 400 денари. А големите имаа и кожни футроли како шо видов.

http://www.opinel.com/en/pocket-knives-and-tools/tradition/pop-colours/keychain-n2-sky-blue

овие ќе да беа 400. Сечилото не ми глеаше ко 5 цм за поголемите да е

Последно уредено од модератор:
ќе прашам утре, сеа е затворено. Тие малите шо се за ко приврзок значи големина ноже од грицкалка за нокти беа околу 400 денари. А големите имаа и кожни футроли како шо видов.

http://www.opinel.com/en/pocket-knives-and-tools/tradition/pop-colours/keychain-n2-sky-blue

овие ќе да беа 400. Сечилото не ми глеаше ко 5 цм за поголемите да е
StormRage fala za informacijata za opinelite. Bev sabajlevo, ima malecki privezoci nozinja tie cinat 350 i 400 denari, a Opinel no.8 so futrola so crvena,plava ili boja na drvo racka cini 480 denari. Pa pobrzajte ;)[DOUBLEPOST=1468837127][/DOUBLEPOST]Momci, se izvinuvam ama ve dezinformirav sabajlevo okolu opinelite...Opinel no.08 vo trafikata kaj zeleznicka cini 1500 denari, a ne 480 kako sto napisav porano...Momceto sto raboti tamu mi go prodade za 480 denari ama zgresil i sega koga otidov da si kupam uste eden mi ja kaza vistinskata cena, i sega mu dolzam 1000ce, pa koga ke imam ke mu doplatam, ama sam se zezna...:)

Последно уредено:
StormRage fala za informacijata za opinelite. Bev sabajlevo, ima malecki privezoci nozinja tie cinat 350 i 400 denari, a Opinel no.8 so futrola so crvena,plava ili boja na drvo racka cini 480 denari. Pa pobrzajte ;)[DOUBLEPOST=1468837127][/DOUBLEPOST]Momci, se izvinuvam ama ve dezinformirav sabajlevo okolu opinelite...Opinel no.08 vo trafikata kaj zeleznicka cini 1500 denari, a ne 480 kako sto napisav porano...Momceto sto raboti tamu mi go prodade za 480 denari ama zgresil i sega koga otidov da si kupam uste eden mi ja kaza vistinskata cena, i sega mu dolzam 1000ce, pa koga ke imam ke mu doplatam, ama sam se zezna...:)
шо не помина на кафе, преку улица живеам :D

ефтино ќе си поминел за малку, а реално од никаде се појавија во трафиката, шо е супер. Ајде нарачки во пп, 2к парче со карго :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom